Houstonban folytatná szériáját a Golden State

Remek formában van a Rockets és a GSW is, a Sport1 közvetíti egymás elleni találkozójukat - kulcsmeccset játszanak Portlandben és Detroitban is - nyolc mérkőzést rendeznek hajnalban.

 

Charlotte Hornets – Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks a liga egyik legjobb formában lévő csapata, amely legutóbb viszont vereséget szenvedett a Bullstól, így most javítania kell – jelenleg az ötödik-hetedik helyen áll Keleten, nagyon sokat számíthat egy-egy siker vagy bukás. A hazaiak fejüket leszegve, idei legjobb formájukat mutatva rohannak a playoff után, és egy győzelem esetén még marad is esélyük, de ők most már nem hibázhatnak, számukra élet-halál ez a találkozó – a tét tehát nem kicsi, igazi rangadóra van kilátás. A Hornets elsősorban a remek támadójátékból és a komoly tűzerőből él, a Bucksnál viszont éppen ez hiányzik, Antetokounmpo meccsek óta egyedül intézi a támadásokat, de ezt többnyire ellensúlyozni tudták a remek védekezésükkel. Kérdés, hogy mihez kezdenek most a Charlotte kinti dobásaival és a Walker-Batum páros betöréseivel, ha nem oldják meg jobban, mint legutóbb a Chicago ellen, akkor most is nagyon nehéz helyzetben lesznek.

Indiana Pacers – Minnesota Timberwolves 01:00

A Pacers hosszú idő után igyekszik két mérkőzést megnyerni egymás után, és erre most minden esélye meg is van, hiszen hazai pályán 26-11-re áll, és itt általában meggyőzően játszik, míg a teljesen szétesett Minnesota sorozatban hat vereség után, pocsék idegenbeli mérleggel érkezik. Muszáj is nyerniük George-éknak, hiszen borzasztóan szoros csatában vannak a playoff-helyeket illetően, nem fér bele egy-egy elszórakozott hazai kötelező. Kérdés, hogy Turner hozza-e legutóbbi formáját, rá nagy szükségük lesz Towns ellen, de a George-Wiggins csata, vagy éppen Teague és Rubio összecsapása is érdekesnek ígérkezik – összességében viszont csapatként jóval összeszedettebb most az Indiana, és nagyot kellene javulniuk a vendégeknek, hogy megtörjék negatív szériájukat.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 01:30

Ez elsőre talán nem tűnik túl jó meccsnek, de érdemes megjegyezni, hogy a Brooklyn Nets jelenleg jobb mérleget tud felmutatni márciusban, mint a Cleveland Cavaliers, és a Philly sem elveszett – megverte például a Bostont, a Dallast vagy a Chicagót, de szoros meccset játszott a GSW otthonában is. Legutóbb mindenesetre nem igazán működött a játék, és persze mindkét együttesnél kérdés, hogy mennyire tudja megőrizni a lendületét, különösen ami a támadásokat illeti – védekezésben egyik fél sem túl acélos, bár a Nets meglepően hatékony volt ezen a téren mostanában. Jósolni nagyon nehéz, potenciál több van a Saric-vezette Sixersben, de az előző meccsen a horvát nem játszott jól, míg a Brooklyn a Lin-Lopez kettősre építve messze felülmúlja önmagát, főleg otthon – ha hozzák az utóbbi időben látott védekezésüket, feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Atlanta Hawks – Phoenix Suns 01:30

A Hawks jelenleg a liga egyik leggyengébb csapata, zsinórban hét vereségből érkezik az együttes, ráadásul Millsap, Bazemore és Sefolosha is sérült, előbbi még mindig az lesz, utóbbi kettőnek kérdéses a játéka – nélkülük legutóbb is simán kikaptak, egészen pocsék kosárlabdát produkálnak Schröderék. Szerencséjükre a Suns sem sokkal jobb, náluk ugyan van tűzerő, és nem a pontok hiányoznak, de az eredmények igen: ők nyolcszor kaptak ki sorozatban, ezzel alulmúlják az Atlantát is. Nagy kérdés, hogy mire mennek egymással a felek, képes lesz-e a Phoenix rutintalanságát és védekezésbeli hiányosságait kihasználni a Hawks, vagy annyira impotens most a gárda, hogy még ez sem lesz elég a sikerhez – nagyon kellene nekik a győzelem, mert holtversenyben ötödik-hetedikek Keleten, vereség esetén lassan még a rájátszásuk is veszélybe kerül.

Detroit Pistons – Miami Heat 01:30

Kulcsfontosságú találkozó ez mindkét csapat számára, hiszen a Detroit és a Miami is gyenge formában van, de a rájátszásért küzd – a Heat jelenleg nyolcadik, míg a Pistons tizedik, másfél meccs köztük a különbség, de a kilencedik Bulls sokkal jobb formában van. A Detroit back-to-backet játszik, előző este is gyenge produkcióval kapott ki New Yorkban, míg bár a Miami pihentebb, Dion Waiters elvesztése óta csak keresik a helyes irányt. Kérdés, hogy a hazaiak átérzik-e, hogy ez a meccs dönthet akár a szezonjukról is, illetve hogy a vendégek összeszedik-e magukat védekezésben, mert a pontok legutóbb már jöttek, csak hátul nem volt meg a megfelelő fegyelem. A floridaiaknak nagyon kellene egy extra este Goran Dragic-tól, fontos lesz a Drummond-Whiteside csata, de amíg nem játszik sokkal harcosabban, akaratosabban a Pistons, addig sok esélye nincs Van Gundy alakulatának.

Houston Rockets – Golden State Warriors 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Ez lesz a játéknap rangadója, a ligaelső látogat a ligaharmadikhoz, ráadásul úgy, hogy mindkét együttes jó formában van. A Rockets támadógépezete parádésan működik, James Harden tarthatatlan, míg a Warriorsnál meccsek óta rátaláltak a helyes útra, és zsinórban hét győzelemnél járnak – legutóbb megszenvedtek a Memphisszel, de hozták az első rangadójukat. Curry-ék nehéz szériát teljesítenek, de ez még ezen az estén talán kevésbé lesz érezhető, kérdés, hogy mihez kezdenek a Houston dobógépeivel idegenben, lesz-e elég jó a védekezésük Gordonék lelassításához – a tűzerőt tekintve jobban állnak a texasiak, továbbra is csak a Splash Brothers jelent komoly veszélyt a vendégeknél. Ryan Anderson egy sérülés miatt hiányzik a hazaiaknál, de így is érdekes meccs lesz, a GSW remek szériája ellenére otthon talán esélyesebb a tarthatatlan Houston, mindenesetre a playoff szempontjából is lehet üzenet ez az összecsapás – igaz, hétvégén megint összecsapnak a felek.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04:00

Ha az előző találkozó lesz a játéknap rangadója, akkor ez pedig a játéknap legnagyobb jelentőséggel bíró összecsapása, hiszen a nyugati rájátszásba jutás forog kockán. A két csapat jelenleg azonos mérleggel áll a nyolcadik-kilencedik helyen, így aki itt nyer, az lépéselőnybe kerül nyolc találkozóval a vége előtt – nem dől el még a versenyfutás, de a győztes komoly lépést tesz előre. A Portland remek formában várja a derbit, és mentálisan is ők lehetnek felül, hiszen egyrészt hazai pályán játszhatnak, másrészt ők érték utol a Denvert hosszú idő után, végre az ő nevük alatt húzódik a vonal – a Nuggets kikapott legutóbb a Pelicans ellen, igaz, előtte mérkőzéseken át remek játékot produkáltak. Kérdés, hogy ebből most mit látunk, kérdés, hogy mire megy egymással Jokics és Nurkic, akik a szezon nagy részét még együtt töltötték Denverben, kérdés, hogy Plumlee hogyan tér vissza Portlandbe és kérdés, hogy a hátvédek között mi történik – mindkét oldalon óriási a tűzerő, pontzáporos presztízsharcra számíthatunk.

Los Angeles Lakers – Washington Wizards 04:30

A fiatal Lakers mutatott biztató dolgokat az utóbbi időben, de nyerni nem igazán tudott, csak a Minnesotát gyűrte le hosszabbításban, így a Wizards számára természetesen kötelező a győzelem – a keleti harmadik hely a tét, vereség esetén utoléri Wallékat a Toronto. Egy hullámvölgy után az előző három összecsapásukat behúzták a vendégek, és bár idegenben nem olyan acélosak, mint otthon, a Lakersnél kategóriákkal jobbak így is, ráadásul számukra komoly tétje van a meccsnek, a motivációval sem lehet gond. Ha nyugodtan játszanak, odafigyelnek védekezésben, akkor csak ki kell használniuk a hazaiak hibáit, és jönni fog a győzelem – ha nem, az nagy blama lenne az ő helyzetükben, főleg hogy sérültjük sincs, mindenki bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus