Idegenben folytathatja a Pelicans és a Philadelphia is

Hajnalban rendeznek két keleti ki-ki meccset, de pályára lép a Raptors és a Clippers is - nézzük, hogy mit kell tudnunk a játéknap előtt!

 

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 21:30

A meccs, ahol a győztes valójában vesztes lesz, nagyjából így lehet felvezetni a találkozót - egyik fél sem titkolja, hogy gőzerővel tankol, bár tegyük hozzá, hogy nem minden játékos "viselkedik" ennek megfelelően, mindkét oldalon vannak, akik küzdenek-hajtanak. A Hawksnak és a Sunsnak is volt győzelme az utóbbi napokban, a hazaiak a Pacerst, a vendégek a Memphist verték meg, azóta mindketten elvesztettek egy-egy szoros meccset egy jó csapat ellen, szóval azért valószínűleg nem feltartott kezekkel érkeznek, de komoly tétje nincs a derbinek - mindkét oldalon vannak remek pontszerzők, látványos meccs azért még lehet belőle. 

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 00:00

Fontos mérkőzés ez mindkét csapat számára, a Toronto továbbra is menekül a Boston elől, és egy győzelemmel két meccsre növelhetné előnyét, erre pedig minden esélye meg is van: az utóbbi 14 meccsből 12-t nyert a társaság, otthon pedig 25-5-tel továbbra is ligaelső. A Hornets viszont az utolsó szalmaszálakba kapaszkodik a rájátszást illetően, de ezen a legutóbbi két idegenbeli vereség nem segített, már öt meccsre van az együttes a nyolcadik Heattől, úgyhogy itt már minden újabb bukás egy szög az idei playoff koporsójában. Pedig nem ők az esélyesek, a Raptorsnál mindenki bevethető, és Kanadába ebben a szezonban erős ellenérzésekkel utazhat el mindenki - most mindenképpen szintet kell lépniük a vendégeknek, ha akarnak valamit, Kemba Walker egyedül kevés lesz. 

Washington Wizards - Indiana Pacers 00:00

Kiváló ki-ki meccsnek ígérkezik ez a találkozó, hiszen alig fél mérkőzés a Wizards előnye az Indianával szemben a keleti negyedik-ötödik helyen, így vendégsiker esetén rögtön helyet is cserélnének a tabellán. Nagyon nehéz jósolni, az Indiana két fájdalmas pofon után legutóbb győzött Milwaukee-ban, míg a Wizards éppen két hazai vereségből érkezik, de a GSW és a Raptors ellen azért más is járt már így ebben a szezonban. A Pacersnél számításba kell venni, hogy az idegenbeli túra negyedk állomásához érkeztek Oladipóék és persze azt is, hogy Darren Collison továbbra sem bevethető, míg a Wizardsnál természetesen John Wall hiányzik még mindig, igaz, nélküle is megoldották eddig a feladatot. Sok múlhat a kiegészítők teljesítményén és azon, hogy a Beal-Oladipo csata hogyan alakul majd a periméteren, nagy küzdelemre lehet számítani. 

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 01:00

Elképesztő formába lendült a New Orleans, zsinórban hét győzelemnél tart Alvin Gentry legénysége, és így természetesen masszív favoritként utazik el Dallasba is - nagy kérdés azért, hogy meddig tart ez a lendület, de jelen állás szerint abszolút kötelező lenne nyernie a társaságnak Dallasban. A Mavsnél azért meg kell említeni, hogy sok csapat ellen partiban vannak Nowitzkiék a meccsek végéig, aztán az utolsó percekben kikapnak, szóval leírni nem lehet őket, de nekik nem a minél több győzelem a céljuk, ez is teljesen világos. A Pelicans elsősorban a támadójátékával érte el a sikereit mostanában, Anthony Davis fenomenális, és Jrue Holiday extra játékára építve, ha ők ketten nem esnek vissza vagy legalábbis nem nagyon, akkor jönnie kell a nyolcadik sikernek is számukra. 

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 02:00

Ahogy a Wizards-Pacers, úgy ez is kiváló keleti csata lehet, de ellentétes úton mozognak a csapatok: a Bucks a remek széria után sorozatban négyszer kikapott, és egyértelműen gondban van, míg a Philly az utóbbi hetekben állandósította jó formáját, és idegenben is nyerni tudott már, ezzel pedig meg is előzte aktuális ellenfelét a tabellán. A fő kérdés a Milwaukee játéka lesz, hogy rendet tudnak-e tenni Antetokounmpóék, mert előbb a védekezésükkel voltak gondjaik, de most már elöl is baj van, az utóbbi két meccsükön nem jöttek ki a száz pontból - eközben a Sixers éppen hátul kapta össze magát, a Cavs és a Hornets is száz pont alatt maradt ellenük. Érdekes csata lesz, a hazaiak centergondjaira rájátszhat Joel Embiid, Antetokounmpóék sebességét is meccselhetik Simmonsék, a tét pedig mindenképpen nagy, hiszen közvetlen riválisokról beszélünk. 

Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 03:00

Ez a Clippers számára kötelező meccs, mert támad a csapat a nyugati nyolcadik helyért, és egy tankoló (vagy legalábbis olyan erősségű) keleti csapat ellen otthon nem hibázhat, ha akar valamit. Jordanék jó formában is vannak, a Rockets elleni vereség után 23 ponttal verték meg a New Yorkot, és bár a Gallinari-Bradley páros nem bevethető, így is mindenük adott ahhoz, hogy hozzák a találkozót - igaz, a Nets az előző három meccséből egyet megnyert, egyet szoros csatában bukott el Clevelandben, egyet pedig hosszabbításban Sacramentóban, aligha érkezik feltartott kezekkel. 

Sacramento Kings - New York Knicks 03:00

Érdektelen meccs, és ahogy megszokhattuk, mostantól egyre többször lesznek már ilyenek. A Kings back-to-backet játszik, miután előző este kikapott a Jazztől, míg a Knicks három komoly csapat elleni vereségből érkezik, meglátjuk, hogy mire lesznek képesek a felek. Mindkét gárda erősen alsóházi, egyikük számára sincs tétje a meccsnek, csak a "becsület" és a vesztes kultúra elkerülése lehet az indok, amiért nyerni akarnak. Védekezésben jóval előrébb tart a Sacramento, és bár fáradtabb az együttes, előző este elég bő volt a rotáció, és senki nem szakadt meg, míg a New York idegenben 8-25-öt hozott eddig, akkor sem ment nekik vendégként, amikor még bevethető volt Kristaps Porzingis. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus