Hét korai NBA-meccs MLK napjára!

Ma este Martin Luther King tiszteletére - magyar idő szerint - kora esti meccsek sora következik az NBA-ben, hiszen két derbi kezdődik 19:00-kor, majd még kettő 20:00-kor, aztán fél órával később jön a New York-i belharc, s 23:00-kor dobják a labdát Memphisben, aztán 23:30-kor Atlantában. Láthatjuk a Clipperst, a Clevelandet, a Torontót, a Washingtont, a Miamit és a New Orleanst is az "izgalmasabb" csapatok közül "emberi időben", de az éjjeli három párosítás is csemegének mondható. Lássuk, mit érdemes tudnunk a mai program előtt!

Cleveland Cavaliers - Dallas Mavericks (19:00)

A Mavericks visszakapta legutóbb Devin Harrist, de kikapott, így most idegenben is elvárás vele szemben a diadal az amúgy idegenben feljavulni látszó Cleveland ellen. A Cavs, mióta megszerezte Luol Denget, egész tűrhetően kosárlabdázik, de még mindig borzasztóan messze van a pozitív tartománytól Mike Brown legénysége, tehát Irvingéknek kellenek a bravúrok a feljebb lépéshez, ezért is nagy harc várható ezen a fronton.

Detroit Pistons - Los Angeles Clippers (19:00)

A Pistons egy Chris Paul nélküli, ráadásul egy sérült Collison, Barnes, Redick trióval felálló Clipperst lát vendégül, így most vagy soha a jelszó, ha meg akar indulni felfelé Mo Cheeks alakulata. Persze Doc Rivers fiait is kemény fából faragták, ha már az említettek vállalják a játékot, akkor minden bizonnyal utolsó leheletéig küzd a W-ért a Los Angeles-i had. Büntető-homály veszély: az egyik oldalon Andre Drummond, vele szemben DeAndre Jordan...

Charlotte Bobcats - Toronto Raptors (20:00)

A Bobcats elvesztette Kemba Walkert több meccsre, így a tegnapi veresége után érthetően feltüzelt állapotban lévő Toronto látogatása vélhetően nem lesz kellemes emlék Al Jeffersonék számára, bár otthon foggal-körömmel fog küzdeni a minden bizonnyal Ramon Sessions irányította alakulat.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers (20:00)

A Wizards képtelen 50 százalék felé menni, úgyhogy most megint küzdhetnek az "egyenlő" mérlegért John Wallék, de a Philadelphia ellen otthon azért illene viszonylag könnyedén nyerniük. Mivel nagyon pocsék napot fogott ki legutóbb a Sixers is, ezért nem árt vigyázni a vendégekkel, hiszen benne van a levegőben, hogy most nagyon kijön a lépés Michael Carter-Williamséknek, de a vendégek ezt a meccset csak elbukhatják.

New York Knicks - Brooklyn Nets (20:30)

Deron Williams példája jól mutatja, hogy a (fél)holtak is feltámadnak a New York-i rangadóra, de a Martin, World Peace duó távolléte sem érinti annyira érzékenyen a hazaiakat, mint amennyire hiányzik a Netsnek Brook Lopez. Esélyekről kár lenne beszélni, mindkét gárda negatív meglepetés eddig, bár az utóbbi három hétben mutattak életjeleket a Nagy Alma mindkét oldalán. Pikantéria, izgalmak, hullámzás, hangulat - ezek várhatók az MSG-ben ma.

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans (23:00)

A már Marc Gasollal, de még Allen és Pondexter nélkül harcoló Memphis otthon toronymagas esélyes a Holiday, Anderson, Smith triót kényszerből jegelő NOP ellen, ráadásul az erős lejtmenetben lévő vendégek minden bizonnyal már tankoló üzemmódra is váltottak és nem hajszolják értelmetlenül az utolsó PO-helyeket, melyek már most is messze vannak Anthony Daviséktől. A Grizzlies hónapok(!) óta először van pozitív tartományban és innentől alap elvárás vele szemben, hogy ott is maradjon az évad végéig, ezzel pedig az ilyen meccseket könnyedén hozniuk kell Conley-éknak.

Atlanta Hawks - Miami Heat (23:30)

A Hawks és a Heat sok érdekes csatát vívott meg egymással a floridai Nagy Hármas összeállása óta, de Al Horford kiesése után otthon sem lehet megkövetelni a Hawkstól, hogy akár csak komolyabban pariban legyen a címvédővel, mely a legutóbb pihentetett Wade-del és az egy hete visszatérő Greg Odennel a soraiban, teljes kerettel indulhat csatába ma.

Chicago Bulls - Los Angeles Lakers (02:00)

A Lakers nem kis meglepetésre Bostonban, majd a még nehezebben bevehető Toronto csarnokában is győzni tudott a napokban, tehát Chicagóban képtelenség lenne leírni még a back-to-back fellépéssel együtt is a Los Angeles-ieket, akik Kendall Marshall után újabb, a D'Antoni-rendszerbe gyönyörűen beillő puzzle-darabot találtak saját sufniukban Ryan Kelly személyében. A Bulls otthon kiszámíthatatlan, de minimum nem esélytelenebb mai riválisánál, tehát érdekes összecsapásra van kilátás Chicagóban.

Houston Rockets - Portland Trail Blazers (02:00)

A Rockets próbál felállni abból a pofonból, amit az OKC ellen saját magának adott pár napja, de a Blazers extra formában van és hasít idegenben is, tehát borzasztóan nehéz dolga lesz a Houstonnak, ha nyerni akar ma. A nap egyik legjobb meccse várható itt, ahol a tripladobásoknak óriási jelentőségük lesz mindkét oldalon.

Golden State Warriors - Indiana Pacers (04:30)

A Warriors most nagyon komoly kihívás előtt áll, hiszen a ligaelső érkezik Oaklandbe, tehát igen koncentrált csapatteljesítményre lesz szükség a hazaiaktól, ha nyerni szándékoznak, s ebben benne kellene lennie csereként  egyre inkább leamortizálódó Harrison Barnes feltámadásának is. A palánk alatt Bogut és Hibbert csatája, valamint mezőnyben Iguodala és George parolája meghatározó lesz, ahogy az edzők meccselése is, a nap leglátványosabb derbije várható itt. 

Mától egy hétig ingyenes a League Pass (de ne felejtsétek el január 26. után lemondani, ha feliratkoztok, különben pénzetek bánja onnantól)

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus