Houston-Memphis és Clippers-Bulls rangadók hajnalban

A nyugati első két helyezett csap össze Memphisben, a Chicago a Clippershez látogat, de pályán a Cavs, a Mavs és a Spurs is lesz.

A nyugati első és a második csap össze Memphisben, a Chicago a Clippershez látogat, a Miami Brooklynban, a New Orleans Portlandben rangadózik. Emellett pályán a Cleveland, a Dallas, a Spurs, de lesz Boston-Phoenix és Detroit-Orlando is. Nézzük, mit várhatunk a mai kilenc összecsapástól!

Charlotte Hornets – Dallas Mavericks 01:00

A félelmetes dallasi támadójáték általában emberi keretek közé korlátozódik idegenben, itt 15 ponttal átlagolnak kevesebbet és öt százalékkal gyengébben is dobnak, mint otthon. A Hornets is jobb otthon, ahol csak egy vereséget szenvedtek és jóval erősebben védekeznek – ezek alapján szoros meccsre van kilátás. Ugyanakkor a hazaiaknál vannak sérültek, Stephenson, Walker és Marvin Williams is küzd kisebb problémákkal, Kidd-Gilchrist kihagyta a legutóbbi meccset, Gary Neal pedig agyrázkódással hagyta el a parkettet. Nowitzki hagyományosan jól játszik a Charlotte ellen, de nagyon sok függ a hazai sérültek állapotától elsősorban támadásban, hiszen a Mavs védekezése továbbra is átlag alatti.

Cleveland Cavaliers – Denver Nuggets 01:00

A Cavs tíz napja nyert Denverben, azóta pedig James más fokozatba kapcsolt, mintha kialakult volna némi hierarchia a csapatnál és szórják a pontokat. Ugyan a védekezésük még mindig nem állt össze, de legalább már csapatnak tűnnek, ahol minimum két tarthatatlan embert kell levédekezni. A Nuggets néhány biztató jel után ma hajnalban ugyanúgy gyenge játékkal, borzasztó dobóteljesítménnyel kaptak ki, ráadásul a második negyedben egyetlen mezőnykosarat tudtak csak elérni. A Cavset pedig jelenleg csak túldobni lehet, de ehhez olajozott támadójáték szükséges – most ez hiányzik Denverben.

Boston Celtics – Phoenix Suns 01:30

A Suns játéka nagyban függ a gyorsindításaiktól, a villámléptű hátvédsort lehetetlen feltartóztatni, ha van lehetőségük megindulni. Abban a pillanatban, ahogy ezt elveszítik, kategóriákkal esnek vissza, márpedig a Rondo-Bradley páros védekezésben és sebességben fel tudja felük venni a harcot. A Phoenix elsősorban a hármasokkal szenved hátul, ugyanakkor a Celtics nem dobja konzisztensen jól ezeket – a palánk alatt viszont nagy kérdés, hogy a lepattanózásban és kinti dobásban is remeklő Sullinger-Olynyk duó vagy a legutóbb nagyot betliző Morrisék és Len kerekedik felül.

Brooklyn Nets – Miami Heat 01:30

Komoly gödörben van a Miami, de ma visszatérhet már Dwyane Wade – viszont a Bosh-Deng párosnak kell nagyot javulnia, ha ki akarnak mászni ebből. Mindketten gyengén dobnak és Bosh-tól már a pontok sem jönnek úgy, mint az első meccseken, a csapatból kissé elfogyott a lendület és bár a kiegészítőkre lehet számítani (Chalmers és S. Williams pl.), pont a vezérek nem hozzák azt, amit kellene. A Nets tavaly kisöpörte az alapszakaszban a Heatet, most pedig újabb komoly gondot okozhatnak Brook Lopez révén, a magas emberek ellen nagyon szenved a Miami. Otthon mindenképpen a Brooklyn az esélyes, jobb formában vannak és matchup-előnyük is van, meglepetés lenne a floridai győzelem.

Detroit Pistons – Orlando Magic 01:30

Stan Van Gundy korábban a Magic edzőjeként tevékenykedett, most a Pistonsszal fogadja volt csapatát. Jelenlegi csapata mindössze 93 pontot átlagol 42%-kal mezőnyből, ami gyakorlatilag a liga legrosszabb támadójátékát jelenti, bár otthon azért valamivel fényesebb a dolog. A Magicnél a frontcourt bármire képes, ugyanakkor a Detroitnál is pont ez a szekció a húzórészleg, itt nagy harcra van kilátás. Aaron Gordon hiányozni fog (nem tudni, meddig), ez azért érzékeny veszteség lehet a vendégeknek.

Memphis Grizzlies – Houston Rockets 02:00

A két nyugati topcsapat összecsapása lesz a nap slágere, mindkét brigád kőkemény védekezést és ehhez passzoló, a győzelemhez elegendő támadójátékot ad elő. Ha fegyverekről beszélünk, akkor a Harden-Howard párossal előrébb jár a Rockets (bár Harden 30%-kal dobott tavaly a Memphis ellen), de ilyen védelem ellen talán még nem játszottak idén – illetve a Grizzlies 19 meccset nyert zsinórban hazai pályán. A periméteren mindkét félnek megvannak a remek védőik, a palánk alatt a Gasol-Howard páros küzdhet nagyot és irányíthatja a védekezést, rendkívül izgalmas és érdekes mérkőzést láthatunk.

San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers 02:30

A Spurs továbbra sem játszik még úgy, ahogy bajnokhoz illik, legutóbb a Sacramento ellen kaptak ki, de a Sixers továbbra is nyeretlen és a Houston ellen mindent meg is tettek azért a hajrában, hogy ez így maradjon. Nyilvánvalóan nagy különbség van a csapatok között, a Sixersnél a Carter-Williams – Wroten páros azért hozza a pontokat, de másra nem nagyon számíthatnak. A San Antonio a dobásával szenved, kissé még mindig rozsdás a támadójáték, ráadásul Splittert és Belinellit még mindig nem vetheti be Popovich – akitől azért nem lenne meglepetés, ha pihentetné ma egy-két sztárját is.

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 04:00

Anthony Davis és Lamarcus Aldridge nagy párharcáról beszélhetnénk a meccs kapcsán, de utóbbi kiülte a Blazers utolsó meccsét és játéka kérdéses a mai napon is. Az erőcsatár mellett Batum biztos, hogy nem bevethető, viszont a Portland padja nagyot lépett előre tavalyhoz képest, nem érezték meg két kezdőjátékosuk hiányát. Mindkét fél ligaelit támadópotenciállal bír, a hazaiak jobban tripláznak, de ha nem lesz Aldridge, gondjaik lehetnek – egyébként ha lesz is, meg fog szenvedni Davisszel. A kisemberek villogtak legutóbb a Minny ellen vendégoldalon, most is hasonló teljesítmény kell és remek védekezés, ha lassítani akarják Lillardékat.

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 04:30

A nap másik rangadója a Memphis-Houston mellett. DeAndre Jordan szerepe felértékelődött a Clippersnél, ugyanis azok után, hogy folyamatosan bukták a pattanózást, a center összekapta magát és 31-et kaparintott meg két meccs alatt – jelentőset javult a csapat játéka. Blake Griffin eddig nem az igazi, márpedig most nagy szükség lesz rá is a Gasol-Noah-Gibson trió ellen. Rose játéka szokás szerint kérdéses, de támadásban Hinrich és főleg Butler elég meggyőző, a dobóhátvéd 32 pontos karriercsúcsot dobott legutóbb. Érdekes lesz hátvédposzton a helyzet, Paullal mihez kezd a Bulls, illetve Butlerrel mihez kezd a Clippers, emellett a belső párosok is nagy harcot vívnak majd – igazi csemege lesz ez a találkozó.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus