Hibátlanul, remek játékkal zárta az előszezont a Celtics

Veretlenül fejezte be a felkészülést a Boston - 133 pontot szórt a Sixers - erősen megszenvedett a Rockets. 

 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Charlotte Hornets - Boston Celtics 100-108

Gyönyörűen játszott a Boston. Remekül kezdte a meccset a Celtics, Kyrie Irving tíz pontot szórt az első negyedben, a csapat pedig egészen extra kinti dobóformával nyitott: 5/5 hármast süllyesztettek el Brownék. Ennek köszönhetően sikerült is kicsit meglépniük, majd amikor felszívta magát a Hornets, jött egy 29-9-es bostoni roham, amivel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés a nagyszünetre. Irving (16 pont, 5 pattanó, 10 gólpassz) végül azért a társak kiszolgálásával is törődött, de a kezdőötös egyébként is nagyon szép kosárlabdát mutatott be, mindenki hozzátette a magáét - a szép labdajáratást (26 gólpassz) extra dobóformával  (16/32 hármas, ebből a kezdő 12/19) egészítette ki a társaság, így kézben tartotta az összecsapást. Ezzel egyébként a Boston előszezonja véget is ért és a gárda egyetlen meccset sem veszített el!

Újonc hátvédek főszerepben. Batum, Lamb, Kidd-Gilchrist és Carter-Williams is hiányzott a Charlotte-nál, így bekerült a kezdőbe a második körös újonc, Dwayne Bacon - érdekes, hogy ő és nem az első körben választott Malik Monk lett Kemba Walker hátvédtársa. Végül azonban mindkét elsőéves hátvéd bizonyított, Bacon 4/4 triplát süllyesztett el kezdőként, Monk pedig 21 ponttal (7/18 mezőnyből, 4/10 tripla, 3 gólpassz) a csapat legeredményesebb dobója lett a padról beszállva. A cseresor egyébként is kitett magáért, ők hozták vissza a Charlotte-ot, de a Bostonhoz képest ezúttal egy szinttel le volt maradva Steve Clifford alakulata.

A Hornets legjobb dobói: Monk 21/12, Howard 12, Walker 12/6, Bacon 12/12
A Celtics legjobb dobói: Irving 16/6, Horford 15/9, Hayward 13/9

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 114-133

Visszatért Embiid. A Sixers magasembere január 27-e óta nem lépett pályára, márciusban műtötték, a héten megkapta új szerződését, most pedig a parkettre is impresszív teljesítménnyel tért vissza: 15 perc alatt 22 pontig, 7 lepattanóig és 3 gólpasszig jutott. Vele képtelen volt bármit is kezdeni a Nets, teljesen tarthatatlannak bizonyult, de akkor sem volt gondban csapata, amikor leült - a padról 26 ponttal (10/14 mezőnyből, 5/8 tripla) és 9 lepatanóval szállt be Dario Saric, a kezdőben még JJ Redick termelt, de Ben Simmons is feltöltötte (9 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés) a statisztikai lapot. A Sixers végig uralta is a meccset, a második negyedet 46-29-re nyerte és a különbség már a harminchoz közelített, innentől nem lehetett kérdés - domináns produkcióval hangolt a társaság az alapszakaszra, méghozzá Markelle Fultz nélkül.

Extrán kezdett, majd elfogyott a Nets. Parádésan nyitotta a meccset a Brooklyn, a kezdőötös nagyszerűen működött és kintről-bentről meg tudta büntetni a Sixerst - érkeztek a triplák, a palánk alatt Mozgov is eredményes volt, Hollis-Jefferson is szabadon lubickolhatott, így öt perc után már tíz pont volt a Nets előnye. A bajok először a cserék érkezésével kezdődtek, átvette az uralmat a Philly, innentől pedig soha nem találtak már vissza a helyes útra Carrollék - hiába szórt 38 pontot 4/7 triplával a Russell-Lin duó, az első perceket követően már nem volt esélyük. Annak azért örülhetnek, hogy az első soruk a teljes előszezon során jól mutat, a másodéves Caris LeVert hozzátett most is 16 pontot, de kérdés, hogy később mindez mire lesz elég. 

A Nets legjobb dobói: Russell 24/6, LeVert 16/3, Lin 14/6
A 76ers legjobb dobói: Saric 26/15, Embiid 22, Redick 18/6

Miami Heat - Washington Wizards 117-115

Smith a kezdőben, de a pad is jó. Scott Brooks keresi a megfelelő négyest Markieff Morris helyére az első tétmeccsre és eddig a legjobban talán Jason Smith nézett ki ezen a poszton az első sorral. Smith ezúttal 20 pontig, közte 4/5 tripláig jutott, rendkívül hasznosnak bizonyult Wall kiosztásainál, ráadásul a pad is jól festett nélküle: Mike Scott mellett Kelly Oubre (10 pont, 14 lepattanó, 2-2 labdaszerzés és blokk) is jól szállt be, a remekül játszó Wall (16 pont, 8 gólpassz) helyett pedig megbízható opció lehet az ezúttal kilenc gólpasszig jutó Tim Frazier. Mégsem lehet teljesen elégedett Scott Brooks, a védekezés nagyon gyengére sikerült, nem értek oda a segítések, sok üres kinti dobóhelyzetet adtak a Heatnek, ráadásul az utolsó pillanatban pont egy ilyen eset miatt el is veszítették a mérkőzést.

Clutch triplával nyert a Heat. A floridaiaknál Goran Dragic, Dion Waiters és Hassan Whiteside is hiányzott a kezdőből, így nem volt meglepő, hogy a Wizards első ötöse fölénybe került a nyitó negyedben - utána viszont összekapta magát a gárda, megnyerte a második játékrészt és szorossá tette a derbit. A hajrá aztán elég drámaira sikerült, fél perccel a vége előtt egy triplával átvette a vezetést a Miami, de jött egy támadóhiba Winslow-tól, öt másodperccel az órán Tim Frazier pedig megint a Washingtont juttatta előnyhöz. A slusszpoént azonban Jordan Mickey tartogatta, aki az időkérést követően, egy másodperccel a vége előtt beemelte a győztes triplát, ezzel megnyerte a meccset a Heatnek.

A Heat legjobb dobói: Adebayo 15, T. Johnson 14/6, Richardson 13/3
A Wizards legjobb dobói: Smith 20/12, Wall 16/3, Beal 15

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 89-101

Pocsékul dobtak a Houston vezérei. Az eddigi könnyed, látványos támadójátéknak nyoma sem volt a Rocketsnél, a fő playmakerek ugyanis borzasztóan szenvedtek ezúttal: Chris Paul 3/12-t, James Harden 2/13-at hajított mezőnyből, 2/15-tel tripláztak és tizenöt gólpasszukra is jutott tíz eladott labda. Ráadásul a padról beszálló Eric Gordon is nagyon gyengén célzott, 2/12 hármassal zárt, így az egész játék nagyon szenvedősre sikerült, hiába hozta magát (15 pont, 9 lepattanó, 5 blokk) Clint Capela, illetve Trevor Ariza. Összességében egyébként megint nagyon szűk volt Mike D'Antoni rotációja és sokat játszott a kezdő, így végül meg tudták nyerni a meccset, de a játékra, főleg az első félidőre nem lehetnek büszkék.

"Mérsékelt" támadójáték. Bár az első félidő nagy részében vezetett, akkor sem a mindent elsöprő támadásaival járt előrébb a Memphis, a fordulás után pedig még kevésbé ez volt a jellemző, ahogy fokozatosan kiszálltak a meccsből a kezdők. Ezzel végül el is vesztette a meccset a gárda, hiába Andrew Harrison jó estéje, Gasol és Conley sem játszott jól, ezt pedig nem bírták el, nem volt meg bennük a kellő tűzerő. Érdekes egyébként Chandler Parsons helyzete, aki nem csak hogy kikerült a kezdőből, de lassan a rotációból is, most 12 percet játszott és egyetlen pontot sem dobott.

A Grizzlies legjobb dobói: Harrison 17/9, Gasol 12, Chalmers 12/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 18, Ariza 16/12, Capela 15

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 104-113

A végén kerülte el a kiütést a Suns. A kezdőcsapattal tartotta a lépést a Phoenix, egészen 12-11-ig, onnantól viszont elkezdett nőni a különbség és fölénybe került a Blazers - a második negyedben egy 15-3-as rohammal már jelentősen meg is léptek Lillardék, de a folytatásban is tovább hízott a távolság. A harmadik játékrész végén az volt a kérdés, hogy befér-e harminc alá a Suns, de a záró etapban sikerült ezen kozmetikázni és az utolsó percben tíz alá közelíteni, így vállalhatóvá tenni a vereséget. Többen is (Booker, Warren, Williams, Knight) hiányoztak egyébként a csapatból, de Eric Bledsoe (0/8 mezőnyből, 2 pont, hasznos mezőnymunka) sem villogott a dobásaival, így hiába szórt 22 pontot az újonc Josh Jackson, ezúttal nem tudták felvenni a kesztyűt a Portlanddel.

Extra nélkül is simán nyert a Blazers. Egyáltalán nem dobott jól Damian Lillard (13 pont, 5/14 mezőnyből), CJ McCollum (4/14) és a Nurkicot helyettesítő Zach Collins (1/7) sem, sőt, az eddig többször remeklő újonc, Caleb Swanigan (0/6) sem találta a gyűrűt. Ennek ellenére tudott tulajdonképpen könnyed győzelmet aratni a Portland, amelyben nagy szerepe volt a padról 5/6 hármassal beszálló Meyers Leonardnak, valamint az elöl-hátul villogó Evan Turnernek is - végül különösebb erőfeszítések nélkül hozta a találkozót az együttes. 

A Suns legjobb dobói: Jackson 22/9, James 19/6, Bender 13/9, Chriss 13/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Leonard 17/15, Lillard 13/6, Turner 12/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus