Hosszabbításban nyert a Cavs a Heat ellen!

LeBron James irányított, Kevin Love dobott, az ő vezérletükkel simán vezetett a Cleveland, de a cseresorok túlórára vitték a dolgot. A Knicks visszavágott a Bostonnak a korábbi vereségért. A Spurs három kezdője nélkül verte a Fenert, a Gasol-tesók pedig győzelemre vezették csapataikat. Lássuk a részleteket!

Fenerbache – San Antonio Spurs 90-96

Popovich most kevesebbet  variált. Kettőből kétszer nagy blama lett volna kikapni az NBA aktuális bajnokának európai csapat ellen, így most Popovich sokat játszatta a kezdőit – igaz, Green, Leonard és Spliter sem lépett pályára. De Tony Parker 36, Tim Duncan 35, Anderson, Daye, Ginobili, Belinelli és Diaw pedig 21-29 percet volt parketten, tehát az aktív rotáció tagjai játszották végig a meccset három fix kezdő nélkül.

Goudelock remekelt a Fenernél. A korábbi NBA-s, majd Eurocup-MVP pazarul játszott támadóoldalon, 38 perc alatt 30 ponttal húzta csapatát jó hatékonysággal (12/22 mezőnyből, 4/8 tripla), eszköztárát teljesen kiaknázta és szétszedte a Spurs védőit. Mellette még Salas és Zoric jutott tíz pont fölé és bár Jan Vesely és Preldzic (6 pont, 6 lepattanó, 11 gólpassz) sem játszott rosszul, Bogdanovicnak nagyon nem ment (2/8 mezőnyből, 5 pont).

Működött a nagy hármas. Tim Duncan nem lazsált ezen a meccsen, 23 pontot rámolt be 13 kísérletből 7 lepattanóval, Parker 22-ig 12-ből és a 7 pattanó mellé ő 7 gólpasszt is kiosztott, Ginobilinek pedig ugyan a dobás nem ment, a büntetővonalról eredményes tudott lenni, emellé  8 pattanót és 4 asszisztot is jegyzett. Mindannyian sokat voltak játékban és PO-percszámot töltöttek parketten, éltek a lehetőséggel.

A Fenerbache legjobb dobói: Goudelock 30/12, Salas 15/3, Zoric 11
A Spurs legjobb dobói: Duncan 23, Parker 22, Ginobili 12/3

Miami Heat – Cleveland Cavaliers 119-122 – hosszabbítás után

Sokkal előrébb tart a Cavs. Irving nélkül is sokkal jobban nézett ki a Cleveland, sokat mozgott a labda támadásban, labda nélkül is dolgozott mindenki, miközben a Heatnél kissé koncepció nélküli erőlködésnek tűnt a támadójáték. Végig vezetett is simán a fehérmezes csapat, a második negyed végén már tíz pont felett és ezt végig is vitték – aztán az utolsó negyedben (cseresorokkal) Napier és Ennis remeklésével felállt, az utolsó pillanatokban egyenlített is a Miami, de a hosszabbításban Holt triplájával mégis a Cavs húzta be a győzelmet.

James visszafogott, Love nem. LeBronnak abszolút nem ment a dobás (2/8-cal zárt mezőnyből, 3/7 büntető), de pazarul mozgatta csapatát jobbnál jobb passzokkal (8 assziszt), ő szabta a ritmust és tökéletesen szervezte a játékot. Love viszont dobott és dobott, 25 pontig jutott már a harmadik negyed elején, négy triplát is elsüllyesztett, emellett pozícióból is eredményes volt, kevés érintésből, a rendszer tökéletes részeként működött és vált a legjobb pontszerzővé.

Varejao remekelt hazai közönsége előtt. A brazil centert az első percekben tömték labdákkal a társak és pozícióból sorra szerezte a kosarakat – végül 7/10-es mezőnymutatóval 14 pontig jutott. A palánk alatt félelmetes lesz ez a Cleveland, Varejao és Love mellett Thompson is rendkívül hasznosan, 18 ponttal és 9 lepattanóval szállt be a padról.

Wade állt a Miami élére. A dobóhátvéd is próbálta mozgatni csapatát, de ez az emberanyag nagyon haloványnak tűnik – főleg a Cavshez képest. Wade 12 pontot és 7 gólpasszt tett hozzá, ezeket már az első félidőben jórészt, de Haslem jó pár könnyű kettest elrontott és a triplák sem ültek most. Bosh 19 ponttal és 8 lepattanóval szintén jól játszott, de rajtuk kívül csak a második félidőben pályára kerülő Napier-Ennis duó tudott érdemben hozzátenni, ami végül is a hosszabbítást jelentette.

A Heat legjobb dobói: Bosh 19, Ennis 17/3, Napier 16/6
A Cavaliers legjobb dobói: Love 25/12, Thompson 18, Waiters 16/3

Boston Celtics – New York Knicks 80-96

Megfordult a forma. Pár napja még a Bostonnak ment minden és a Knicks volt rozsdás, most  Anthonyék tűntek élesnek és a Celtics gyengélkedett. A kékmezesek 50% felett dobtak mezőnyből, 38%-kal a triplavonalon túlról, jobban járt a labda és védekezésben is pontosabban játszottak.

A bostoni mezőnyök nem sokat tettek hozzá. Sullinger 15 pontja (6/7 mezőnyből, 3/4 tripla) kiemelkedő és a padról Bass is hozzátett 12 egységet, de a kisemberek nem voltak hatékonyak, sem Smart, sem Bradley nem volt faktor, Thornton pocsék hatékonysággal érte el a 15 pontot, Turner a büntetővonalról volt eredményes, így összességében csak 37,5%-kal céloztak mezőnyből.

Anthony is kezd belelendülni. A kiscsatár húsz perc alatt 14 dobást emelt rá és 50%-kal 16 pontig jutott – de nem harcolt ki egyetlen büntetőt sem és csak egy gólpasszt adott. Mindenesetre szép jeleneteket láthattunk tőle, összességében hatékonyan dolgozott, öt lepattanót is begyűjtött, gyakorlatilag a tavaly Melót láthattuk a pályán.

McGruder is játszott. A tavalyi szezont Pakson töltő bedobó hét percet kapott a Celticsben, de sokat nem tudott hozzátenni, két mezőnykísérletéből egyet kosárral váltott, de háromból három büntetőt rontott, más pedig nem került fel a statisztikai lapjára.

A Celtics legjobb dobói: Sullinger 15/9, Thornton 15/3, Bass 12
A Knicks legjobb dobói: Anthony 16/6, Smith 14/6, Hardaway Jr 11/3, Early 11/6

Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 93-88

Marc Gasol remekelt. Most reálishoz közeli percekkel dolgoztak a hazaiak, a spanyol center pedig szűk fél óra alatt egy 21 pontos, 13 lepattanós dupla-duplát szállított 8/14-es mutatóval, ráadásul 3 blokkot is kiosztott. Zach Randolph-nak ellenben nem ment a játék, rengeteg dobást hibázott, bár 15-öt vállalt, csupán 10 pontig jutott.

A Hawks a cseresort erőltette. Brand, Horford, Antic és Bazemore sem játszott, kezdő centerként Muscala harminc percet töltött parketten, de rajta kívül csak Korver érte el a húszat ebből az ötösből. Ellenben Jenkins, Mack, Scott, Schroder és Sefolosha is megkapta a perceit, aktívan játszott mindegyikük és a pontokat is hozni tudták.

Triplákból nem. A Memphisnek eddig sem a kinti dobás volt az erőssége, most mindössze négy triplát értékesítettek. Ezt a négyet a 23 pontig jutó Conley és a padról beszálló Vince Carter osztotta el, egyedül ők bizonyultak hatékonynak innen, a többiek egyenként nem is nagyon próbálkoztak.

Paul Millsap eddig csendes. A tavalyi szezonban pazarul játszó erőcsatár egyáltalán nem dominál az előszezonban, ma 14 perc alatt kilenc dobást elvállalt, de csupán hat pontot kapart belőlük össze két lepattanó mellett – a csapat egyik vezérétől nem ezt várhatjuk. Persze a topforma nem most kell…

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 23/6, Gasol 21, Randolph 10
A Hawks legjobb dobói: Jenkins 15/6, Schroder 14/3, Mack 11/9

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 85-91

Spanyol légifölény. Kemény, fizikális meccset játszott a két gárda, a mezőny legjobbja pedig egyértelműen Pau Gasol volt, aki 20 pontot szerzett, kiharcolt 12 büntetőt, 11 pattanót kapkodott le, és emellett még 3 blokkja is akadt. Bár fiatal honfitársa, Mirotic a pontszerzéssel hadilábon állt (1/7 mezőnyből), szintén kiosztott 3 blokkot. 

Derrick Rose egyre jobb formában. A sérülésből visszatérő irányító 50 százalékos mezőnnyel, 3/4-es triplázással dobott 16 pontot, volt 5 lepattanója, 4 gólpassza és 2 labdaszerzése – a számokon túl pedig volt egy olyan lerohanás végén szerzett ziccere, ami már a régi Rose-t idézte. 

Jimmy Butler megint készülhet. Két évvel ezelőtt a playoffban kezdte el a hátvéd extrém terhelését a szakvezetés, akkor nem egyszer 48 perceket játszott csere nélkül. A Bulls játékosa ma is majdnem 36 percet kapott – a védekezés egyik alapembereként nem sok pihenőre számíthat idén sem. 

A védekezés már megy. Jason Kidd keze munkája egyre jobban látszik a Bucks hátrafelé-játékában (91 kapott pont, 49-48-ra megnyert pattanózás, 6 blokk). Larry Sanders ugyan még kicsit sokat hibázik (ma 25 perc alatt kipontozódott), de alakul a játéka, mint ahogy grúz cseréje, Zaza Pachulia is laza dupla-duplát (12 pont, 11 pattanó) hozott össze 20 perc alatt a palánk alatt igencsak eleresztett Bullsszal szemben.

A támadáson még dolgozni kell. A 15 gólpassz nagyon kevés, a Milwaukee-nál nagyon nehezen folyik egyelőre a labda. Kendall Marshall padról beszállva adott ugyan 6 gólpasszt, vele viszont pont a védekezés gyengül hosszútávon – szép feladat áll Kidd előtt, hogy hogyan is építse fel a támadójátékot, és hogyan juttassa el jól a labdákat Parkerhez és Antetokounmpo-hoz. Ma próbálkozott a török Iljasovával a kezdőben, de ez nem igazán tűnt életképesnek (4/20 mezőnyből). 

A Bucks legjobb dobói: Sanders 14, Pachulia 12, Parker, Antetokounmpo 11-11.
A Bulls legjobb dobói: Gasol 20, Butler 18, Rose 16/9.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus