Heat-Thunder a Sport TV-n!

A szárnyaló OKC floridai fellépését a Sport 1 is közvetíti, utána megnézhetjük a Spurst - íme, amit érdemes tudni a derbik előtt!

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 01:30 (TV: Sport1 – ÉLŐ)

A Thunderről idén talán először lehet elmondani, hogy csúcsformában van – a Warriors legyőzése után újabb gálát rendeztek Westbrookék, ő és Durant is megállíthatatlanul kosarazik az utóbbi időben. A támadójátékuk tökéletes, az Adams-Ibaka duó pedig megalapozza a védekezést, az ő lepattanózásukból indulhatnak a sztárok és szerezhetik a könnyű kosarakat. A Miami védekezésén tátongó lyukakat is kihasználhatják Duranték, sem rá, sem Westbrookra nincs igazi opció hazai oldalon, maximum Deng szívhatja a regnáló MVP vérét.

Lepattanózásban nagyot javult egyébként a Heat is, a semmiből előkerülő Whiteside óriásit dobott a csapat tartásán – a center januárban 12,4 pontot, 8,9 pattanót és 3,3 blokkot átlagol, bekerült a kezdőbe is. Ma ráadásul kisebb pihenő után visszatérhet Dwyane Wade is a parkettre, aki szintén nagyot dobhat a Miamin, Whiteside mellett pedig Chris Bosh is komfortosan érzi magát – nem is itt van a gond, hanem hogy mit kezdenek a Thunder szárnyaló párosával. Ha le tudnák lassítani legalább egyiküket, lehetne esélyük, viszont ha hozza az utóbbi időben látott formáját az OKC, nincs az a csapat, amelyik megállítaná őket.

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 03:00

Tegnap orbitális verést kapott a Denver, 43 pontot vert rájuk a ligaelső Warriors – nagy kérdés, hogy ebből hogy tudnak felállni ennyi idő alatt. Amellett, hogy ott szedték ízekre a védekezésüket, ahol akarták, a támadójátékuk sem működött, bár örömteli, hogy Jameer Nelson úgy tűnik, hamar be tudott illeszkedni a rendszerbe. A Nuggets egy hete még közel volt a PO-helyezéshez, most viszont zsinórban három vereség után már szinte kötelező lenne megverniük a címvédőt, ha versenyben akarnak maradni.

A Spurs viszont kezd visszatalálni a megfelelő játékához Leonard visszatérése óta, a döntő MVP-je azonnal stabilizálta csapata védekezését és támadásban is új elemet tett hozzá. A szezon során először állt össze a tavalyi kezdőcsapat, ami rögtön három győzelmet jelentett, így a bajnok megindult felfelé – ezt igyekeznek ma is folytatni, két idegenbeli derbi után hatot játszanak majd otthon, meglesz a lehetőség a zárkózásra. Leonard szerepe ma is fontos lehet, a gyorslábú Nelson-Afflalo-Lawson párost kell lelassítaniuk a vendégeknek, ha ez sikerül, nyert ügyük van – ha nem, akkor is könnyen lehet, hiszen legutóbb rengeteg pontot szereztek a festékből, elsősorban erre játszottak, ez ellen pedig a liga egyik leggyengébben védekező gárdája a Nuggets.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus