Három csúcsrangadó a mai menüben

Chicago-Atlanta, Houston-Golden State és Memphis-Portland derbiket rendeznek ma az NBA-ben, Stephenson a Pacers ellen meccsel

A toronymagas keleti éllovas Atlanta a belendülő Chicagóhoz, a tegnap vereséget szenvedő ligaelső Warriors pedig a Houstonhoz látogat – de összecsap a nyugati második Portland és a harmadik Memphis is. Ezen felül pályán a Clippers, a Detroit és a Denver, Stephenson pedig volt csapata ellen mérkőzhet – nézzük, mit várhatunk a mai nyolc derbitől!

Charlotte Hornets – Indiana Pacers 01:00

Lance Stephenson miatt külön is érdekes a találkozó, hiszen a kezelhetetlen hátvéd tavaly remekül játszott a Pacersnél, viszont személyiségét nem tudta kompenzálni a játéktudása, így szép pénzért leigazolta a Hornets. Charlotte-ban sem sikerült azonban beilleszkednie, ráadásul a játék sem megy neki, a hírek szerint cserélni akarják – ma volt csapata ellen bizonyíthat, sőt, Kemba Walker térdsérülése miatt valószínűleg irányítóként is fog szerepelni. Walker 29,8 pontot átlagol az elmúlt hat meccsen, de nem vett részt a tegnapi edzésen, minimum kérdéses ma a játéka, ráadásul Al Jefferson még mindig sérült, két legjobbja nélkül nem túl esélyes a Hornets. Még akkor sem, ha a Pacersnél sem léphet pályára George Hill – Hibbert jelenléte jelenthet annyit védekezésben, hogy a kintről Walker nélkül nem túl veszélyes Charlotte szenvedjen, a kérdés az Indiana támadójátéka lesz.

Detroit Pistons – Philadelphia 76ers 01:30

A Detroit az Indiana legyőzésével az utóbbi 12 találkozójából 10-et megnyert, a legutóbb 37-et szóró, a sorozat alatt 23-at átlagoló Jennings vezérletével menetelnek előre. Ugyan a Sixers is fejlődik (tegnap meglepetésre 15-tel verték a New Orleanst), a jelenlegi Pistons jobb formában van náluk. Élvezetes csatát láthatunk az irányítók között, Carter-Williams is remekel Jenningshez hasonlóan, ráadásul belül Drummondék is ellenfelet kapnak az újonc Noel személyében – utóbbi tegnap nagy meccset játszott Asik ellen. A Detroit védekezésben is javult, 96 pontot engednek átlagban Josh Smith elcserélése óta, ugyanakkor a Sixers 90 alatt dob, ami mindenképpen a hazaiak mellett szól. Ugyan a Sixers védekezése is szigorodott, Tony Wroten nélkül nem ők a meccs esélyesei – még akkor sem, ha december elején a Philly már nyerni tudott egyszer Detroitban.

Chicago Bulls – Atlanta Hawks 02:00

Nehéz szuperlatívuszok nélkül beszélni az Atlantáról, akik már öt meccsel vezetik Keletet, zsinórban tizenegy találkozót nyertek, november 28-a óta pedig döbbenetes, 25-2-es mérleggel bírnak. Több óriási meccset nyertek meg tükörsimán akár idegenben is, nincs ma olyan összecsapás, ahol ne ők lennének az esélyesek. A Chicago egy hullámvölgy után tegnap kilábalt ebből a Boston ellen, Rose parádéja mellett Gasol is hozta magát és Butler is visszatalált korábbi formájához – ha így játszik a Bulls, akkor jelenleg nem kérdés, hogy ez a két csapat a konferencia két legjobbja. Rose viszont a back-to-backek második felén általában gyengén dob, ami ma nem fér bele, Noah nélkül különösen extra meccs kell a hazaiaktól, ha meg akarják állítani a tegnap a Torontót is agyonverő vendégeket – igazi csemege lesz ez a találkozó.

Houston Rockets – Golden State Warriors 02:00

A játéknap másik csúcsrangadója, a ligaelső Golden State a Houstonhoz látogat – azok után, hogy tegnap a Durant-Westbrook páros ellen megszakadt a győzelmi sorozat. Curry-ék támadójátéka így is rendben volt, viszont az eddig parádésan záró védekezés nem tudott mit kezdeni a két sztárral – ma pedig James Hardennel néznek majd farkasszemet. Rá Thompson vagy Iguodala is jó opció, kérdés, mennyire lehet limitálni a liga jelenlegi pontkirályát, a Rockets otthon 110 pont felett dob mostanság, a Warriors pedig egyre többet kap. Mindenesetre a kulcs a periméteren lehet, a Rockets brutálisan dob kintről, a GSW-nek pedig ezeket kell megfognia Iguodala visszatérésével – a palánk alatt Bogut veheti kezelésbe Howardot, aligha itt fog eldőlni a meccs. A Rockets elég ingatag, kérdés, hogy a Golden State hogyan reagál a tegnapi vereségre egy újabb nagycsapat ellen – a Houston agresszíven, fizikálisan védekezik és sok labdát szerez, nehéz ellenük nyugodtan játszani.

Brooklyn Nets – Washington Wizards 02:00

A két csapat tegnap Washingtonban csapott össze, ahol az enerváltan, lélektelenül játszó Wizards alig dobott 80 pontot, a nagyszünet után parádézó Jack-Lopez páros révén a Nets megszakította hétmeccses vereségsorozatát. A Brooklynnál Joe Johnsonban még bőven van tartalék a tegnapihoz képest, de a Washingtonnak mindkét oldalon nagyot kell javulni – védekezésben sokkal agresszívebbnek kell lenniük, támadásban pedig pontosabbnak, főleg ami a kinti dobásokat illeti. A Nets védekezése ugyan elég szigorúvá vált, 96 pont körül engednek az utóbbi 11 meccsen, de John Wallnak ennek ellenére jóval többet kell támadnia a gyűrűt, a kiosztásokat pedig be kell dobniuk a társaknak – ha ez megvalósul és védekezésben is hozzák a korábban megszokottat, visszavághatnak a tegnapiért.

Memphis Grizzlies – Portland Trail Blazers 03:00

A játéknap harmadik rangadójaként két nyugati nagyágyú csap össze, a Memphis Jeff Greennel kiegészülve nagyobb támadópotenciállal, mélyebb rotációval, de hasonlóan kemény védekezéssel küzd a top helyekért, a Blazers viszont két bukott rangadó után esik bele a harmadikba. Lillardék előbb a Clipperstől kaptak ki, majd tegnap a címvédő San Antonio páholta el őket, és ma sem vár rájuk könnyebb feladat, Memphisben nagyon nehéz nyerni idén is. Mike Conley ma is hiányozni fog a hazaiaktól, a Grizzlies játéka duplán a frontcourtra épülhet – a Blazers védekezése viszont elsősorban a periméteren kemény. Aldridge-nek nem lesz könnyű estéje Gasolék mellett, Lillard pedig ugyan Conley-tól megszabadulhat, de Tony Allen szívhatja a vérét – szerkezetileg előnyben van a Memphis, egy győzelemmel pedig fél meccsre megközelítenék a Portlandet a nyugati második helyen.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 03:00

Ugyan Dallasban megszakadt a Nuggets ötmeccses győzelmi sorozata, a liga legrosszabbul védekező csapata ellen könnyen visszatalálhatnak a helyes útra. A széria alatt majdnem 110 pontot átlagoltak 50% felett, és bár tegnap a Mavs megfogta Lawsonékat, a hátul teljesen súlytalan Wolves nem valószínű, hogy le tudná lassítani őket. A támadópotenciál mindenesetre megvan a vendégekben, az 52 pontos este után a Sunsnak is gurított 26-ot Mo Williams, Andrew Wiggins pedig stabilan termeli a húszpontos estéket – viszont a Lawson-Afflalo páros is tarthatja velük a lépést, a sokkal olajozottabban működő és több fegyverrel bíró Nuggets számára ez ma egy kötelező győzelem. A meccs valószínűleg látványos lesz, sok ponttal, érdemes lesz követni annak, aki szereti az ilyen kosárlabdát.

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 04:00

A Kings kikapott a Miamitól Rudy Gay nélkül, a kiscsatár pedig valószínűleg ma sem tud pályára lépni – így a gyenge védekezés mellett már a tűzerő sincs meg a hazaiaknál. Ugyan Cousinst nem nagyon érdekli, hogy ki fogja, egymaga kevés lesz, főleg ha annyira elveszti a fonalat, mint a Heat ellen – a második félidőben három pontot szerzett és végül nyolc eladott labdával zárt. A minden poszton veszélyes Clippers ellen ez nem fog beleférni, ha Pault nem tudják lassítani, nem lesz sok esélyük – amennyiben az irányító szabja a játék menetét, megtalálja a kinti dobóit és Blake Griffint, nem sok csapat tud harcba szállni a LAC ellen. A csapat tegnap kissé meglepő vereséget szenvedett a Cavs ellen, ahol védekezésbeli hiányosságaik előjöttek, de Gay nélkül nem valószínű, hogy ezt hasonló mértékben ki tudja használni a Kings.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus