Houston-GSW és Cavs-Heat derbi a mai menüben

Howarddal kiegészülve fogadja a bajnokot a Rockets - Clevelandben a Heat - otthon javítana a Spurs - pályán a Bulls, az OKC és a Wizards is

 

Cleveland Cavaliers – Miami Heat 00:00

LeBron James és a Miami Heat kapcsolata akkor is különleges, ha tavaly már újfent a Cavsben pattogtatott, így ez a találkozó is érdekes lesz – főleg úgy, hogy idén már a Heat is a keleti elithez szeretne tartozni, így LeBronék kihívójaként funkcionálni. A hazaiak a Bulls elleni vereség után óriási győzelmet arattak Memphisben, és bár James nincs a legjobb formában, főleg védekezésben jónak tűnnek – a Heat egy laza Charlotte elleni sikerrel rajtolt. A Deng-James matchup mellett döntő lehet a Love-Bosh harc, hiszen jelenleg mindketten kulcsszereplők a támadójátékban – minden érdekes részletre most nem térünk ki, de Gerald Green és a floridaiak kinti dobásai is nagy mértékben befolyásolhatják a végeredményt.

Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 00:00

Az OKC támadójátéka tökéletesen festett a Spurs ellen még úgy is, hogy Leonard azért rendesen szívta Durant vérét – ilyen minőségű védője viszont nincs az Orlandónak, így ha lehet, most még látványosabb és „gyilkosabb” Thunderre számíthatunk. Döntő lehet majd, hogy Payton és Oladipo mire megy Westbrookkal, illetve hogy Vucsevics mennyire tud élni Adamsék mellett – a Magic is jól kezdett, de az utolsó pillanatokban kikapott a Washingtontól. A két csapat közötti különbség egyértelmű, de otthon az Orlandót sem lehet leírni, idén sokkal harcosabb és komolyan vehetőbb csapat szeretnének lenni, mint voltak tavaly.

Philadelphia 76ers – Utah Jazz 00:00

A Sixersnél Okafor komoly teljesítménnyel mutatkozott be, de mellette Noel és Canaan is jól játszott, meglepő módon potens támadójátékkal rajtoltak – ugyanakkor ebben a Jazz is előrelépett tavaly óta, így ez most valószínűleg nem a védelmek harcáról fog szólni. Okafor előtt rögtön komoly feladat áll, hiszen Gobert ellen kell megmutatnia, hogy mit tud, de ha jól vizsgázik, az nagy fegyvertény lehet majd. A periméteren egyértelműen fölényben lesz a Jazz, Hayward mellett Burks és Hood is beszórhat 15-20 pontot, de az is fontos lesz majd, hogy a Burke-Neto páros mennyire tudja irányítani a vendég együttest. A Jazznél Booker most már pályára léphet, a hazaiaknál pedig Nik Stauskas debütálhat.

Boston Celtics – Toronto Raptors 00:30

 A Boston szeretne minél előbb üzenni a Torontónak, hogy idén velük is komolyan számolni kell a divízióban, ráadásul a nyáron éppen a Raptorstól igazolták le Amir Johnsont – az erőcsatár jó játékkal mutatkozott be legutóbb. A Toronto is jól rajtolt, támadásban jó pár fegyverüket megmutatták, az pedig továbbra is kérdéses, hogy a palánk alatti védekezést hogyan rakja össze Brad Stevens – Valanciunas okozhat kellemetlen perceket számukra. A Celticsnél Olynyk is letöltötte eltiltását, így megkezdheti az idényt, a periméteren pedig igazi dobópárbajra számíthatunk Thomas és a Lowry-DeRozan páros között – az kérdés, hogy a hazaiaktól ki tud fellépni még, de a bő rotáció akár erre is válasz lehet részükről.

Detroit Pistons – Chicago Bulls 00:30

Két jól rajtoló csapat találkozik, hiszen a Bulls a Cavs legyőzése után a Brooklynt is lenyomta, a Pistons pedig Atlantában és a Jazz ellen aratott győzelmet. A Chicago a várakozásoknak megfelelően egy izgalmasabb és bővebb rotációt alkalmazó csapat lett, ahol Butler és Mirotic lehet a fő pontszerző, Rose és Gasol szerepe pedig talán csökkenhet – most viszont érdekes lesz, hogy a két dupla-duplával nyitó Drummond ellen marad-e a két spanyol középen, illetve hogy kaphat-e szerepet esetleg Bobby Portis. A hazaiak nagyon egyben vannak, Ilyasova jobban széthúzza a pályát, a kezdő ötösben pedig mindenki képes kihasználni a lehetőségeket – egy látványos és színvonalas meccsre számíthatunk.

Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 01:00

A Hawks tegnap javította a Pistons elleni buktát és hazai pályán is nyilván meg szeretné szerezni első győzelmét – bár a back-to-back nem Teague-ék mellett szól, nyilvánvalóan jobb csapatot alkotnak, mint a Hornets. A Charlotte-nál leginkább a periméteren lehetnek gondok, mert bár Lin és Walker nagyon jól működnek együtt, de cserélni nem igazán tudnak hátvédposzton – igaz, Lamb valószínűleg ma már pályára léphet. Az Atlantának leginkább a lepattanózással vannak gondjai továbbra is, itt lehet keresnivalója a Charlotte-nak, de a hazaiak gyorsabb, rohanósabb játéka ellen könnyen lehet, hogy kevesebb szerepet kap majd Al Jefferson – előtérbe kerülhet Frank Kaminsky?

Milwaukee Bucks – Washington Wizards 01:00

A Bucks nagyon gyenge játékkal nyitott, de Antetokounmpo most már ott lehet majd a pályán – igaz, Mayo és Parker továbbra sem bevethető. A Wizards sem sziporkázott, de Wall floaterével nyerni tudott Orlandóban, és az irányító Beallel párban most is kulcsfontosságú lehet – a Bucks sok eladott labdáját ők biztosan pontokra tudják váltani, ráadásul ha bajba sodorják Carter-Williamst, itt szinte meg is nyerheti a meccset a fővárosi csapat. Mindkét csapat szeret futni, de nem valószínű, hogy ebben ez a Milwaukee most le tudja győzni a Washingtont, ahhoz nagyon kontrollált, jó védekezést kell bemutatniuk Middletonéknak – az első meccsen 122 pontot kaptak…

San Antonio Spurs – Brooklyn Nets 01:30

A Spurs vereséggel rajtolt, és egyelőre nem igazán látni, hogy Aldridge hogyan illik ebbe a gárdába – az OKC ellen Leonard parádéja mellett egyedül Ginobili játszott jól, sem Parker, sem Duncan nem tudott faktorrá válni. A Nets ellen otthon így is kötelező a győzelem számukra még akkor is, ha ma már Jack is pályára léphet a vendégeknél – a Lopez-Bargnani-Young trióban bízhat a Brooklyn, de a palánk alatt a Duncan-Aldridge-West hármassal fognak találkozni. Védőjük nincs Leonardra és bár Danny Greennek nem ment legutóbb, ő otthon egész másképp dob – ha egy kicsit olajozottabb lesz a csapatjáték, meglepetés lenne, ha nem tudna győzni Popovich csapata.

Denver Nuggets – Minnesota Timberwolves 02:00

A Denver remek játékkal aratott húszpontos sikert Houstonban, de a Minnesota is győzelemmel rajtolt, nem utolsósorban Rubio karriercsúcsának köszönhetően – az ő játéka lesz most is a legnagyobb kérdés. Ha a spanyol irányító ismét bedobálja a tempóit és úgy osztogat, ahogy tud, emellett pedig védekezésben is megdolgozza Mudiay-t, bármire képes lehet a Minny – főleg ha Wiggins is elkapja a ritmust, vagy éppen Bjelica és Towns is hozza, amit eddig láttunk tőlük. A tehetségre hazai oldalon sem kell panaszkodni, a fiatal magasemberek ott is megvannak, ráadásul Gallinari képes vezérként játszani – ez az, ami nem biztos, hogy lesz a vendégeknél. Egy rendkívül érdekes meccsre számíthatunk, ahol szinte minden játékost érdemes lesz külön is figyelni – a Nuggets azért masszívabbnak tűnik.

Houston Rockets – Golden State Warriors 02:30

A tavalyi nyugati döntő visszavágójára készülnek a felek, de elég ellentétes előjelekkel: a Houston otthon égett meg egy sima húszassal a Denver ellen, a Warriors viszont gálahangulatú meccsen győzte le a New Orleanst. Most azért valószínűleg minden más lesz, de a kissé kaotikus játékon mindenképpen javítaniuk kell Hardenéknek, különben most sem ússzák meg húsz alatt – a bajnok bizonyította, hogy igenis éhes és egyáltalán nem lazsálással nyitja az idényt. Ami mindenképpen újdonság lesz, hogy Howard visszatérhet és nagy erősítése lehet a Houstonnak, főleg úgy, hogy a túloldalon Bogut nem játszik agyrázkódás miatt – a palánk alatt rögtön inkább a Rockets felé billen a mérleg. A Curry-t kritizálók is dörzsölgetik a tenyerüket, hiszen most bevethető Beverley is, aki minden bizonnyal sokat fogja majd az MVP-t, egy szóval igaz csemegének ígérkezik ez a találkozó.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 03:00

Mindkét csapat szoros, de vállalható vereséggel nyitott, viszont egyelőre a szkeptikusoknak lett igazuk: Kobe Bryant 8/24-es mezőnymutatójával ölte meg csapata játékát, ellenben Russell alig jutott labdához, míg a Kingsnél Rajon Rondo nem tudott sok hasznosat hozzátenni. Byron Scott szerint a két hátvéd (Russell és Clarkson) többet lesz játékban és agresszívebbnek kell lenniük, Randle-re pedig továbbra is építhetnek, így bizakodhatnak – persze a hazaiaknál is változnak az idők, Belinelli révén javult a spacing, Cousins pedig 4/5 triplát rámolt be legutóbb, ami elég embertelennek hangzik egy ilyen centertől. Mindkét gárda keresi még önmagát, talán a Sacramento egy fokkal összerakottabb jelenleg, mindenesetre elég valószínű, hogy mindkét csapat 100 pont felett zár majd.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers 03:30

A Suns kicsit meglepő vereséget szenvedett a Dallastól, a Portland viszont nem sokat vacakolt, rögtön megmutatta, hogy mire lehet tőlük számítani: kezdésnek nem Lillard, hanem McCollum dobott 37 pontot, a tűzijáték pedig győzelmet ért. Tőlük most is ezt várhatjuk, a kérdés, hogy tud-e mit tenni a Phoenix, hiszen az alapvetően bővebb keret és több fegyver mellettük szól, de ehhez Bledsoe-éknak azért védekezniük is kell majd a periméteren – ha Tyson Chandler aktívabb lesz, a palánk alatt egyértelműen fölénybe kerülhetnek a hazaiak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus