Három meccsel folytatódik az NBA alapszakasza

Kötelező előtt a Houston és a Charlotte - újabb ki-ki meccset vív a Dallas és a Portland - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 01:00

A liga két, talán legrosszabb formában lévő csapata találkozik, hiszen a Hornets sorozatban hét, míg a Nets kilenc vereségnél jár - ez főleg előbbi együttes számára aggasztó, hiszen Kemba Walkerék a playoffért hajtanak. A hazai pálya most mellettük szól, otthon azért kevésbé szétesettek, mint vendégként, illetve a Brooklyn 2-22-es idegenbeli mérlege is az ő esélyeiket növeli. Most nem lehet kérdés, a Walker-Batum kettősnek szét kell szedni a Nets harmatos védekezését, Marvin Williamséknek be kell dobálni a helyzeteiket, a palánk alatt pedig limitálni kell Brook Lopezt - az már tényleg óriási blama lenne, ha nem vernék meg a liga messze leggyengébb csapatát, saját közönségük előtt. A vendégek főleg a Charlotte gyengélkedésében és saját dobóformájukban bízhatnak, de idegenben utóbbi nem sokszor segített rajtuk.

Houston Rockets - Orlando Magic 02:00

Még mindig csak keresi korábbi önmagát a Houston, továbbra sem találnak vissza a decemberi ritmushoz támadásban, védekezésben pedig csak ritkán elég kemények - James Harden egymaga nem fogja elvinni őket oda, ahova szeretnék, mindenképpen javulniuk kell csapatként. Ehhez az említett védekezésen kívül elsősorban a dobógépeknek, főleg a Gordon-Anderson-Ariza triónak kell ismét összekapnia magát, mert az ő tűzerejük nélkül nagyon megcsappant a hatékonyságuk, más pedig nem képes ezeket pótolni - Harden így is sokat vállal, tőle nem várhatnak sorozatban 40 pontos meccseket. A Magic mindenesetre még így sem rendelkezik hasonló támadójátékkal, az előző négy meccsből csak egyszer, egy hosszabbítás során érték el a száz pontot Gordonék, védekezésben is elég ingadozók, így most nem hibázhatnak a texasiak - a győzelem kötelező, de most már játékban is ideje lenne elindulniuk felfelé.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 02:30

A Mavs back-to-backet játszik, előző este Denverben kapott ki a gárda, méghozzá viszonylag simán, így megtört a nagy széria - most viszont újabb ki-ki meccs következik, ezúttal a Portlanddel. A két csapat alig négy napja találkozott a Blazers otthonában, akkor négy ponttal nyertek Harrison Barnesék, és most is hasonlóan szoros küzdelemre van kilátás - azóta mindkét együttes egy-egy vereséget gyűjtött be. Kérdés, hogy Lillardék mit tanultak abból a találkozóból, illetve hogy a dallasi ágyúk milyen napot fognak ki, jó dobóforma nélkül ugyanis szinte biztos, hogy nem tudnak nyerni Seth Curry-ék - védekezésben alapvetően előrébb tartanak, mint a vendégek, de ott Lillard és McCollum is képes extra teljesítményre. Lillardnak egyébként van egy kisebb bokasérülése, de szinte biztos, hogy vállalja a játékot, kérdés, hogy mennyire fogja ez zavarni, illetve hogy mennyit vett ki a back-to-back a Mavs játékosaiból.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus