Hét meccsel folytatódik az NBA alapszakasza

Pacers-Wizards derbi - folytatja a Jazz? - otthon játszik a Denver, a Miami és a Clippers is - nézzük, hogy mit érdemes tudni!

 

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 01:00

Sorozatban három győzelemből, lendületben érkezik meg erre a meccsre a Pistons, míg a Blazers egy nehéz back-to-back második felét teljesíti, miután előző este az utolsó pillanatban vereséget szenvedett Bostonban. A nagy kérdés nyilván az, hogy milyen állapotban lesznek Lillardék, mennyire lesznek frissek, mert a Detroit ellen azért most nem könnyű játszani, a Griffin-Drummond kettős ellen muszáj komoly energiával és fegyelemmel fellépni, különben bajban lesz az aktuális ellenfél. Ha nem hagy alább a hazai lendület, akkor inkább feléjük billen a mérleg nyelve a frissesség miatt, bár Luke Kennard beteg, igaz, a túloldalon pedig Napier hagyja ki valószínűleg a találkozót. 

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

Ez egy nagyon jó meccs lehet, a Pacers otthon egészen parádés csapat idén, míg a Wizards óriási formában van, sorozatban négy győzelemnél tart, és ebből kettőt idegenben húzott be. John Wall hiánya csak annyiban látszik meg a társaságon, hogy többen is nagyobb szerepet kapnak, amellyel egyelőre élnek, kérdés, hogy tudják-e ezen a szinten folytatni Satoranskyék - Indianában a legjobb formájukra lesz szükség a sikerszéria nyújtásához. Oladipóék elég kiegyensúlyozottak mostanában elöl-hátul, több fegyverük van a pálya mindkét oldalán, de jelenleg ugyanez elmondható a Washingtonról is - a vendégeknél Mike Scott, a hazaiaknál Myles Turner nem 100%-os, pedig mindkettejüknek fontos feladat jut általában. 

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

Ez a meccs most egyértelműen kötelező a Miami számára, a sokáig kiválóan szereplő floridai alakulat zsinórban három vereséggel zárta idegenbeli túráját, és most hazai pályán nem hibázhat, ha nem akar bajba kerülni - így is több helyet visszacsúszott a tabellán, ideje stabilizálniuk magukat Dragicéknak. A gondjuk az, hogy Hassan Whiteside közel sem 100%-os, és a játéka kérdéses, pedig nagy szükség lenne rá, főleg ami a védekezést illeti, hiszen az előző két találkozón ezzel is voltak gondjaik. A Magic a Lakers legyőzése után simán kikapott a Wizardstól, és bár vannak villanásai, összességében egyértelműen a liga leggyengébbjei közé tartozik, a Vucsevics-Gordon-Isaac-Ross négyes továbbra is sérült, így pedig most is bravúr lenne, ha nyerni tudnának - vagy éppen komoly blama, ha a Heat szemszögéből nézzük...

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 02:00

Elképesztő formában van a Jazz, sorozatban ötöt nyert a társaság, zsinórban háromszor dobott legalább 120 pontot, harminccal verte a Warriorst, idegenben kapta el a liga legjobb hazai csapatait (Toronto, Spurs), félelmetes teljesítménnyel zárkóznak Rubióék. Ezek után gyakorlatilag New Orleansban is esélyesnek számítanak, bár az azért kérdés, hogy meddig nyújtható ez a zseniális forma, de a Pelicans nyilván messze van most az ideálistól - Nikola Mirotic jó játékkal mutatkozott be, és vele azért előrébb léphetnek, meglátjuk, hogy otthon mire lesznek most képesek. Az OKC legyőzésével megmutatták, hogy van bennük tartás, utána back-to-back kikaptak Minnesotában, de most más a helyzet, bár tegyük hozzá, hogy Anthony Davisnek nehéz estéje lehet Rudy Gobert mellett - sérültek egyik oldalon sincsenek (újak), de Donovan Mitchell még mindig beteg, lehet, hogy nem tud pályára lépni. 

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 03:00

Itt a Hornets vív idegenbeli back-to-backet, ami a Nuggets mellett szól, ugyan a vendégek nyertek előző este Phoenixben, de így is egyértelműen fáradtabbak lesznek, mint a hazai pályán egyébként is elég meggyőző Denver - Harrisék legutóbb a Warriorst is lenyomták ebben a csarnokban, inkább ők az esélyesek. Pedig a Charlotte remek formában van, megnyerte az előző három meccsét, és ha Kemba Walkerrel nem tud mit kezdeni a Nuggets, akkor az irányító vezetésével meglepetést is okozhatnak Steve Clifford tanítványai, rá mostanában senkinek nem volt ellenszere - szintén érdekes lehet persze a Jokics-Howard csata a palánk alatt, itt is sok dolog eldőlhet. Egy-egy fontosabb sérültről számolhatunk be, a hazaiaknál Mason Plumlee, a vendégeknél Marvin Williams nem bevethető. 

Sacramento Kings - Chicago Bulls 04:00

Ez két gyenge csapat tét nélküli meccse lesz, ugyan volt egy időszak a Bullsnál, amikor megindult felfelé az együttes, de az már a múlt, most zsinórban hat vereségnél tartanak, elcserélték Miroticot, Markkanen és Dunn továbbra sem bevethető, így pedig most is nehéz dolguk lesz. Persze a Kings sem az a verhetetlen fajta, de Randolphékban még mindig benne van egy-egy jobb eredmény és meglepetés, meglátjuk, hogy most melyik együttes szívja fel magát jobban - tétje nincs az összecsapásnak, maximum az a kérdés, hogy a Chicagónál pályára lép-e bárki a Mirotic-cserében érkezettek közül. 

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 04:30

A Clippersnél továbbra is gőzerővel dolgozik azon a front office, hogy milyen előnyös cserét lehetne még meghúzni, közben pedig a frissen érkezettek be is mutatkoztak a csapatban, méghozzá győzelemel - jelenleg masszív favoritok ezen a meccsen is a hazaiak. A Mavs egy komoly vereségsorozatot tört meg legutóbb Sacramentóban, de ott sem játszott jól, kérdés, hogy elindul-e kifelé a főleg támadásban jelentkező méretes gödörből az együttes, vagy sem, mindenesetre most idegenben bravúr lenne, ha meg tudnák lepni a Los Angelest. Ráadásul Harrison Barnes bokája nem az igazi, kérdéses a játéka.  

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus