Houstonba látogat a Portland, a Jazzhez a Chicago

Lillardék is elkapnák Hardenéket - a Sport 1 közvetíti a Wolves-Sixers derbit - a Chicagót fogadja a Jazz - tovább süllyed a Wizards?

 

Washington Wizards – New York Knicks 01:00

Mindkét fél back-to-backből érkezik, de a Knicks egy szép győzelemből, míg a Wizards a Sixers elleni vereségből – komoly gondban vannak a hazaiak, elöl-hátul szörnyű produkciót nyújtanak már egy ideje. Ugyan hátul a New York sem parádézik, de azt tegnap is megmutatták Porzingisék, hogy elöl milyen potenciál van bennük, azt pedig az eddigiek alapján nem igazán látni, hogy a vendégek fegyvereit hogyan hatástalanítanák Wallék. Ráadásul a kinti dobásokkal is szenvednek a fővárosiak, de a festékben a Porzingis-Noah kettős ellen fel kell kötniük a felkötnivalót – plusz valószínűleg Beal még mindig nem léphet pályára…

Miami Heat – Milwaukee Bucks 01:30

Küszködős meccsre van kilátás, a Heatnél nincs Goran Dragic, és sorozatban hat vereségnél jár a társaság, de nagy pofonba még nem nagyon szaladt bele – rendre szoros meccseken kapnak ki Whiteside-ék. A centernek most is fontos szerepe lehet, egyrészt ezen a poszton vékonyabb a Bucks, másrészt védekezésben döntő lesz, hogy mennyire tudja megnehezíteni a betörő Antetokounmpo és Parker dolgát – a Milwaukee játéka továbbra is a két „szörny” betöréseire épül. A vendégek back-to-backet játszanak, így fáradtabbak lehetnek, ráadásul jó kinti dobók nélkül valószínűleg nehéz lesz feltörniük a Miami védekezését, sok pontra nem nagyon számíthatunk.

Houston Rockets – Portland Trail Blazers 02:00

A Rockets nehéz meccset veszített el a hajrában az OKC ellen, ahol bár sok üres dobást is elrontottak Hardenék, alapvetően is nehéz dolguk volt Robersonékkal szemben – ezúttal jóval „puhább” védekezés ellen kell alkotniuk. A Portland a Lillard-McCollum kettős vezérletével termeli a pontokat, de kevésbé agresszív hátul, ráadásul egy-két leolvadást is bemutattak már – igaz, ennek ellenére 7-5-tel nagyjából a „helyükön vannak” Nyugaton. A védekezésbeli hiányosságok viszont fordítva is igazak lehetnek, mert annak ellenére, hogy Beverley már bevethető, a Houston perimétere szintén könnyű préda lehet Lillardék számára, ráadásul a Rockets fáradtabb is – érdekes, pontzáporos meccsre van kilátás előzetesen.

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 02:00 (Sport 1 - ÉLŐ)

A Sixers tegnap Embiid nélkül is megverte a Washingtont, de most játszhat a center, ráadásul Okafor is ott lehet majd a pályán megint, igaz, ezúttal is csak 16-20 percig. Embiid és Towns csatája meghatározó lehet, de az is kérdés, hogy a fáradtabb vendégek mihez kezdenek majd a nagy formában lévő Andrew Wigginsszel. Kérdés továbbá, hogy a Wolves tud-e javulni a harmadik negyedekben, mert hiába kezdenek mindig jól, a fordulás után rendre hátrányba kerülnek, leadják az előnyüket, és nem biztos, hogy ez belefér.

Utah Jazz – Chicago Bulls 04:30

A Bulls megnyerte az előző három meccsét, legutóbb Rondo nélkül kifejezetten jól játszott a gárda, és a támadójátékkal összességében nincs különösebb gond az utóbbi időben – a kérdés az, hogy mire mennek majd a Jazz védekezésével szemben. A hazaiak a ligaelitbe tartoznak hátul (93,8 kapott pont átlagban), különösen a festéket védik remekül Gobert vezetésével, ezt pedig nem biztos, hogy át tudja dobni a spacinggel szenvedő Chicago. A túloldalon ugyanakkor többen is sérüléssel bajlódnak, George Hill már jó ideje hiányzik, ami erősen limitálja a támadópotenciáljukat, érdekes összecsapás lehet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus