Hetedik meccset vív Bostonban a Celtics és a Wizards

Hajnalban eldől, hogy ki lesz a Cavs ellenfele a keleti döntőben - érvényesíti a hazai pályát a Boston, vagy meglepetést okoz a Wizards?

Boston Celtics - Washington Wizards 02:00

Utolsó felvonásához érkezik a párharc, hajnalban eldől, hogy kit jut be a keleti döntőbe, és ki hívhatja ki idén a Clevelandet - az alapszakaszban a konferenciát megnyerő Boston vagy a negyedik kiemeltként bejutó Washington. Túl nagy taktikai elemzésről nincs értelme beszélni, hiszen eddig felváltva erőltették rá akaratukat egymásra a felek, mindig az aktuális hazai csapat nyert, így pedig most egyértelműen a Celtics a favorit - ráadásul a hetedik meccseken egyébként is felértékelődik annak szerepe, hogy ki játszik otthon.

Legutóbb viszont majdnem megtörte ezt a sormintát a Boston, csak a remek hajrának és John Wall nagy triplájának köszönhetik a fővárosiak, hogy még életben vannak, de most is hasonló clutch teljesítmény kell majd valószínűleg a bravúrhoz. Az biztos, hogy otthon eddig tökéletesen működött a bostoni támadójáték, mindig szépen járt a labda, ültek a dobások, jöttek a triplák, és bár Isaiah Thomast már limitálni tudja a Washington, így is megoldják a helyzetet Horfordék.

Ami viszont változás a párharc korábbi részéhez képest, az az, hogy legutóbb egyáltalán nem volt hasznos a Celtics kispadja, ez pedig kiütközött a végén, nagy kérdés, hogy Smarték most mit tudnak hozzátenni. A vendégeknél Bradley Beal körül lebeghet egy kérdőjel, a dobóhátvéd ponterős, hatékony játéka borzasztóan kellene Walléknak, de idegenben eddig nem igazán találta magát.

Eddig szinte minden meccsen volt egy-egy nagy futás, ha valaki képes lesz egy ilyen periódusra, az most is döntő lehet - a hetedik meccseken általában nem látunk szép játékot, inkább valami olyasmire számíthatunk, mint legutóbb. 

A párharc állása: 3-3.

A mérkőzéshez élőképes HD-streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus