Holiday remekelt Hardenék ellen

A tavaly még Szolnokon kosarazó hátvéd a mezőny legjobb dobójaként zárt a Rockets ellen. Bryant újabb húsz feletti meccsével a Lakers megverte a Jazzt, a Bulls pedig irányítói remeklésével intézte el a Charlotte-ot. A Thunder újra simán kikapott, most a Minnytől, Sullingernek viszont a 44 perces meccs is elég volt egy óriási dupla-duplához. 

A játéknap legfontosabb jeleneteivel foglalkozó videós cikkünket itt nézhetitek meg!

Brooklyn Nets - Boston Celtics 90-95

Jó kezdés után nagy zuhanás. Jarrett Jack (16 pont, 7/12) vezetésével nagyon jól indította a 11 perces negyedekkel rendezett mérkőzést a Nets. A hátvédek jól termeltek, hiszen Deron Williams (17 pont, 5/9) sem akart lemaradni a pontszerzésben. A második negyed végéhez közeledve már 16 ponttal is ment a Nets, de jött a harmadik játékrész és az összeomlás.

Egy negyednyi komoly játék. A félidő után nagy elánnal jött ki a Boston. A Nets nem talált ellenszert arra a lendületes támadójátékra, amit kapott a Keltáktól, akik hét perc alatt ledolgozták több mint tíz pontos hátrányukat, melyet a negyed végéig 12 pontos előnnyé formáltak.

Rövidült a mérkőzés ideje. A 11 perces játékrészek ötlete többek között azért merült fel a NBA-nél, hogy a mérkőzések hosszát csökkentse. Nos, a két együttes összecsapása szünetekkel együtt 1 óra 58 percig tartott, míg a jelenlegi átlag 2 óra 15 perc. 

Sullingernek ennyi is elég. A Boston erőcsatára a kevesebb idő ellenére óriási meccset hozott, 21 pontja mellé 19 lepattanót kapart össze, ismét bevert három triplát – az előszezonban eddig óriási formában kosarazik.

A Nets legjobb dobói: Jack 17/3, Jordan 17, Williams 16/3
A Celtics legjobb dobói: Sullinger 21/9, Bass 16/3, Green 14/3

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 94-112

Több kell Westbrooktól. Az ismert tények tükrében az alapszakasz elején hatalmas terhek hárulnak majd a hátvédre, ezért sokkal pontosabb támadójátékot kell majd nyújtania. Mezőnypontosság terén 25%-ig jutott (3/12, 11 pont), továbbá 5 alkalommal adta el a labdát 22 játékperce alatt.

Pontosabb Minnesota. Nem kell nagyon belemenni a találkozó elemzésébe, elég két statisztikai oszlopot megnézni ahhoz, hogy tudjuk, mi hozta meg a vendégek számára a sikert. Ők 8, míg a Thunder összesen 22 (!) eladott labdát hozott össze, továbbá Rubióék 41 mezőnykosarára 26 gólpassz jutott, ezzel szemben a hazai oldalon megálltak 15 asszisztnál. 

Wiggins most nem volt faktor. Az 1/1-es kiscsatár a padról érkezve 8 pontig jutott 7 dobásból és bár kiharcolt hat büntetőt, illetve szerzett három labdát, nagy hatással nem volt a meccsre.

A Thunder legjobb dobói: Jones 21/6, Morrow 14, Ibaka 12/3
A T'wolves legjobb dobói: Williams 19/9, Hummel - Martin 13/3-13/3, Rubio 13

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 101-96

Jimmy Butler megsérült. Az elmúlt két meccsen parádézott a dobóhátvéd és most sem kezdett rosszul, ám tíz perc játék után egy labdaszerzési kísérlet közben rosszul nyúlt labdába – a bal hüvelykujja megsérült és nem is tudott visszatérni a pályára.

Egyesben dominált a Chicago. Derrick Rose (bár nem ment neki a tripla), 17 pontig jutott 12 dobásból és a negyedik negyedben is betalált (először a preseasonben), sőt, fontos tempót süllyesztett el egy perccel a vége előtt. A show-t azonban Hinrich hozta, aki nem tudott hibázni, félidőre 15 pontot szórt, végül 26 egységgel zárt, méghozzá 11/14-es mezőnymutatóval, egészen parádés dobóformát mutatva.

A magasoknak nem ment. Al Jefferson egészen botrányos, 5/18-as mezőnymutatót szenvedett össze és bár Zellernek voltak jó pillanatai, sem ő, sem Biyombo nem tudott mit kezdeni az egyébként szintén elég csendes Noah ellen. Az egyetlen jól teljesítő belső ember a dupla-duplázó Pau Gasol volt, sem Mirotic, sem McDermott, sem Gibson nem volt igazán mérvadó ma.

Alakul a Charlotte. Ha Jeffersonnak nem lett volna ennyire rossz napja, nem mutatott volna rosszul ez a támadójáték. Stephenson első jó meccsét hozta elöl (14 pont, 7/11 mezőnyből), Walkernek nem estek a triplái, de ezt leszámítva jól mozgatta a brigádot és végül 25 gólpasszt osztottak szét. Big Al mutatójával együtt is majdnem 45%-kal céloztak mezőnyből, tőle pedig aligha ez lesz majd a mérce…

A Bulls legjobb dobói: Hinrich 26/6, Rose 17, Gasol 15/3
A Hornets legjobb dobói: Stephenson 14, Kidd-Gilchrist 14, Williams 12/6-Hairston 12/9-Jefferson 12

Houston Rockets – Golden State Warriors  90-83

Jones kivételével a teljes houstoni kezdő 10 pont fölé jutott. A hazai csapat kezdői adták meg azt a lökést, amely a 7 pontos győzelemhez kellett, hisz Harden 15, Ariza 13, Howard és Beverley pedig 11-11 pontot tett bele a közösbe. Harden volt a legeredményesebb a Rocketsnél, azonban esetében csalóka az összkép, hiszen kiváló büntetőzésének (10/11) köszönheti a pontok nagy részét, azonban a mezőnyből elképesztően pocsékul dobott (2/12, köztük 1/6 a triplavonalon túlról).

Pihent a Splash Brothers.  Steve Kerr mester ezúttal pihentette a nehéztüzér hátvédpárosát, átadva a lehetőséget a többieknek a bizonyításra. Nedovic és Harrison Barnes is jó számokat produkált kezdőként, hiszen előbbi 16, míg utóbbi 13 pontig jutott. Az oaklandi csapatnál a sérülékeny magasembereket sem terhelte túl Kerr, hiszen Lee és Bogut is 10-10 percet töltött a parketten. Fontos megemlíteni azt is, hogy balhémentesen zajlott le a találkozó, ami nem mindig volt jellemző a két együttes előző összecsapásaira.

Justin Holiday újból bizonyított. A tavalyi idényben még Szolnokon pattogtató Holiday Hardent megelőzve, a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett 18 pontjával (mindezt meggyőző mezőnyszázalékkal: 7/13, tripla: 4/8), ráadásul nemcsak a pontszerzésből vette ki a részét az ex-szolnoki, hanem leszedett 2 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt, elcsent 2 labdát valamint még egy blokkolt dobást is jegyzett.

A Rockets legjobb dobói: Harden 15/3, Ariza 13/3, Howard 11
A Warriors legjobb dobói: Holiday 18/12, Nedovic 16/3, Barnes 13

Los Angeles Lakers – Utah Jazz 98-91

Ez az igazi Kobe. A Lakers legendája 26 pontig jutott, mindössze 7/22-es mezőnymutatót hozott össze, de 3/7 tripla mellett 9/11 büntetőt értékesített – ráadásul négy pattanóval és öt gólpasszal is hozzájárult a sikerhez. Ma csak Boozer (19 pont, 9 pattanó, 6 labdaszerzés) tudott felnőni mellé, de Nash és Young mellett Lin, Henry és Kelly is kihagyta az összecsapást.

A Jazz kezdői kisebb szabadságon. Burke helyett Exum került be a kezdőbe (és eléggé szenvedett a dobásával), Hayward és Favors pedig 12 percet kapott csak. Viszont a 37 percet játszó Kanternek sem ment igazán, gyengén dobott és ki is pontozódott – az eddig remekül működő ötösből csak Burks hozta magát (21 pont, 7/14), de ő is eladott hat labdát.

Gobert belejött? A cserecenternek volt már óriási meccse a preseasonben és most is hasznosan szállt be, 8 pontja mellé leszedett 10 lepattanót és kiosztott négy sapkát is, rá nagy szüksége lehet a Jazznek.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 26/9, Boozer 19, Ellington 9/3
A Jazz legjobb dobói: Burks 21, Kanter 14, Clark 9/3, Hoord 9/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus