Három meccs este, visszatérhet Wade és Popovich is

A Heat ikonja és a Spurs trénere is újra akcióban, három meccset rendeznek ma éjfél előtt

19:00-től Celtics-Spurs, visszatérhet Popovich, de még ma este lejátsszák a Nets-Bulls és Pistons-Warriors derbiket is. Visszatérhet ma Wade is, a Heat New Yorkban meccsel, a Kings éjféltől visszavághat a Memphisnek, hajnalban Los Angelesbe látogat a Toronto, de pályán a Portland és a Phoenix is. Íme a mai nyolc meccs beharangozója!

Boston Celtics – San Antonio Spurs 19:00

Gregg Popovich visszatérhet ma az oldalvonal mellé, ami még akkor is fontos esemény, ha a hiányát nem igazán érezte meg a bajnok. Mindkét csapat nagyon jól dob és nagyon hasonló stílusban, rendszerben támad, a leglényegesebb különbség a védekezés – a Spurs ebben is ligaelit, a Boston viszont a mezőny alsó felébe tartozik. Igaz, ebben is javultak már, viszont a szoros végjátékokat rendre elbukják. A Parker-Rondo párharc külön is érdekes lesz, viszont nehéz elképzelni vendéggyőzelmet, a címvédő február óta nem szenvedett vereséget keleti csapat ellen – kivéve a nagydöntő második meccsét a Heat ellen.

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 21:00

A Chicago hosszú túrát zár le ma este a kipihent Brooklyn otthonában, de Derrick Rose legutóbb jól teljesített a Celtics ellen, neki mindenképpen szüksége van a percekre, hogy igazán visszarázódjon. A Bulls egész jól nézett ki Bostonban, de a hatmeccses idegenbeli túra elég sokat kivehetett már a csapatból, miközben a Netsnél a korábbi fő gondok (Lopez és Johnson gyenge formája) megoldódni látszanak. Mindenesetre a centert alighanem limitálni fogják Noah-ék, így Deron Williamséknek kell megoldani a feladatot a periméteren, ahol viszont az élete formájában lévő Jimmy Butler vár rájuk – arról nem is beszélve, hogy a hazaiak védekezése finoman szólva sem áll erős lábakon.

Detroit Pistons – Golden State Warriors 21:30

Jelenleg a liga egyik legjobb csapata a Warriors, zsinórban nyolc meccset nyertek, Speights elképesztő formában van, de a kezdőötös is tökéletesen funkcionál, gyakorlatilag bárki ellen esélyesként léphetnek pályára. A komoly gondokkal küzdő Pistons nem igazán lehet komoly ellenfél, a liga egyik leggyengébben támadó csapatáról beszélünk, borzalmasan dobnak, és főleg a rendszertelen szenvedés jellemzi a játékukat – az egyébként védekezésben is megbízható GSW ellen pedig aki nem tud minimum száz pont körül hozni, eleve halálra van ítélve. Brandon Jennings ma visszatérhet a hazaiakhoz, és általában is jól szerepel a Golden State ellen, de óriási extra kellene, hogy a Detroit ma győzelmet arasson.

Sacramento Kings – Memphis Grizzlies 00:00

Bő két hete Courtney Lee buzzerével nyert otthon a Memhis a Sacramento ellen, a Grizzlies pedig azóta is hasít Marc Gasol vezetésével. A Kings mai esélyeit egyetlen dolog határozza meg igazán, DeMarcus Cousins, a center ugyanis betegség miatt kihagyta a legutóbbi meccset, és játéka bizonytalan erre az összecsapásra is – ha játszik, nyilvánvalóan egy teljesen más szintet képvisel a csapat, hiszen idén a liga öt legjobb játékosa között van eddig. Nélküle Gasol szabadon garázdálkodhat a gyűrű alatt, más gyakorlatilag képtelen lesz igazi harcra késztetni a Memphis magasait, a Conley-Allen hátvédpáros pedig könnyen leszedheti Collisonékat – Rudy Gay egyedül nem fog meccset nyerni.

New York Knicks – Miami Heat 01:30

Dwyane Wade hét meccs után térhet vissza ma a Miamiba, Carmelo Anthony viszont biztosan nem, márpedig nélküle legutóbb kész csőd volt a New York játéka. Ugyan a Miami védekezése nem nevezhető jónak, a Knicks ezt nem igazán tudja kihasználni domináns magas nélkül (Stoudemire ugyan húszig jutott legutóbb, de a Heat ellen 6 pontot átlagol), miközben Bosh az elmúlt meccseken 26 pont körül hoz, ráadásul a New York periméter-védekezése egészen csapnivaló, a visszatérő Wade és a nélküle többnyire remeklő Chalmers könnyen megszórhatja őket innen.

Phoenix Suns – Orlando Magic 02:00

Isaiah Thomas ezúttal sem bevethető a Sunsnál, de (nem elírás) két éve nem nyert Nyugaton meccsen az Orlando, így finoman szólva sem a vendégek az esélyesek. A frontcourt mindenesetre a Magic mellett szólhatna, és Channing Frye is visszatér ma a Magicnél, ami jelentős erősítés – ugyanakkor a Suns gyenge lepattanózását Vucsevicsék kihasználhatják. Ha viszont itt nem tudja nagyon megverni az Orlando a hazaiakat, nem lesz esélye, hátvédposzton nagyon gyengék Oladipo egyesben erőltetésével, az alacsony és gyorslábú Dragic-Bledsoe páros Greennel kiegészítve még Thomas nélkül is gyilkos lehet.

Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 03:00

A könnyű győzelmek után a nyugati első Memphistől kikapott a Portland, de a Minny könnyű prédának tűnik arra, hogy továbblépjenek. Mindenesetre főleg a védekezésükön kell javítaniuk, csapatszinten nem működnek jól hátul, bár a kezdő irányítója nélkül kiálló Wolves ezt nem biztos, hogy meg tudja büntetni. Ha Rubio nem is játszik, legutóbb Mo Williams (25 pont, 11 gólpassz) és Zach LaVine (28 pontos karriercsúcs) is óriási meccset játszott a Lakers ellen és bár Lillardék védekezése jobb az arany-lilákénál, mindenképpen oda kell figyelniük erre a részlegre még akkor is, ha Kevin Martin sem lép majd pályára. Belül ugyanakkor nagy gondban lehetnek a vendégek, gyakorlatilag csak Dieng egészséges, Aldridge-ék itt megnyerhetik a meccset.

Los Angeles Lakers – Toronto Raptors 03:30

A keleti első Toronto óriási mélyütés kapott, hiszen az elöl-hátul remekül működő gárda legjobb pontszerzőjét és sikerei fő kovácsát, Demar DeRozant veszítette el beláthatatlan időre, ami hatalmas érvágás számukra. Ugyan a Lakers nem létező periméter-védekezését Lowry, Lou Williams, Ross és Vasquez könnyűszerrel szétszedheti, a fő kérdés itt a fejekben lesz, hogy hogyan dolgozzák fel a társak DeRozan hiányát. Alapjáraton természetesen nem lehet gondjuk Kaliforniában, a Kobe Bryant erőlködésére építő LAL más szint jelenleg, mint a Raptors, akik azért ahhoz eléggé el tudják osztani a labdákat, hogy rövid távon pótolják a hátvédet.

A meccsekhez élőképes streameket itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus