Houstonban rangadózik a bajnok, 20:30-tól pályán a Boston

Hardenék fogadják LeBron Jameséket - este fél kilenctől Celtics-Bulls - Indianában meccsel a Heat - Phoenixben javíthat a Portland.

 

Boston Celtics - Chicago Bulls 20:30

A Bulls zuhanórepülésben van, zsinórban négyszer kapott ki a társaság, és már nincs playoff-helyen, sőt, ha nem találnak ki valamti sürgősen Hoibergék, jó eséllyel nem is lesznek - a riválisok olyan remek formában vannak, hogy nincs sok idő gondolkodni. Persze az All-Star óta meglévő keret nem is túl erős, Bostonban pedig most sincsenek jó esélyeik, bár a Celtics legutóbb kikapott - Thomasék azért jóval komolyabb játékerőt képviselnek, ráadásul a keleti második helyért hajtanak. A hazaiak sincsenek kirobbanó formában, főleg ami a palánk alatti részleget illeti, de az említett Thomas is ritkábban hoz extrát, ennek ellenére otthon kötelező számukra a győzelem. Butlerrel és Wade-del elbíbelődhet Smart és Bradley a periméteren, más támadófegyvere pedig nincs a Chicagónak...

Brooklyn Nets - New York Knicks 23:00

Itt ne várjunk nagy színvonalat, a Knicks jelenleg nem sokkal jobb a Netsnél, bár a Brooklyn 16 hazai mérkőzés óta nem tudott nyerni, hosszú idegenbeli túrája alkalmával azért produkált biztató dolgokat - ellenben a Knicks back-to-backet vív és előző este is kikapott. Sok reményük a vendégeknek sincs már a playoffra, persze a Nets ellen papíron nyerniük kell, és mivel Brook Lopez játéka kérdéses, minden esélyük meg is van a sikerre, de ha be is húzzák, valószínűleg sok jelentősége nem lesz.

Indiana Pacers - Miami Heat 23:00

Ez fontos keleti derbi lesz, a Pacers jelenleg hatodik, a Heat pedig kilencedik, de csak másfél meccs köztük a távolság, így komoly tétje van ennek az estének. A Miami back-to-backet játszik, előző este a Torontót lépték le Waitersék, az Indiana pedig egy győzelem-egy vereség ritmusban teljesít mostanság - legutóbb kikaptak, így most a siker következne papíron. Otthon erre minden esélyük meg is van, ők a pihentebbek, de kérdés, hogy mit hoznak védekezésben, ez náluk mindig meghatározó - ha fegyelmezettek lesznek, a Waiters-Dragic kettőst kordában tudják tartani és Whiteside-ot is limitálják, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Persze ezt a Miamit nagyon nehéz megverni, az elmúlt 25 meccsből csak négyszer kaptak ki a floridaiak, de Dragic egy könyökös miatt nem 100%-os, ráadásul nagyon rövid idő telt el a Raptors elleni csata óta, amit megérezhetnek fejben és fizikálisan is.

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 02:00

Mindkét gárda egy fárasztó meccs más napján lép pályára, de mentálisan mindenképpen a Suns lehet jobb állapotban - amíg ők Devin Booker clutch dobásával megverték a Dallast, a Blazers egy bírói hiba miatt kikapott a Washingtontól 21 pontos előnyből. A vendégeknek viszont nagyon kellene ez a siker a playoff-harc miatt, így rajtuk nagyobb a nyomás, de a hosszabbításos vereség miatt elég kifacsartak lehetnek - kérdés, hogy ezen mennyire tudnak túllépni. Alapvetően mindkét gárda a ponterős perimtéréből él, így persze fontos lesz, hogy ebből a csatából melyik fél jön ki jobban, kérdés az is, hogy Nurkic milyen formát mutat, és hogy a kispadokról milyen teljesítmény érkezik - ezen a téren előnyben lehet a Suns, ráadásul a hazai pálya is őket segíti.

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez lesz a játéknap rangadója, a nyugati harmadik fogadja a keleti listavezetőt, méghozzá úgy, hogy jelenleg ugyanannyi vereséggel áll a két csapat. A Cavs nincs jó formában, három vereség után előző este nagy nehezen megverte az Orlandót, de Love és Korver nem bevethető, ráadásul az említett back-to-back miatt fáradtabbak is lehetnek. A Rockets otthon nagyon erős, brutális triplavető-sorral rendelkezik az együttes, és mivel a Cavs mostanában nem a védekezéséről híres, könnyen meg is szórhatják ellenfelüket a texasiak. A fő kérdés a dobóformájuk és a Cavs energiája lesz, alapvetően sem Hardennel, sem Jamesszel nem nagyon lehet mit kezdeni, de igazából nincs nyomás egyik oldalon sem - a hazai pálya és a frissesség a Houston mellett szól.

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 02:30

A Philly back-to-backet játszik, a Lakers nem, ráadásul a hazaiak legutóbb éppen egy komoly negatív szériát megtörve arattak győzelmet. A Sixers alapvetően még ennyi hiányzóval is stabilabb csapat, de az igazi átütőerő azért sokszor hiányzik, a védekezés nekik sem erősségük, illetve most ők lesznek a fáradtabbak is. Nehéz tippelni a meccsre, és különösebb tétje sincs már, mindenesetre valószínűleg pontból, látványos jelenetből, rohanásból nem lesz hiány.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus