Hosszabbítás döntött a Lakers-Portlanden, győzött a Mavs

Lillard könnyen jutott el 30 pontig, Russell szenvedett - jól nézett ki a Dallas és a Miami - Randolph triplázott, simán nyert a Memphis.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Miami Heat – Brooklyn Nets 121-100

Valami ilyesmire számíthatunk a Miamitól. Dwyane Wade és Chris Bosh távozása után alighanem eléggé leegyszerűsödik a Heat játéka, Goran Dragic és Hassan Whiteside kettő-kettője lehet az alap, majd ebből jöhetnek kiosztások a triplavonalra. Ezúttal pontosan ez történt, Dragic 17 ponttal (7/12 mezőnyből) és 11 gólpasszal, Whiteside 21 ponttal, 14 lepattanóval és 4 blokkal jelentkezett, pedig egyikük sem töltött a parketten fél órát. Érdekesség, hogy ezúttal Ellington volt a kezdő kettes (Richardson még nem léphetett pályára) és rögtön bevágott 4/8 triplát, míg a padról Tyler Johnson, Waiters és Babbitt próbált lendületet hozni. Az első sor le is játszotta a pályáról a Brooklynt, az eddigiek alapján nem lesz reménytelen a szezon Miamiban.

Nagyon gyenge a Nets. Brook Lopez nem lépett pályára, nélküle pedig tulajdonképpen nincs is center ebben a keretben – Booker és Hamilton alkotta a magasember-párt, de Harris és Hollis-Jefferson sem tűnt túl erős kombinációnak a periméteren. Jeremy Lin most is jó volt (16 pont, 5 gólpassz) és nyilván Lopezzel mást fognak majd játszani, de védekezésben esélytelenek voltak ezúttal, támadásban pedig gyakorlatilag csak a triplájuk létezett. Bogdanovic most is a padról érkezett (az eddigiek alapján ő nem lesz kezdő) és érdekesség, hogy Anthony Bennett ismét kosárlabdázónak tűnt – 3/5 triplával, 11 ponttal és vállalható védekezéssel jelentkezett.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 21, Dragic 17/6, Ellington 14/12, T. Johnson 14
A Nets legjobb dobói: Lin 16/6, Bogdanovic 13/9, Hamilton 12/6, Scola 12

Memphis Grizzlies – Philadelphia 76ers 121-91

Embiid Gasolék ellen is jó volt. Értékmérő lehet az újonc számára, hogy az NBA egyik legjobb védője ellen is biztatóan mozgott, 13 perc alatt beszórt 13 pontot (3/7 mezőnyből, 7/8 büntető), leszedett öt lepattanót és kiosztott egy blokkot is – gyakorlatilag amíg ő és McConnell fent volt, tartani tudta a lépést a Philly. Ahogy azonban ők lejöttek, átvette az irányítást a Memphis – Saric most nem játszott, de Sergio Rodriguez tehetetlennek bizonyult a Grizzlies védekezésével szemben és a harmadik negyedben már húsz pont fölé nőtt a különbség.

Jól nézett ki a Memphis. Igaz, hogy csak a Philly volt az ellenfél, de Conley jól menedzselte csapatát és diktálta az iramot, Ennis (15 pont, 3/4 tripla), Green (dupla-dupla) és Gasol (9 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz, 3 blokk) helye is megvolt a kezdőben, a padról pedig Zach Randolph hozott extrát – 17 perc alatt 17 pontig, közte 4/6 tripláig (!) jutott. Ki kell még emelnünk a rosterhelyért hajtó Troy Williamst, aki 27 percet kapott, ezt pedig 22 ponttal és 7 lepattanóval hálálta meg.

A Grizzlies legjobb dobói: Williams 22/6, Conley 17/6, Randolph 17/12
A 76ers legjobb dobói: Embiid 13, Luwawu-Cabarrot 13/3, Henderson 10/3

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 114-109

Alakul a Dallas. A kezdőből Wesley Matthews hiányzott, de a helyén játszó JJ Barea 15 pontig jutott és az első sor most kifejezetten jól nézett ki a texasiaknál. Harrison Barnes csak négy pontot tett hozzá, de Bogut bizonyított (17 perc alatt 11 pattanó, 3 gólpassz, 3 blokk) és az általa vezényelt védekezés jól is működött a Thunder ellen. A kispad már kevésbé volt hatékony, főleg hátul (Powell azért hozzá tudott tenni), így szoros lett a hajrá, de végül behúzta a Mavs.

Nem volt éles a Thunder. Adams mellett Roberson sem lépett pályára az OKC-nél, bekerült a kezdőbe Kanter és Singler – a fő gondot azonban a Westbrook-Oladipo kettős jelentette. Megbontották a védelmet ugyan, de gyenge hatékonysággal fejezték be ezeket a helyzeteket, ketten együtt 7/25-öt dobtak mezőnyből, amit a 11 kiosztott gólpassz sem ellensúlyoz – kissé bizonytalannak tűntek a gyűrű közelében. Singler triplái nagyon kellettek most (4/6), ahogy a padról beszálló Ilyasova teljesítménye (19 pont, 11 pattanó) is, de Adamsre nagy szükségük lenne, mert Kanter a dupla-dupla ellenére túl sok lehetőséget adott a Dallasnak…

A Mavericks legjobb dobói: Powell 16, Barea 15/3, Hornsby 12/6
A Thunder legjobb dobói: Ilyasova 19/9, Singler 17/12, Lauvergne 15

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 106-109 – hosszabbítás után

Russell most nem állt a helyzet magaslatán. Legutóbb parádés formában kosárlabdázott a Lakers irányítója, most azonban amit lehetett, azt elrontotta – 12 pontját 6/21-es mezőnymutatóval (0/9 tripla) hozta, ráadásul csupán egyetlen gólpasszt osztott ki 35 perc alatt. A rendes játékidő végén ott volt a kezében a győzelem, de nem tudott javítani, a ráadásban pedig Clarkson hibázott a legvégén – összességében elég alacsony színvonalú találkozót láthattunk. A Lakersnél ugyan visszatért Deng, de a kezdőből csak a dupla-duplázó Randle és a hatékonyan dolgozó Mozgov dicsérhető, míg a padról főleg Huertas és egy időszakra Nick Young hozott lendületet.

Lillard 30 pontja ujjgyakorlat volt. A Blazers vezére számára nagyon könnyűnek tűnt ma a pontszerzés, ugyan mellette McCollumnak és a kezdőbe bekerülő Turnernek sem ment a dobás (előbbinek nagyon nem), ő 10/17-es mezőny- és 6/9-es triplamutatóval eljutott 30 pontig – kis túlzással azt csinált most Russellék ellen, amit akart. Ezzel együtt nem volt jó a Portland, elég tompának tűnt a társaság és bár a kezdők megverték a Lakers első sorát, nem voltak meggyőzőek.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 15/3, Young 14/12, Randle 13
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/18, Harkless 14/3, Leonard 11/3, Plumlee 11 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus