Heat-Wolves a Sport TV-n, pályán a GSW és a Cavs

A Torontót fogadja a bajnok, Detroitban javítana a Cleveland - a Miami a Minny-vel meccsel - az Atlanta és a Charlotte NY-ba látogat

 

Washington Wizards – Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét oldalon van egy-egy fontos hiányzó, a hazaiaknál valószínűleg Bradley Beal hagyja ki ezt az összecsapást is, míg a vendégeknél Jabari Parker nem utazott el a csapattal. A Wizards védekezése nagyot javult legutóbb, ezzel meg is tudták szakítani hárommeccses vereségsorozatukat az Orlando ellen, ráadásul Humphries bizonyította, hogy valós veszély kintről, így ezen a téren is előrelépett a csapat. A Milwaukee-nál is megszakadt a bukószéria, a Clevelandet verték dupla hosszabbításban, és ők is elsősorban a védekezésnek köszönhették ezt – támadásban továbbra is kissé harmatos a gárda, igaz legutóbb a visszatérő Carter-Williamsszel már jobban festettek itt is.

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 01:30

Kent Bazemore és Jeff Teague állapota is kérdéses, jó esély van rá, hogy mindketten kihagyják ezt az összecsapást – elő kell lépnie ismét Dennis Schrödernek, aki többször is megtette ezt már idén. Az irányító rendkívül agresszíven támadja a gyűrűt és jól szervezi a játékot, ugyanakkor nélküle a kispadon nincs igazán olyan játékos, aki tudna lendületet vagy változást hozni – kérdés, hogy most ezt meg tudja-e oldani az Atlanta. A Brooklyn határozottan előrelépett az utóbbi meccseken, igaz, a támadójátékuk még mindig elég lassú, de a tripláikat kezdik megtalálni és védekezésben is javultak, legutóbb hosszabbításra késztették a Warriorst. Az ott látott teljesítményükkel most is lesz esélyük, de ehhez először is Jarrett Jack formájának kell kitartani.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:30

A Cavs hosszú győzelmi sorozata megszakadt a Milwaukee ellen, de csak dupla hosszabbításban, és ha Mo Williams visszatalál korábbi formájához, ezen a meccsen is esélyes lesz a Cavs – a hazaiaknak nincs igazán védőjük Jamesre, sem Morris, sem Ilyasova nem lehet megoldás ellene. A Detroit ráadásul már egyre többet hibázik, hiába Drummond félelmetes teljesítménye, legutóbb Reggie Jacksonnak sem ment, pedig az ő  jó játéka kulcsfontosságú ebben a csapatban – ha ő javul és jól szervezi a játékot, lehet esélye a Pistonsnak. Ugyanakkor a festék további kérdés, hiába idézi Dennis Rodman lepattanózását Drummond, a gyűrűt nem védi igazán jól, nem lepődnénk meg egy újabb 35 pont körüli estén LeBrontól…

Miami Heat – Minnesota Timberwolves 01:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A hazai szériában és hárommeccses győzelmi sorozatban lévő Miamiba visszatérhet Dwyane Wade és Gerald Green is, mindkettejük nagy segítség lehet a legutóbbi meccshez képest – főleg, hogy mostanában elsősorban a Bosh-Whiteside duóra építenek a floridaiak. Összességében Bosh nagy formában van, a csapat védekezése pedig a liga legszűkebb elitjébe tartozik, ezt kellene feltörnie a Wolvesnek Rubio nélkül – ráadásul úgy, hogy például a Memphis 56%-kal dobott ellenük, Wigginsék védekezése kezd egyre inkább szétesni. A Towns-Whiteside csata érdekesnek ígérkezik, és az is jó kérdés, hogy Wiggins mire megy Deng és Winslow ellen, de hazai pályán most esélyesebbnek tűnik a Heat.

New York Knicks – Charlotte Hornets 01:30

A két csapat egy hete találkozott, és a Hornets húszpontos hátrányt ledolgozva nyert végül saját közönsége előtt, de New Yorkban más a leányzó fekvése, ráadásul a Charlotte azóta sem tudta enyhíteni legsúlyosabb gondját: átlagosan 12 lepattanóval szed kevesebbet, mint az ellenfél. Porzingis és Lopez ebben mindenképpen dominálhat, a palánk alatt hazai fölény jósolható (Al Jeffersont két mezőnykosáron tartották egy hete), ugyanakkor kérdés, hogy a bombaformában lévő Batummal (28,4 pont az utóbbi három meccsen) és az általa vezetett periméterrel mihez kezdenek Calderonék – a Charlotte a liga egyik legtöbb hármasát emeli rá, Walker, Lamb és Lin is képes akár meccset nyerni.

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 02:00

A nagyon fáradt Nuggets legutóbb csúnya verést kapott Phoenixben, a két nap pihenő viszont talán javított annyit a gárdán, hogy újra a Houston ellen látott formáját idézze. A New Orleans számára ez a meccs most kötelező, visszatért Anthony Davis, és saját pályájukon nem kaphatnak ki a Denvertől, ha még komolyan gondolják a playoffot – a nehéz idény eleji sorsolásuk egyik legkönnyebb mérkőzésének ígérkezik ez. Alapvetően jobb csapat a Pelicans, de védekezésben mindenképpen javulniuk kell, hiszen hiába hiányozhat Faried a túloldalon (ez még nem biztos), Gallinariék egy jó formában lévő Mudiay-jel képesek lehetnek kihasználni az eddig Gordonéktól látott alakítást.

Golden State Warriors – Toronto Raptors 04:30

A címvédő kis híján megégett otthon a Brooklyn ellen, most ráadásul Klay Thompson és Draymond Green játéka is kérdéses, nélkülük pedig azért eléggé másképp fest a csapat játéka. Steph Curry őrült formája alábbhagyott, de gyengébben játszva is képes 30 pont felett dobni, ráadásul Kyle Lowry nem túl acélos védő, másképp kell megoldaniuk a vendégeknek ezt a problémát. A Raptors még Carroll-lal együtt sem tudott nyerni Sacramentóban, bár a kiscsatár jelenlétét mindig lehet érezni a pályán, DeRozanék nem tudtak elég jól védekezni mellette, ráadásul a festékig sem jutottak el – nos, most mindkettőben javulniuk kell, mert Iguodala vagy Livingston is elég jó védő ahhoz, hogy megállítsa őket a periméteren.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus