Hawks-Wizards G2 a Sport TV-n!

Győzelmi kényszer alatt játszik az Atlanta a Washington ellen, ezt a Sport 1 is közvetíti - lehet esélye a Memphisnek a GSW otthonában?

 

Atlanta Hawks – Washington Wizards 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Az első találkozót remek formát mutatva meg tudta nyerni a Washington, ezzel pedig azonnal elvette a Hawks pályaelőnyét – az utóbbi nyolc idegenbeli playoff-meccsükből hetet megnyertek Wallék. Ezek függvényében az Atlantának kötelező a győzelem ma, hiszen 0-2-ről aligha tudnának felállni – kérdés, hogy a rájátszásban még kissé rutintalan és igazi vezér nélküli gárda hogyan dolgozza fel a helyzetet. Az biztos, hogy legutóbb két nappal a Nets elleni hatodik meccs után léptek pályára, míg a Wizards bőven pihenhetett, ez a hátrány most kiegyenlítődik – főleg úgy, hogy a fővárosiak két alapembere is sérüléssel küzd.

Bradley Beal bokája nem 100%-os, Wall pedig a kezével bajlódik, de a hírek szerint mindketten ott lesznek a pályán, persze más kérdés, hogy milyen teljesítményt tudnak nyújtani. Az ő játékuk kulcskérdés lesz, mint ahogy Paul Piercé is, hiszen a veterán kiscsatár legutóbb is rendkívül hasznosan játszott, és ha ezt meg tudja ismételni Carroll-lal szemben, jó esélyei lesznek a vendégcsapatnak. A Hawks részéről elsősorban védekezésben kell előrelépés, a betörő Wall-Beal párost kell megfogni, illetve legutóbb tökéletesen hatástalanul művelték Teague-ék a kettő-kettőket, ezen is dolgozni kell. A Wizards tavaly is hasonló helyzetben volt, (első kört simán hozták pályahátrányból és ők nyerték az első meccset a második körben), akkor azonban az Indiana felállt és hat meccsen lenyomta őket – kérdés, hogy ez az Atlanta képes-e erre.

A párharc állása: 1-0 a Wizards javára.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30

Az első találkozót kérdés nélkül húzta be az alapszakasz győztese, az MVP-címet azóta hivatalosan is begyűjtő Steph Curry tarthatatlannak bizonyult – a vendégek számára rossz hír, hogy Mike Conley biztosan kihagyja ezt a derbit is. Nélküle oda-vissza szétszedte őket a periméteren a GSW, a Curry-Thompson páros dobásaival nem tudtak mit kezdeni Lee-ék, ugyanakkor a komplett hátvédsor (a kispaddal együtt) képtelen volt érdemben hozzátenni támadóoldalon – ha ez így marad ma is, továbbra sem lesz esélye a Memphisnek. A Gasol-Randolph páros többnyire hozta magát, de a spanyol centeren jól védekeztek Boguték, ő inkább akkor szerezte pontjait, amikor Green és Bogut faultgondok miatt a padon ült – itt lehet esélye a Grizzliesnek, de csak akkor, ha legalább egy ember fel tud melléjük lépni kintről.

Ha nagyon kell, tud még feljebb kapcsolni a GSW, hiszen Curry-ék is csak annyit adtak ki magukból, amennyit kellett, illetve Steve Kerr is eléggé rotálta a gárdát – ha a Memphis megtalálja a jó dobóformát, akkor sem biztos, hogy képes megszorítani a vendéglátót. Főleg úgy, hogy ismerjük a Warriors hazai mérlegét…

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus