Hetedik meccs Los Angelesben, kezdődik a második kör

Ma este véget ér az idei rájátszás első köre a Clippers-Jazz hetedik mérkőzésével, közben Bostonban már el is indul a második kör. 

Boston Celtics - Washington Wizards 19:00

Kevés pihenő és felkészülési idő jutott a csapatoknak, kérdés, hogy ebből ki hogyan jön ki, mindenesetre mindkét fél lendületben fejezte be az első kört, így annyira talán nem bánják, hogy nincs idő "kihűlni". Ezen a találkozón a nyomás a Bostonon van, hiszen első kiemeltként hazai pályán nekik most nyerniük kell és ha hozzák a Bulls elleni utolsó meccseken látott formát, akkor természetesen esélyesebbek is - több fegyverük van, egészségesek és úgy fest, hogy túl vannak Thomas tragédiáján is. A Wizardsnál rengeteg minden múlik John Wall játékán, aki parádézott az első körben, de most Avery Bradley vagy Marcus Smart ellen azért más lehet a képlet, ráadásul ugyanez igaz a magát az előző széria végére megtaláló Bradley Bealre is. Persze így azért kérdés, hogy Isaiah Thomasszal mi lesz, mert ha ő védekezik bármelyik Wizards-hátvéden, az komoly mismatch, de mondjuk Porteren sem nagyon lehet bújtatni, ha egyszerre van fent Bradley-vel és Smarttal. Komoly kérdés még így az első meccs előtt, hogy Brad Stevens visszateszi-e a kezdőbe Amir Johnsont és ismét eldugja-e e Gerald Greent, vagy megnézi, hogy a Wizards ellen is úgy működik-e az alacsony szerkezet, mint a Bulls ellen.

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 21:30 Sport2

Fordulatoktól, izgalmas végjátékoktól és sajnos sérülésektől sem mentes ez a széria, legutóbb egy újabb csavarral megmenekült a Clippers és kiharcolta a hazai hetedik meccs lehetőségét, így pedig most már tulajdonképpen esélyesebbnek számít. Nagy kérdés számukra, hogy Austin Rivers ezúttal is olyan hasznos lesz-e, mint legutóbb, mert ha igen, akkor a védekezésük "vakfoltját" eltüntethetik ismét, míg a túloldalon Rudy Gobert játéka lehet a döntő faktor - az valószínű, hogy vállalni tudja a játékot, az már más kérdés, hogy milyen állapotban. Az ő jelenléte védekezésben és lepattanózásban mindenesetre elengedhetetlen a Jazz számára, láttuk ezt korábban és ha hozza magát, akkor még egy stabil, Riversszel megerősödött Clippers otthonában is minden esélyük meg lehet a sikerre. Nyilván nagyon fontos lesz, hogy a Hayward-Johnson duó mit tesz hozzá és hogy George Hill mire lesz képes Chris Paullal szemben, de itt a finom taktikai lépések mellett valószínűleg megint az fog dönteni, hogy a kiélezett végjátékban ki lesz higgadtabb - ez eddig inkább a Jazz mellett szólt, meglátjuk, hogy most hogyan alakul.

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus