Háromszori hosszabbításos dráma Torontóban

A Toronto-Washington összecsapáson két, a keleti harmadik helyre pályázó csapat óriási meccset játszott, míg a Pacers nagy nehézségek árán verte a keleti sereghajtót. A másik két összecsapás nagyon simán alakult: LeBron James maszkban is remekelt, a Knicks ismét nagyon gyenge volt, míg a Brooklyn 24 óra alatt nagyon összekapta magát, amit a Denver bánt.


 
Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 101-96
 
Nyögvenyelős győzelem a sereghajtó ellen. 30-15-re hozta az első negyedet a Pacers, ám kicsit hátradőltek, mondván, ez a meccs megvan. A Bucks azonban nem így gondolta, a következő negyedet 35-20-ra nyerték, így félidőben egál volt az állás, és a Milwaukee az utolsó pillanatokig nem hagyta kiengedni a keleti listavezetőt, még két perccel a vége előtt is csak három pont volt a differencia.
 
Roy Hibbert volt a kulcs. A Pacers All-Star centere 24 pontot, 12 lepattanót és 2 blokkot tett a közösbe, ellensúlyozva Paul George és David West kicsit haloványabb játékát – ráadásul Zaza Pachuliát 1/8-as mezőnymutatón tartotta. Lance Stephenson dicsérhető még az Indianából, a végjátékban ő szakította le végleg a Milwaukee-t.
 
Ma látszott, hogy több lehetne a Bucksban. Jól védekezett a Milwaukee, ha nem adnak egy negyednyi előnyt a Pacersnek, valószínűleg még ennél is nehezebb estéje lett volna ellenfelüknek. Brandon Knight (23 pont, 5 gólpassz) és Khris Middleton 22 pont, 9/15 mezőnyből) mindkét oldalon remek volt.
 
Kis ijedtség a Pacersnél. A negyedik negyed hajrájában a csapat irányítója, George Hill ütközött Ersan Iljasovával, és vállát fogva a földön maradt. Hillt le kellett támogatni, nem is térhetett vissza – az első hírek szerint azonban a sérülés nem súlyos, pár napon belül visszatérhet.
 
A Pacers legjobb dobói:Hibbert 24, George, Stephenson 18/6-18/6.
A Bucks legjobb dobói: Knight 23/9, Middleton 22/9, Mayo 14/9.
 
Toronto Raptors – Washington Wizards 129-134 háromszori hosszabbítás után
 
Felfelé indult el a Wizards. Nene Hilario ugyan az alapszakaszban már nem segítheti a fővárosiakat, de a Washington most már két győzelemmel van 50 százalék felett – és a Raptors legyőzésével bejelentkezett a keleti dobogóra.
 
Kyle Lowry kétszer nyerhette volna meg. Először a rendes játékidő végén rontott dobást, majd az első ráadás végén John Wall blokkolta le a kísérletét, ha bármelyiket bedobja, a Raptors győz. Így is majdnem tripla-duplázott (18 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz), de nem volt boldog a lefújás után.
 
DeRozan és Greivis Vasquez majdnem lehozta a meccset a hazaiaknak. DeRozan 34, az eddigi legjobb Toronto-meccsét játszó Vasquez 26 pontot szállított, utóbbi a padról beszállva. A második hosszabbításban DeRozan mentette meg a csapatot, a harmadikban már csak ők voltak eredményesek hazai részről.
 
Marcin Gortat nyerte az európai centerek csatáját és lett a meccs hőse. A lengyel középjátékos majdnem 51 percet volt a parketten, ez idő alatt 31 pontot termelt be, mellé 12 pattanót és 4 blokkot szállított. A negyedik negyed végén ő szerzett zsinórban hat pontot csapatának, a második ráadásban csak ő szerzett pontot a Wizardsban, és a harmadik hosszabbításra is maradt ereje, ekkor 5 egységet tett hozzá. Litván ellenfele, Jonas Valanciunas viszont 30 perc alatt csak 7 pontig és 10 lepattanóig jutott.
 
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 34, Vasquez 26/9, Lowry 18/3.
A Wizards legjobb dobói: Wall 31/3, Gortat 31, Ariza 16/6.
 
Miami Heat – New York Knicks 108-82
 
A Maszk visszatért. Még clevelandi korszakának idején volt kénytelen hordani fekete maszkját LeBron James egy arcsérülés miatt, most pedig újra használnia kell, miután a múlt héten eltört az orra. James nem nagyon zavartatta magát, 31 pontját 13/19-es mezőnymutatóval érte el, egyébként pedig zsinórban ötödször érte el a 30 pontos határt.
 
A második félidőben hengerelt a Heat. Mindössze öt pontos hátrányban volt a Knicks a nagyszünetben, fordulás után viszont nem volt ellenszerük a bajnokcsapatra. James mellett Dwyane Wade is remekelt, alig hibázott dobást (10/13), és a kiegészítő személyzet is hozta magát – ennek köszönhetően a második félidő 53-32-as pontarányt hozott, a Miami pedig az egész meccset tekintve majdnem 61 százalékos pontossággal dolgozott.
 
Carmelo Anthony és Tyson Chandler kevés volt. A tavalyi gólkirály nagyon jól dobott (29 pont, 11/20 mezőnyből), a 2012-es Év Védője pedig kiválóan dolgozott a palánkok alatt (19 pont, 16 lepattanó) – rajtuk kívül viszont besült az egyébként is akadozó new yorki gépezet. Ebben benne volt az is, hogy a rutinos argentin hátvéd, Pablo Prigioni a második negyed végén kiesett a játékból orrsérülés miatt, és Tim Hardaway Jr. ezúttal nem tudott élni a több játékperccel: szűk 34 perc alatt 2/15-ös mezőnymutatóval szerénykedett.
 
A Heat legjobb dobói: James 31/3, Wade 23, Chalmers, Allen 11/3-11/3, Cole 11.
A Knicks legjobb dobói: Anthony 29/9, Chandler 19, Smith 11/3.
 
Denver Nuggets – Brooklyn Nets 89-112
 
Verésre verés. 24 órával korábban története harmadik legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Brooklyn Portlandben, de nagyon gyorsan összekapták magukat. Az első negyedben kiváló védekezésükkel állva hagyták ellenfelüket, a Denver mindössze 8 pontot tudott összehozni ekkor – innen pedig nem volt visszaút, egy időszakban a Brooklyn a negyven pontos különbség közelében is járt. Mind a 13 pályára lépő játékosuk szerzett mezőnykosarat, és egyikük sem játszott 28 percnél többet.
 
Nagyon nem volt ott fejben a Nuggets. Az első negyedben Kenneth Faried és Timofej Mozgov is sima zsákolást rontott el, ez már nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra. A második félidőben sem sikerült felpörögnie a Denvernek, amelynek ezzel a vereséggel negatívba fordult a hazai mérlege (14-15) – holott az elmúlt években valódi oroszlánbarlangnak számított a denveri csarnok.
 
A Nuggets legjobb dobói: Foye 15/6, Faried, Hickson 14-14.
A Nets legjobb dobói: Pierce 18/6, Johnson 10/6, Plumlee, Thornton 10-10.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus