Idegenben lép pályára a Warriors és a Thunder is

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme, amit érdemes tudni a játéknap előtt. 

 

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

Az Orlando sorozatban hét vereségnél tart, így a Pistonsnak mindenképpen nyernie kellene ezt az összecsapást, hiszen harcban van a rájátszásért - a nagyon gyenge formában lévő Heat 2,5 meccsen vezet Drummondék előtt, de ahhoz, hogy utolérjék őket, az ilyen kötelezőket nem szabad elrontaniuk. Hozzá kell azért tenni, hogy a Detroit sincs jó passzban és bár legutóbb otthon megverték a másnapos Milwaukee-t, most idegenben más lehet a helyzet még akkor is, ha a Magic alapvetően jóval gyengébb csapat náluk. Vucsevicséknél elsősorban a védekezéssel vannak nagyon komoly gondok, meglátjuk, hogy képesek-e ezt rendezni (sorra 110 pont felett kapnak mindenkitől), ha igen, akkor lehet keresnivalójuk. 

Philadelphia 76ers - Charlotte Hornets 01:00

Ez remek meccs lehet, mert a Philly valamivel jobb csapat és főleg hazai pályán parádés formában van, de back-to-backet játszik és ezt általában meg szokta azért érezni a társaság - a hírek szerint most senki nem kap pihenőt, Embiid is ott lesz a pályán. Az ő csatája Dwight Howarddal élményszámba mehet majd, ugyanis a vendégek centere is jó periódust fut, akárcsak Kemba Walker és erre a kettősre építve sorozatban öt mecset nyert az együttes, mielőtt legutóbb másnaposan kikapott Bostonban. A Hornets is nagyon kapar a rájátszásért, mert még látótávolságon belül van, a frissesség mellettük szól, bár Kidd-Gilchrist és Zeller játéka is kérdéses náluk. 

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 01:30

Itt természetesen egyértelmű favorit a GSW, Curryék könnyedén hozzák a meccseiket az All-Star óta és tartják a lépést a Houstonnal, most a liga egyik leggyengébb csapatával szemben hatalmas blama lenne, ha nem tudnának nyerni. A Hawks legutóbb egy hosszú vereségszériát tört meg azzal, hogy lenyomta a kissé erőtlenül játszó Indianát, de ha csak a Warriors nem kezeli le túlságosan aktuális ellenfelét, akkor nem lehet kérdés a győztes kiléte - csak McCaw sérült a vendégeknél, ők hetekig nem lesz még, de mindenki más bevethető. 

Washington Wizards - Toronto Raptors 02:00

Ez egy komoly keleti rangadó lesz, hiszen a konferencia első és negyedik helyezettje találkozik, de hazai győzelem esetén a Wizards utoléri a harmadik Clevelandet. Mindkét csapat jó passzban van, a fővárosiak John Wall nélkül remekelnek hetek óta és bár legutóbb kikaptak a Golden State-től, ez azért bocsánatos bűn, míg a Raptorsnál egyetlen vereségként a Bucks ellen, hosszabbításban elbukott derbi éktelenkedik a sorban hosszú idő óta. A kanadaiaknál mindig meg kell említeni, hogy vendégként más a helyzet náluk, mint a szenzációs hazai pályájukon, de azért csak hoztak 18-12-t idegenben is, pont annyit, mint amennyit a Washington otthon. Idén már háromszor találkoztak egymással a felek és 2-1-re a Wizards vezet, Bealék nyerni tudtak Torontóban, ezen felül pedig oda-vissza győzött egyszer-egyszer az aktuális hazai csapat. Sérültek nincsenek Wallt leszámítva, kiváló meccsre lehet számítani. 

Chicago Bulls - Dallas Mavericks 02:00

Érdektelen alsóházi találkozó, amely a szezon jelen szakaszában már semmi érdekességet nem rejt a két csapat szurkolóin kívül senki másnak. Mindkét csapat gyenge, mindkét csapat tankol, egyik sem titkolja ezt különösebben, a fiatal tehetségek miatt lehet érdemes belenézni - a Bullsnál a LaVine-Dunn-Markkanen triót próbálják csiszolgatni, a vendégeknél pedig főleg Dennis Smith-t igyekeznek fejleszteni. A hazaiaknál kérdés, hogy Lopez és Holiday pályára lép-e most vagy sem, de összességében sehova nem számít, hogy mi lesz ennek a találkozónak a vége...

Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 02:00

Ezt a meccset most kötelező nyernie a Denvernek, Jokicsék sorozatban két hazai rangadót buktak el és a nyugati tabellán ezek azonnal helyezéseket jelentenek, konkrétan kis híján kicsúsztak már a legjobb nyolc közül. Visszatért náluk Paul Millsap, ami mindenképpen pozitívum, de most nincs idő az ő beépítésével törődni, zsinórban hozniuk kell a meccseket - persze egyértelmű favoritok is Memphisben, hiszen Marc Gasolék a ligautolsó helyért vannak harcban, vannak sérültjeik is és éppen tizenegy vereségnél járnak sorozatban. Az erőviszonyok tehát egyértelműek, egy playoffba igyekvő, látványosan és nagyon ponterősen kosárlabdázó társaság látogat egy tűzerőben és talán akaratban is szegény, de mindenképpen jóval szerényebb képességű és frusztrált együtteshez. 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 02:00

Egy hete még mindkét csapat kiváló formának örvendett, de a Bucks hirtelen három vereségbe szaladt bele zsinórban, míg a Pacers két olyan meccset veszített el, amelyet húsz-húsz ponttal kellett volna megnyernie nagyjából, így iszonyatosan fontos lenne mindkettejükjnek ez a siker. A tabellán is hamar elkezdtek zuhanni lefelé, bár az Indiana még mindig csak ötödik, olyan mélyre azért nem repítette a társaságot ez a két meccs, de Nate McMillan nagyon kiakadt már a második után, szerinte elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottak. A fő kérdés az, hogy sikerült-e most feltüzelnie csapatát, mert ha igen, akkor Darren Collison nélkül is képesek lehetnek nyerni még idegenben is, de ha nem, akkor átrohan rajtuk a Milwaukee, pedig most Jabari Parkerék sem állnak a helyzet magaslatán. Náluk olyan nagy gondok azért nem jelentkeztek, két meccset elvesztettek egy labdával, egyet pedig a back-to-back második felén, ha ahhoz képest tudnak javulni, akkor otthon jó esélyeik lehetnek - Antetokounmpo nem 100%-os, de saját bevallása szerint játszani fog. 

Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 03:00

Érdekes a helyzet, az All-Star óta ugyan 3-1-et ment az OKC, de a GSW ellen 32 ponttal kapott ki, a három győzelem pedig bottom10 csapatok ellen született, a legutóbbi ráadásul csak hosszabbításban, nincsenek azért kirobbanó formában Westbrookék. A Suns zsinórban tíz vereség után javított az előző alkalommal és megverte a Memphist, de Bookerék is a bottom10-be tartoznak, ez így sem lehet kérdés, csak az, hogy a Thunder mennyire szívja fel magát - ha helyrerakják a kissé akadozó játékukat a vendégek, akkor toronymagas favoritok. A Phoenix tűzereje és a lelkes fiatalok azért okozhatnak meglepetést, de ettől függetlenül elég nagy blama lenne, ha jelen helyzetében nem hozná a kötelezőt az Oklahoma City. 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 04:30

Ez is kiemelt meccsnek számít jelenleg, bár az All-Star óta csak 1-2-re áll a Jazz, így nem tekinthető olyan szupercsapatnak, mint az előtte futott óriási sikerszéria idején - elsősorban támadásban esett össze a társaság, védekezésben most is ligaelit. Mitchelléknek nagyon kellene egy hazai győzelem, mert még ott vannak a playoff-vonal közelében, de ha most nem kezdenek el megint nyerni, akkor később már nem lesz reális esélyük bejutni a rájátszásba, míg a Minnesota egyelőre még harmadik Nyugaton, de egy vereség esetén azonnal elveszítheti ezt a pozícióját. A vendégek továbbra is botrányosak idegenben, Jimmy Butler nem játszhat és egy back-to-back második felén érkeznek meg azután, hogy előző este nagyot harcoltak Portlandben, meglátjuk, hogy mennyi erő maradt még bennük ahhoz, hogy megküzdjenek a Jazz védekezésével. A húzóemberük mindenképpen Towns, de őt Gobert lassíthatja, Teague-et az ex-minnesotai Rubio veheti ki a játékból, mindez a fáradtsággal kombinálva azért minimum kérdéseket vet fel a Wolvesszal kapcsolatban. 

Los Angeles Clippers - New York Knicks 04:30

Itt a Clippers számára kötelező a győzelem, Doc Rivers alakulata száguld előre és fél meccsre van a nyugati nyolcadik helytől és bár az All-Star óta csak 2-2-t hozott a társaság, a két vereség a GSW és a Houston ellen született, azok manapság beleférnek. Otthon most v iszont nem hibázhatnak Jordanék, a Porzingis nélküli Knicks egy-egy felvillanást leszámítva nem komoly tényező, az utóbbi tíz meccsből kilencet el is veszített, idegenben főleg bajban van, rendszeresen megkapja a 110, sokszor a 120 pontját is, úgyhogy papíron minden a LAC mellett szól. Danilo Gallinari most sem játszhat, ez nem jó hír azért a hazaiak számára, de a megszokott keretből mindenki más bevethető.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus