Idei legjobbját hozta a Lakers és megállította a Pistonst

Extra védekezést mutattak be Ballék - lejátszotta a Milwaukee-t a Thunder - Brooklynban győzött a Suns. 

Szenzációs védekezéssel és türelmes támadójátékkal győzte le a Lakers azt a Pistonst, amely legutóbb még a címvédő otthonában tudott nyerni - idei legjobbjukat hozták Lonzo Ballék az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. A Thunder is remekelt, a Milwaukee otthonában aratott könnyed győzelmet, nem izzadt meg a Pacers sem a Sacramento ellen, a Suns viszont fordulatos meccset húzott be Brooklynban. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Indiana Pacers - Sacramento Kings 101-83

Egy félidő alatt lerendezte a Pacers. Nem sokáig volt kérdéses a győztes kiléte, rögtön egy 9-0-val nyitottak a hazaiak, az első negyedet 24-13-ra, a másodikat 31-17-re nyerték meg Oladipóék, így húsz pont feletti előnyt építettek ki. Nagyszerűen járatták a labdát és keresték a minél jobb dobóhelyzetet, szinte nem is volt náluk egy-egyezés, a legtöbb támadásnál körbejárt a játékszer - Nate McMillan is azt emelte ki, hogy ezt szeretné látni minden mérkőzésen. A fordulás után aztán a tréner pihentette is a kezdőit, akik végül 25-28 perc között töltöttek a parketten, de így is érdemes kiemelni a nyáron érkező Domantas Sabonist: az élete formájában lévő magasember ezúttal karriercsúcsot jelentő 16 lepattanót szerzett meg 12 pont és öt gólpassz mellett. A különbség nem igazán változott a Pacers cseréivel sem, könnyed győzelmet aratott a gárda, így 4-3-as mérleggel utazhat el Clevelandbe.

Ez furcsa lehet Foxnak. A Kings újonc irányítója tavaly az egész egyetemi szezon során összesen hat vereséget szenvedett el, most pedig első hét NBA-meccséből éppen ennyit veszített csapata - saját bevallása szerint nem igazán van ehhez hozzászokva, sosem volt vesztes csapat tagja. A Sacramento viszont egyelőre mindenképpen az, zsinórban ötször kapott ki a gárda, ráadásul most is teljesen reménytelenül - éppen Fox számai (18 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz, 1 eladott labda) emelhetők ki egyedül, de a társaságnak egy percig sem volt esélye a győzelemre. A csapatszinten bedobott 2/14 tripla senki ellen nem férhet bele, ráadásul ezúttal is elvesztették a lepattanózást, ahogy az összes vereségük során - a hat találkozó alatt 85-tel maradtak alul eddig ebben a tekintetben. 

A Pacers legjobb dobói: Bojan Bogdanovic 17/9, Young 15/6, Oladipo 14/3
A Kings legjobb dobói: Fox 18, Randolph 12, Hill 8, Labissiere 8

Brooklyn Nets - Phoenix Suns 114-122

Nem esett össze a Suns. A tavalyi szezonban rendszeresen problémát jelentett a Phoenixnél, hogy amikor nem ment a szekér, amikor az ellenfél futást vezetett, elkezdtek egymásra mutogatni a játékosok, összezuhantak és elveszítették az addig a kezükben lévő mérkőzést. Most is fennállt ennek a veszélye, mert a remeklő  (32 pont, 11/22 mezőnyből, 7 lepattanó, 4 gólpassz) Devin Booker vezetésével húsz pont környéki előnyben voltak már, amikor jött egy rövidzárlat és átvette az irányítást a Nets - 83-65 után egy 18-0-t futottak a hazaiak és előnybe kerültek. Itt sem volt még vége, a záró etapban is a Brooklyn volt fölényben és már nyolc ponttal vezetett, amikor lehiggadt a Suns: Bookert ugyan rendszeresen duplázták a hazaiak, de ekkor előkerült TJ Warren, aki egymaga 14 pontot szórt ebben a játékrészben és vezetésével visszavette a gyeplőt a vendég együttes. A Phoenix végül behúzta a fordulatos mérkőzést, méghozzá úgy, hogy 66-44-re megnyerte a lepattanózást, ami mindenképpen kulcsfaktornak bizonyult - ezzel ellensúlyozták az eladott labdáikat.

Zuhan a Nets. Egy hete még a Cavs elleni sikert ünnepelte a Brooklyn, azóta viszont sorozatban három vereséget is begyűjtött az együttes, az idény eleji varázs elmúlt, még hazai pályán is. Hiába vigyáztak nagyon a labdára (csak hétszer adták el), hiába dobott 33 pontot D'Angelo Russell, hiába álltak fel a nagy hátrányból, végül ezúttal is kikaptak, védekezésben rengeteg hibát követtek el és támadásban is rossz döntéseket hoztak, miután magára talált a Suns. Kenny Atkinson kiemelte, hogy túl sok figyelmet fordítottak Bookerre a negyedik negyedben, Warren pedig szabadon garázdálkodhatott, ezek a hibák megbosszulták magukat - 3-5-tel kezdhetik meg ötmeccses idegenbeli túrájukat, első állomásként a Lakershez utaznak. 

A Nets legjobb dobói: Russell 33/6, Hollis-Jefferson 21, Dinwiddie 15/9
A Suns legjobb dobói: Booker 32/15, James 24/9, Warren 20

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 91-110

Könnyed győzelem. Koncentrált, fegyelmezett és hatékony játékot mutatott be az OKC, Billy Donovan szerint is kiválóan kosárlabdázott csapata - védekezésben tökéletesen megcsinálták, amit kellett, támadásban pedig Westbrook (12 pont, 5/12 mezőnyből, 10 lepattanó, 9 gólpassz, 27 perc) irányításával nagyon jól támadták a réseket. Már az első negyedben magukhoz is ragadták az irányítást és tíz pont feletti előnybe kerültek, a nagyszünetig lett ez húsz pont is, a fordulás után pedig gond nélkül tartották ezt a különbséget úgy is, hogy a kezdők pihenőt kaptak. Egyáltalán nem engedtek futást a Bucksnak, igaz, ők maguk sem rohantak úgy, ahogy szoktak, de az, hogy teljesen elvették a hazaiak játékát, meghozta az eredményt - végig kontrollálták a mérkőzést és úgy fest, hogy most már elindultak a jó irányba. 

Antetokounmpo egyedül. A Bucks vezére ezúttal is szép számokat hozott (28 perc, 28 pont, 9/14 mezőnyből, 8 lepattanó, 3 gólpassz), de a csapat egyáltalán nem működött, sem védekezésben, sem támadásban. A képhez hozzátartozik, hogy a görögnek már az első negyedben le kellett ülnie két faulttal, ami alaposan rányomta a bélyegét a meccsre, mert nélküle annyira reménytelen volt a társaság, hogy az OKC simán került egyre nagyobb előnybe. A kinti dobások egyáltalán nem ültek, 1/14-gyel kezdtek a hazaiak, amit aztán hiába folytattak már egy 8/16-tal, a Thunder nem rontotta el a kezében lévő mérkőzést - Antetokounmpón kívül végül senki nem érte el a tíz pontot és akkor sem tudtak közelíteni, amikor már a cserék voltak fent a vendégeknél. 

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 28/6, Middleton 9, Vaughn 9/3
A Thunder legjobb dobói: George 20/12, Anthony 17/3, Grant 17

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 113-93

Megvillant a Lakers. Idei legjobb teljesítményét hozta Luke Walton alakulata, amely nagyon türelmes, nyugodt támadójátékot, valamint rendkívül hatékony védekezést mutatott be - ennek köszönhetően gyakorlatilag végig uralta is a mérkőzést. Már az első negyedben előnybe kerültek a hazaiak, a nagyszünetre ez tíz pont fölé nőtt, majd később elkerülte a húszat is, így a kezdőket nem is kellett kifacsarni, csak Ingram játszott 30 perc felett. A védekezéssel kapcsolatban ki kell emelni, hogy összesen három büntetőt engedélyeztek a Detroitnak, ami a legkevesebb a franchise története során, támadásban pedig szóljunk Lonzo Ballról, aki ugyan nem hozott kiemelkedő számokat (13 pont, 6/13 mezőnyből, 3 gólpassz, 2 blokk, eladott labda nélkül), de abszolút vezére volt csapatának, irányított, diktálta az iramot és nagyon kevés hibával játszott. Ez az a teljesítmény, amiben bízhatnak a Lakers-drukkerek, kérdés, hogy sikerül-e gyakrabban előhúzni.

Most nem volt meg az energia. Két óriási idegenbeli győzelem után érkezett meg erre a meccsre a Pistons és most hiányzott az az energia, az az akarat, ami a GSW és a Clippers elleni győzelmeket hozta. Támadásban teljesen elvesztek a Lakers védekezésével szemben, hátul pedig türelmetlenek voltak, amelyet Ballék rendszeresen meg tudtak büntetni - Stan Van Gundy szerint ezúttal semmit sem csináltak jól és maximálisan dominálták őket a hazaiak. Egyik legnagyobb erősségük az volt, hogy minden ellenfelüktől el tudták venni a lerohanásokat, az eddigi hét meccsükön összesen 24 pontot kaptak gyorsindításból, most a Lakerstől 17-et, ez is elég beszédes adat - ezután viszont mehetnek haza és sorozatban öt mérkőzést játszanak otthon. 

A Lakers legjobb dobói: Randle 17, Kuzma 16/12, Nance Jr. 14
A Pistons legjobb dobói: Harris 18/6, Jackson 18/3, Smith 12

A tabella ide kattintva olvasható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus