Houstonban a Clippers, a New Yorkot fogadja a GSW

Zsinórban 50. hazai sikerükre készülnek Curry-ék - back-to-back rangadót játszik a LAC - a Mavst fogadja a Cleveland

 

Boston Celtics – Oklahoma City Thunder 00:00

A Boston tegnap gyengébb játékkal, szoros meccsen kikapott a Pacerstől, és úgy fest, hogy Jae Crowder kiesését nagyon megérzi a gárda, ráadásul most ismét nagy szükségük lenne a kiscsatárra Kevin Durant ellen. A Celtics hazai pályán sorozatban 14 győzelem után kapott ki legutóbb, és most is kulcsfontosságú lesz, hogy az OKC mennyire tudja megállítani Thomasék rohanását – futni alapvetően jól tudnak a vendégek, és nincs ellenükre a gyors játék. Kérdés, hogy védekezésben mennyire lesznek stabilak Westbrookék, mert a Boston még Crowder nélkül is az elithez tartozik ezen a téren – az is fontos lehet, hogy mennyire tud majd vigyázni a labdára a Thunder, ezzel szoktak gondjaik lenni.

Charlotte Hornets – Orlando Magic 00:00

A Magic még mindig Vucsevics és Payton nélkül szerepel, de tegnap így is szép győzelmet aratott a gárda, kérdés, hogy Fournier és Jason Smith képes-e back-to-back ilyen teljesítményre – mindenképpen szüksége lenne rájuk a vendégcsapatnak. A Hornets otthon borzasztóan erős, és nagy hátrányokat is képes ledolgozni a hatékony kinti dobóinak köszönhetően, ráadásul Walkerék az utóbbi 16 meccsükből 13-at megnyertek, ami jól mutatja erejüket. Kérdés, hogy az említett Walkert mennyire tudja korában tartani a Magic, és hogy mihez kezdenek Batummal, de ha a hazaiak jó napot fognak ki, bárkit szét tudnak dobni.

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks 00:00

A Jazz elleni vereséggel lezárta idegenbeli túráját a Cavs, és otthon alighanem újult erővel fogadja ellenfeleit, elsőként a legutóbb megtáltosodó Dallast. Nowitzkiék összességében nagyon gyenge formában vannak, de utolsó meccsükön egy gyors, alacsony szerkezettel sikerült nyerniük, és jó eséllyel most is ez lesz majd a recept – ám ehhez jól tud illeszkedni a Cleveland is LeBron Jamesszel négyesben. A gyors játék fekszik a hazaiaknak, akik ráadásul védekezésben mindenképpen ellenfelük előtt járnak, így ha csak nem dobnak nagyon extrán kintről Feltonék, nem ők lesznek az esélyesek.

Washington Wizards – Chicago Bulls 00:00

Mindkét csapatot borzasztó nehéz belőni, a Chicago legutóbb például remek teljesítménnyel győzött Torontóban három kezdőjátékosa nélkül, de képes hatalmas buktákra is, akárcsak a Washington – mindenesetre Hoiberg csapata már hosszú hetek óta nem nyert idegenben zsinórban két meccset. Gasol, Rose és Dunleavy játéka most is kérdéses, nélkülük pedig azért nem ők az esélyesek, bár a Wizards is hajlamos összeomlani, főleg a meccsek hajrájában. Kérdés, hogy ki tud stabilabb maradni védekezésben, és hogy a külső dobások mennyire fognak majd ülni, mert főleg a Bullsnál nagyon fontos, hogy a McDermott-Moore duó megbízható legyen kintről, különösen ha az említett sérültek nem tudnak pályára lépni.

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 00:30

A szezon kulcsfontosságú részéhez érkezett a Pistons, a gárda harcban van a playoffért, és most sorozatban kilenc mérkőzést játszik otthon, itt gyakorlatilag eldőlhet, hogy bejuthatnak-e a rájátszásba 2009 óta először. Kezdésnek az utóbbi időben parádésan védekező Atlantát kell legyűrniük, de ehhez sokkal jobban kell akarniuk, mint tették azt az utóbbi időben – gyengén és tompán játszottak mostanság Jacksonék. A Hawks jóval frissebb és erősebb jelenleg, de a palánk alatt komoly gondjaik lehetnek Andre Drummonddal, hiszen a lepattanózás továbbra is gyenge pontja a vendégcsapatnak – kérdés, hogy a center motiváltabb lesz-e, mint az utóbbi meccseken. Hazai pályán azért általában összekapja magát Van Gundy együttese, szoros találkozóra számíthatunk.

Memphis Grizzlies – Minnesota Timberwolves 01:00

A Memphis keretének fele továbbra is D-ligás, és ez most már látszik a játékukon is – főleg mióta Vince Carter, majd Lance Stephenson is kidőlt a sorból. A Minnesota összeszedettebb és jobb csapat jelenleg, de idegenben nem biztos, hogy ezt meg is tudják mutatni – Wiggins és Towns is jó formában van, de ezzel együtt is nagyon nehezen tudnak mérkőzéseket nyerni. Ezzel együtt a Grizzlies kerete annyira gyenge jelenleg, hogy mindenki esélyes Tony Allenékkel szemben.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 02:30

A Clippers tegnap hihetetlen összeomlást produkált a Spurs vendégeként és kikapott, az utóbbi időben pedig minden komoly ellenfél ellen alulmaradtak Chris Paulék – úgy fest, hogy kezd fogyni a lendületük. A két gárda mindig szoros és pontzáporos meccset vív egymással, a Rockets pedig kezd belendülni, a hazai pálya és a vendégek back-to-backje is Hardenék mellett szól, így most esélyesebbnek tűnnek – de csak akkor nyerhetnek, ha a védekezésre is fordítanak erőt, illetve ha a kinti dobók lenyomják a Clippers periméter-védekezését. Mindkét tényező eléggé kérdőjeles, mert a vendégek nagyon agresszívek tudnak lenni a triplavonalon, a texasiak viszont nagyon nem...

Sacramento Kings – New Orleans Pelicans 03:00

A Kings tegnap legyűrte a Lakerst, de sem Cousinsék, sem a Pelicans nem játszik jól most már hosszú ideje, így túl nagy színvonalra nem számíthatunk. Tíz napja pontzáporos meccsen nyertek Davisék, és idén már háromszor is a New Orleans győzött, ráadásul most is ők lesznek a pihentebbek. A kinti dobások hatékonysága döntő lehet, hogy természetesen a Cousins-Davis palánk alatti csata is, de gyakorlatilag tét nélküli már ez a mérkőzés.

Golden State Warriors – New York Knicks 03:30

Az erőviszonyok egyértelműek, a történelmi szezont futó és otthon még veretlen GSW hatalmas favorit az elöl-hátul gyengélkedő, hónapok óta a liga leggyengébb csapatai közé tartozó New York ellen. Túl sokat nem érdemes beszélni erről a meccsről, Porzingis játéka kérdéses a vendégeknél, Curry-ék pedig sorozatban 50. hazai győzelmükre készülnek – természetesen benne van Anthony-ék sikere, főleg ha túl lazán veszi a meccset a bajnok, de óriási meglepetésként hatna.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus