Harmadszorra is összecsap a Memphis és a Houston

19:00-kor kezd ma az NBA, majd lesz egy Dallas-Lakers, valamint pályán a Cavs, a Hawks, a Spurs, a Thunder és a Blazers is

19:00-kor már ismét NBA-meccset nézhetünk, majd a Rockets a sérülésekkel bajlódó Memphishez látogat a nap nyugati rangadóján, de lesz egy Dallas-Lakers, valamint pályán a Cavs, a Hawks, a Spurs, a Thunder és a Blazers is.

Boston Celtics – Brooklyn Nets 19:00

A Brooklyn az utóbbi időben stabilan kikap a náluk erősebb csapatoktól és megveri a gyengébbeket, jelenleg a szezon során először nyerhetnének sorozatban hármat – kérdés, hogy a Celtics erősebb vagy gyengébb náluk. A Netsnél Brook Lopez helyén vezérré lépett elő Plumlee, aki Zellerrel nagyot meccselhet a palánk alatt, Lopez pedig jó eséllyel ma a padról fog érkezni, a Celtics belső védekezésének okozhatnak gondot. A Boston képes nagyon rosszul és nagyon jól is játszani, akár egy meccsen belül is, így nehéz megtippelni, hogy mire számíthatunk tőlük - az Olynyk-Sullinger páros szerkezetileg egyik oldalon előnyt, a másikon hátrányt jelenthet, a periméteren Bradley-ék védőmunkája viszont megnyerheti nekik a meccset.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 01:00

Kisebb meglepetésre tegnap vereséget szenvedett Miamiban a Cleveland, hiába James és Irving jó játéka, Varejao sérülése után komoly rés tátong a kezdő ötösben is, amit Love nem tudott betölteni – ráadásul a kiegészítők sem hozták az elvártat. Centerposzton ma is meg lesznek lőve, Love védőmunkája nagyon kevés lesz Vucsevics ellen, a Magic ötösének dominálnia kell. A Cavs védekezése a periméteren sem az igazi, Jamest és Mariont leszámítva nincs igazán jó védő a csapatban, viszont az Orlando hátvédsora nem biztos, hogy ki tudja ezt használni. Természetesen LeBron Jamest és Kyrie Irvinget sosem lehet leírni, viszont a matchup most nem mellettük szól – persze igazán ellenük sincs opciója a hazaiaknak.

Atlanta Hawks – Milwaukee Bucks 01:30

Az Atlanta mindenkit megdöbbent idén az eredményességével, a kezdeti 7-6 után 14-1-et futnak, most már olyan nagycsapatokat vertek meg sorban, mint a Chicago, a Cleveland, a Houston, a Dallas és a Clippers. Most azt a Milwaukee-t fogadják, amely sorra szállítja a száz pont feletti találkozókat mindenki ellen – bár legutóbb a Charlotte ellen Brandon Knight-ot leszámítva eléggé összeesett a gárda. A remekül védekező és a labdát sokat járató Atlanta alighanem kívül-belül szét tudja majd szedni a vendégeket, a kérdés, hogy Antetokounmpóék erre mit tudnak reagálni támadóoldalon. A vendégek csapdázós védekezését érdekes lesz látni Teague-ék ellen, mindenesetre a tripladobóknak nagy napjuk lehet hazai oldalon – ugyanakkor a Bucks a liga legjobb mezőnyszázalékát (!) produkálja decemberben, izgalmas találkozóra van kilátás.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 01:30

A Pistons megszabadult Josh Smith-től, a téglagyáros erőcsatár Houstonba költözött, a csapat pedig ma először lép pályára nélküle. A hazaiak botrányos támadójátéka (41,3% mezőnyből, 94,4 pont) biztosan változni fog, de kérdés, hogy a spacing és a külső dobások ezzel a lépéssel megjönnek-e – mindenesetre Smith egyik legnagyobb erénye, a védekezése eddig sem látszott meg a csapaton. Az Indiana idén először nyerhet zsinórban hármat, George Hill visszatérése azonnal meglátszott a gárda játékán, az irányítóra pedig most is nagy szükség lesz, ő öntötte szervezett formába Vogel elképzeléseit és nem mellesleg 15 ponttal is hozzájárult a New Orleans elleni sikerhez. Nincs igazán periméter-védője a hazaiaknak, így papíron jó meccse lehet, ugyanakkor Hibbert állapota day-to-day – ha játszik, ő azért megnehezítheti Monroe-ék dolgát a palánk alatt, kihúzva ezzel a Detroit méregfogát.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 02:00

A Houston karácsonyi ajándékként megkapta Josh Smith-t, kérdés, hogy ő valójában mekkora segítséget fog nyújtani a csapatnak. Az erőcsatár ma valószínűleg játszik, mivel megkötötte szerződését és be is fog melegíteni, mindenesetre a későbbiekben tovább erősítheti a Houston amúgy is remek védekezését – mellette Corey Brewer is nagy erősítés a Houstonnak, aki azonnal 12 ponttal mutatkozott be. A Memphisnél akadnak gondok, sem Tony Allen, sem Zach Randolph nem bevethető, előbbinek kulcsszerepe lenne Harden ellen, utóbbinak pedig a palánk alatt, így elég foghíjas a hazai csapat – Hardent egyébként hat ponton tartották a Grizzlik Memphisben, igaz, azóta 38-at átlagol idegenben. Karácsony előtt három vereséget is elszenvedett a Grizzlies a fáradtság miatt, a rövidebb rotáció ezen most sem segít, szerkezetileg is jobban áll a Houston, de az is tény, hogy Memphisben szökőévente nyernek a vendégek.

New Orleans Pelicans – San Antonio Spurs 02:00

A Spurs négyes vereségszéria után verte a Clipperst, de tegnap nem tudtak mit kezdeni Westbrookkal és otthon kaptak ki a Thundertől – ha nem akarnak még mélyebbre kerülni, ma nyerniük kell idegenben is. A védekezésükkel akadnak gondok, a lepattanózással is volt baj tegnap, a Davis-Asik páros ellen hosszú estéjük lesz Duncanéknek, főleg úgy, hogy Leonard nélkül kell megoldaniuk a perimétert is. Ráadásul a Spurs veteránjairól sok minden elmondható, de az nem, hogy pihentek, Popovich akár ki is ültetheti egy-két sztárját. A New Orleans nincs túl nagy formában, főleg a hátvédsoruk fulladt ki és 40% környékén dobálnak az elmúlt három találkozón – ismét Davis játékától függnek teljes mértékben. Az erőcsatár győztes kosarat szerzett november elején a Spurs ellen, ha a Pelicans másodszor is legyőzné a bajnokot, nagy fegyvertény lenne – pedig a San Antonio gondjait ismerve erre van esély.

Oklahoma City Thunder – Charlotte Hornets 02:00

A regnáló MVP, Kevin Durant jelenleg nem elérhető, komolyabb a gond, mint elsőre tűnt – viszont így Russell Westbrook játszik MVP-formában. Tegnap a Spursön gázolt át, iszonyatos akarással és agresszivitással veti bele magát a meccsekbe. A Charlotte-nál megcsillant a fény, zsinórban négy meccset nyertek és megindultak a rájátszás irányába, viszont ma nehéz dolguk lesz. Westbrookot nincs ember, aki megfogja, viszont a palánk alatt egyedül Al Jefferson képvisel komoly erőt a vendégeknél, Steven Adams és Serge Ibaka védőmunkája pedig aranyat érhet ellene – extra kell Big Altól, de Walkeréktől is Westbrook ellen, hogy legyen esélye a Charlotte-nak. Walker feljavult formája mögött a Hornets 40%-kal tüzel kintről és elég jól működik a támadójáték, de a matchup nem nekik kedvez ma – viszont mostanság sok eladott labdát kényszerítenek ki, erre pedig erősen hajlamos a Thunder.

Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 02:30

A Dallas folytatja Rajon Rondo beépítését, de az irányító 10 pont, 10 gólpassz körüli átlaga ugyan szép Mavs-mezben, egyelőre védekezésben finoman szólva sem tud hozzátenni – három meccs alatt 14 faultot ütött be, az ellenfél kezdő irányítói pedig 61 pontot jegyeztek. A texasiak zsinórban két vereséget szenvedtek és nincsenek igazán jó formában jelenleg, keresik a játékukat, viszont a Lakers aligha lesz igazán komoly falat – Kobe Bryant várhatóan ismét pihenni fog. Nem is a támadójátékkal van gond, azt a vezér nélkül is vállalhatóra hozzák az arany-lilák, de védekezésben komoly hézagok vannak és nagyjából egyetlen poszton sem képesek megállítani az ellenfél játékosait. Ez nem túl jó jel a liga legtöbb pontját átlagoló Mavs ellen, legutóbb kereken 140-et rámoltak be Nowitzkiék a Lakersnek – még ha kicsit meg is változott a játék Rondóval, nehéz elképzelni, hogy Dallasban helytálljon a LAL.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 03:00

Egyik csapat sincs túl jó formában, a Denver a védekezéssel, elsősorban a festék védésével áll hadilábon, a Timberwolves pedig nagyjából mindennel – Muhammad, Young vagy Wiggins egy-egy jó meccse lehet a kiút, hosszútávon nem tudnak jól teljesíteni a kezdőik nélkül. Ha a matchupokat nézzük, egy dolog nagyon kilóg: Lawson tör be a legtöbbször az egész ligában és ő szerzi ebből a második legtöbb pontot – a Wolves védekezése pedig pont ez ellen tragikus, a betörő játékosok nagy hatékonysággal fejeznek be ellenük. Itt lehet a kulcs, bár a Denver gyenge pontjára sem igazán tud rájátszani a vendégcsapat, Dieng aligha fog meccset nyerni. Lawsont (aki pontosabban dob labdavezetésből, mint assziszt után) az újonc LaVine, vagy a veterán Williams foghatja, egyikük sem tűnik megoldásnak, ha összezárnak előtte, akkor pedig az irányító kiosztja – 10 gólpassz felett átlagol. Ha őt sikerülnek kordában tartani, lehetne esélye a Minny-nek, ha nem tudják megállítani, ízekre fogja szedni őket.

Portland Trail Blazers – Philadelphia 76ers 04:00

Ugyan magukhoz képest nagy formában vannak a vendégek és különösen idegenben villantanak (legutóbb Miamiban nyertek 23 pontos hátrányból), Damian Lillardot képtelenség lelassítani jelenleg – bár az is tény, hogy a Philly ellen mindössze 16,3 pontot átlagol. Mellette Aldridge is minimum 25-ig jutott az elmúlt három találkozón, a kétfejű szörny mellett ráadásul a rutinos Blake-Kaman páros is meg tudja tolni a Portland szekerét. Az eladott labdákkal rendre szenved a Sixers, ami a Blazers ellen valószínűleg nem fog beleférni, emellett nyilvánvalóan minden poszton jóval előrébb tartanak a hazaiak – nincs olyan szerkezeti opció, ami a Philly javára szólna, az egyetlen reálisan hangzó forgatókönyv az, ha nem koncentrál végig a hazai csapat.

Sacramento Kings – Phoenix Suns 04:00

Zsinórban hat vereség után tért észhez a Phoenix, nyertek sorozatban négyet, az utolsó kettő pedig elég komoly skalp: a Washingtont és a Dallat kapták el. Dragic visszatérésével újra kiegészült a hátvédsor, Bledsoe decemberben kétszer is tripla-duplázott és nem nagyon lehet velük mit kezdeni – a Kings periméter-védekezése pedig finoman szólva sem remekel. A Kingsnél visszatért Cousins és sorra hozza a nagy meccseket, de egymaga kevés lesz, Malone menesztésével nem oldódtak meg a csapat problémái, a centert ma Alex Len próbálhatja megfogni. Ugyan erre kevés az esély, mégsem biztos, hogy elég lesz, ha Boogie dominál belül – ha a háromfejű szörnyet nem tudja megállítani a hazai csapat, akkor a Suns fogja diktálni a tempót és szabályozni a meccs alakulását, amiből nem igazán jöhetnek ki jól a kaliforniaiak. Bár a vezetőség szeretné, ha a Kings gyorsabb kosárlabdát játszana, eddig ebben bőven van hiba, ezen a területen ráadásul kevés jobb csapat van a Phoenixnél…

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus