Hibbert vs Howard, azaz Indiana vs Houston

Ma éjjel kilenc mérkőzést rendeznek az NBA-ben, s a "megszokott" kiváló sztárirányító-párharcok mellett most egy igazi klasszikus centerpárbaj kerül a fókuszba, hiszen Dwight Howard és a Houston Rockets a liga talán legjobb belső védője, Roy Hibbert és csapata, az Indiana Pacers otthonába látogat. Lesz itt még  Denver - Phoenix derbi, valamint Detroit - Charlotte csata is, lássuk is, miért érdemes virrasztani avagy korán kelni!

Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets (01:00)

A Sixers ma végre újra bevetheti Michael Carter-Williamst, aki nélkül képtelen volt mostanság nem csak nyerni, de tisztességes vereségeket kiharcolni sem a Sixers, ám fel kell kötnie az alsóneműt a philadelphiai alakulatnak, ugyanis a Kirilenko, Terry párost leszámítva teljes csapattal érkező Brooklyn feni a Brown-tanítványokra a fogát. A vendégeknek nagyon kell a győzelem, a hazaiak pedig erősen tankoló üzemmódban vannak, de annyira nagy a frusztráció Thad Youngéknál, hogy nem lenne meglepő, ha legalább mára rendesen összeszednék magukat.

Atlanta Hawks - Utah Jazz (01:30)

A Hawks igencsak hullámzik, de ez a mostani Keleten bőven elég ahhoz, hogy a közvetlen élboly mögött tanyázzon az Al Horford, Paul Millsap, Jeff Teague, Kyle Korver négyesfogat fémjelezte atlantai alakulat. A Jazz idegenben sem elveszett mostanság, úgyhogy nem lesz ez egy könnyed menet a vendéglátóknak, a palánk alatt ráadásul Favors és Kanter tavalyi mentoruk ellen bizonyíthatnak.

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks (01:30)

A Cavs számára kötelező a győzelem otthon az extrán tartalékos Bucks ellen, pláne, hogy kezd magához térni Mike Brown nagyon gyengén startoló együttese. A Milwaukee mostanában játszott pár meglepően kemény és kiélezett meccset sokkal erősebb ellenfelekkel szemben is, ami óvatosságra adhat okot, de óriási meglepetés lenne, ha Irvingék saját közönségük előtt buknának ma.

Detroit Pistons - Charlotte Bobcats (01:30)

A Pistons még mindig nagyon mélyen van, ami az eredményességet illeti, de legalább Josh Smith helyét sikerült megtalálni a rendszerben, ami ugyanakkor erősen visszavetette a Monroe, Drummond páros eredményességét, de bárhogyan is nézzük, ezt a játékot a Pistons is csak egy labdával játssza... A Bobcats számára rangadó ez a mai derbi is, idegenben sem elveszett ráadásul az Al Jefferson húzta kiscsapat, úgyahogy itt is kialakulhat egy szorosabb ütközet, ahol mindenképp hangsúlyos lesz a palánk alatti harc.

Miami Heat - Sacramento Kings (01:30)

A Heat számára egy amolyan lutri meccs jön, hiszen a Kings Gay és Williams megszerzésével átformálódóban van, ráadásul támadásban igencsak ponterős az új Sacramento, igaz védekezésben vannak gondok Michael Malone fiainál. Otthon természetesen abszolút favorit a címvédő, de azért komolyan kell, hogy vegye ezt az ütközetet a Miami, hogy magabiztosan nyerni is tudjon a palánk alatt Cousins jelenléte miatt magasabb, erősebb riválissal szemben.

Indiana Pacers - Houston Rockets (02:00)

A klasszikus centerek harcát visszasírók dörzsölhetik a kezeiket, hiszen nem mindennap találkozik két olyan ötös ebben a ligában, mint Dwight Howard és Roy Hibbert, még ha a két úriember sokkal inkább védekezésben idézi meg a régi nagyokat, mintsem a kifinomult támadómozgásukkal. Azért a George - Harden párharc sem lesz akármi, s hiába jár csapatépítésben jóval előrébb a keleti listavezető, ugyanis ritka az ennyire jó oda-vissza match-up még ezen a szinten is.

Dallas Mavericks - Toronto Raptors (02:30)

A Mavericks viszonylag könnyebb napokat él és hozza is, amit elvárhatunk tőle, ebbe a sorba pedig beillene a Raptors legyőzése is, de azért le kell szögeznünk, hogy veszélyes ellenfél a kanadai, mivel Gay elcserélése óta teljesen nyomás nélkül, a labdát sokkal jobban megosztva harcol a Toronto. Látványban és harcosságban vélhetően ezen a fronton sem lesz hiány, de eléggé egy irányba mutatnak az esélyek.

Denver Nuggets - Phoenix Suns (03:00)

A Nuggets és a Suns nagyon hasonló erőt képvisel eddig, ráadásul a csapatszerkezet és az image is erősen hajaz egymásra a két oldalon, s azt külön talán ki sem kell emelnünk, hogy a Lawson - Bledsoe párharc döntő faktor is lehet ebben a párosításban. A denveriek bízhatnak hazai pályájukban és hosszabb cserepadjukban, de azért a Phoenix sok bravúrt bemutatott már ebben az évadban.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves (04:30)

A Lakers Kobe Bryant újbóli elvesztése és az összes irányítójának kényszerű kiültetése után mindenféle nyomás nélkül léphet parkettre saját közönsége előtt a Minnesota ellen, de Mike D'Antoni rendszere és az ebben jelenleg helyet foglaló játékosok "gyógyszerelgurulási képessége" miatt nem írhatjuk le a Los Angeles-ieket sem. Kevin Love-ék számra viszont kötelező ez a győzelem, nem is lehet más a céljuk a sebzett ellenfél otthonában.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus