Idegenben meccsel a Cavs, az OKC és a Houston

A Pistonst fogadja a veretlen Clippers - Memphisben játszik a Houston, Chicagóban a Thunder, New Orleansban a Cavs - itt a beharangozó. 

 

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 01:00

Van min javítani a Cavsnél továbbra is, legutóbb kikapott a gárda, és egyelőre sem támadásban, sem védekezésben, sem a rotációt tekintve nem tisztázódtak le a dolgok - Isaiah Thomas és Derrick Rose nélkül valószínűleg most is LeBron James fog irányítani, de ha Rose visszatérhet, akkor azonnal váltanak a magas szerkezetre, Tristan Thompson be-, Jae Crowder pedig kikerül a kezdőből. A New Orleansnál Anthony Davis játéka kérdéses, de legutóbb DeMarcus Cousins finoman szólva is brutális estét hozott és győzelemre vezette a csapatot, igaz, erre azért nagyon építeni nem lehet - kérdés, hogy ő mire megy Tristan Thompsonnal, mert hogy Kevin Love-ot el fogja nyomni, az azért elég valószínű. Az előző találkozón az alacsonyabb szerkezet működött jól, a Holiday-Moore-Nelson trió külső dobásaira pedig most is nagy szükségük lehet - igaz, közülük valakinek majd meg kellene fognia Jamest, ami nem lesz egyszerű feladat. 

Miami Heat - Boston Celtics 02:00

A Boston sorozatban három győzelem után magabiztosan utazhat el a Heathez, Hayward nélkül is összeállt a játék, a Bucks elleni siker pedig már a védekezést is meghozta - ezek után Floridában is esélyesnek számít a társaság. Ezt szeretné megcáfolni a Miami, amely két hazai kötelező után kikapott a Spurstől, méghozzá úgy, hogy a védekezés megint nem működött - ezzel kezdeniük kell valamit, mert abszolút ez lehet az esetleges sikerük alapja. Hassan Whiteside hiányát viszont nagyon megérzik, és ő most sem lehet majd ott a parketten, így valószínűleg ismét sok alacsony szerkezetet láthatunk, amelyben nincs igazi center - Kelly Olynyk vagy James Johnson nem számít ilyennek, ők sokszor találkozhatnak Al Horforddal. Kérdés, hogy Dragicék mihez kezdenek Irvinggel, illetve hogy a gyors játékból ki jön ki jobban - egyébként a két csapat előző hét összecsapását a Boston nyerte, zsinórban négyet hoztak Miamiban is. 

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 02:00

A Thunder back-to-backet játszik idegenben, előző este fájó vereséget szenvedtek George-ék Minnesotában, most ezen kellene javítani - meg a védekezésen, mert az eddig elmaradt a várakozásoktól. Támadásban többé-kevésbé rendben van az együttes, de hátul van még min dolgozni, kérdés hogy ez némi "másnapossággal" súlyosbítva mire lesz elég Chicagóban. A Bulls legutóbb az Atlanta ellen megszerezte idei első győzelmét, de eddig elég ingadozó teljesítményt nyújt az együttes elöl-hátul - voltak kiemelkedő meccseik védekezésben, és volt olyan is, amikor a Holiday-Markkanen páros vezetésével a támadójáték volt meglepően hatékony. A hiányzókkal együtt az persze nem kérdés, hogy az OKC gyorsabb, lendületesebb, sokkal nagyobb tűzerővel és potenciállal, de ezt érvényesíteni is kell egy back-to-back második felén, idegenben. 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

A Grizzlies idén már egyszer legyőzte a Houstont, de azóta elvesztette már veretlenségét a csapat, amikor kikapott Dallasban - igaz, ezt másnap rögtön javította is a Mavs ellen. A Houston back-to-backek játszik idegenben, ami az egyébként is szűk rotációt nézve elég jelentős hatást fejthet ki, Chris Paul, Trevor Ariza és Nené Hilario hiánya sokat érhet most is - főleg a palánk alatt, ahol csak Capela és Black maradt, nekik kell birkózniuk Marc Gasollal. Ez a matchup pedig döntő lehet, mert a spanyol center eddig óriási formában van, és ő húzza a Memphist, az öt nappal ezelőtti, Houston elleni meccsen is beszórt 26 pontot - igaz, a döntő akkor a periméter-védekezés volt, teljesen elvették Hardenék tripláit. Most is ez lehet a recept számukra, limitálni a houstoni tűzerőt, minél nagyobb nyomás alá helyezni Hardent, a festékben pedig Gasolt minél többször megtalálni - a fáradtabb texasiak előtt nagyon komoly feladat eáll. 

Dallas Mavericks - Philadelphia 76ers 02:30

Eddig elkerülik a sikerek a Sixerst, egyetlen meccset nyertek csak meg, hiába remekel Embiid és Simmons is - hasonló a helyzet a Dallasszal is, Nowitzkiék is csak egy győzelmet arattak egyelőre. Embiid és Simmons most is érdekes meccsre készülhet, mert valószínűleg ők lesznek a döntők, a Mavs alacsony szerkezete ellen egyértelmű matchup-fölényben lehetnek - igaz, Rick Carlisle rájött, hogy érdemesebb kezdetni Nerlens Noelt, így ő foghatja Embiidet, Barnes pedig Simmonst. A Philly alapvetően jobb csapatnak tűnik, de a rutintalanság a Rockets ellen is kiütközött, ebben a Dallas jóval előrébb áll, ráadásul Noel alighanem alaposan fel lesz tüzelve Embiiddel szemben - szoros találkozóra van kilátás. 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 03:00 (02:00)

Ezen a mérkőzésen figyelni kell az óraállításra, mert éppen a kezdés időpontjában kell visszatekernünk egy órát - a nyári időszámítás szerint hajnali háromkor, a téli szerint viszont hajnali kettőkör dobják majd fel a labdát. Mindkét gárda 2-3-as mérleggel érkezik egyébként, a Lakers back-to-backet játszik, miután előző este kikapott otthon a Torontótól, elég gyér támadójátékot előadva, míg a Jazz két idegenbeli vereség után tér haza, ahol egyelőre veretlen. Elég nehéz jósolni, mindkét együttestől láttunk már sok mindent, de az azért valószínű, hogy a Utah védekezése ellen sem lesz egyszerűbb dolga Lonzo Ballnak, főleg a back-to-back miatt - ráadásul a LAL hátul sokkal gyengébb eddig, amit Luke Walton is hangoztatott. A tréner büntetésből leültette Ballékat a Raptors ellen, kérdés, hogy ez milyen hatással lesz a játékosokra, illetve az is, hogy a Jazz mennyire tud javulni otthon támadásban - a Sunsnak 88, a Clippersnek 84 pontot dobtak, és idén még csak egyszer érték el a százat. 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 03:00

A Blazers számára szép, a Suns számára borzalmas a két csapat előző összecsapása, hiszen az idény kezdetén 124-76-ra győzött a Portland - igaz, a Phoenixnél azóta jelentős változás állt be, sorozatban két meccset nyertek, sokkal-sokkal stabilabb és összeszedettebb játékkal. Idegenben viszont még nem győztek, most adott a feladat, hogy az ugyancsak 3-2-vel álló, de eddig meglehetősen mutatós és eredményes játékot hozó Blazers ellen ezen is kozmetikázzanak. Nagyon nehéz jósolni a vendégek kétarcúsága miatt, sok minden dönthet, például akár az is, hogy Marquese Chriss pályára léphet-e - a magasember csak limitáltan tudott edzeni a bokája miatt. 

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 03:30

Egyetlen hibátlan csapat van még a ligában, mégpedig a Clippers, Doc Rivers alakulata 4-0-s mérleggel fogadja a szintén jól kezdő, 3-2-vel érkező Pistonst. A fő kérdés, hogy a LAC védekezése továbbra is úgy zár-e, ahogy eddig, csak legutóbb, a Portland ellen kaptak száz pont felett, de a Pistons azért nem olyan tűzerőt hoz - márpedig Griffinékben azért van pont, Teodoszics nélkül is megvannak a playmakereik, otthon ők számítanak favoritnak. A rövid rotáció okozhat előbb-utóbb gondot a Los Angelesnél, de most még kezelhető a helyzet, ha hátul hozzák magukat - döntő lehet a Jordan-Drummond harc a palánk alatt és az is, hogy Beverley mennyire tudja lassítani Jacksont vagy Smith-t.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus