Iguodala megbüntette a Sixerst

Négy mérkőzéssel folytatódott ma hajnalban az NBA alapszakasza. A hét játékosainak választott Kevin Love és Michael Carter-Williams csapatai elvesztették veretlenségüket - a Timberwolves hatalmas feltámadása semmit sem ért Clevelandben, a Philadelphiába visszatérő Andre Iguodala pedig elintézte volt csapatát. A Memphis csak a negyedik negyedben törte meg a Bostont, de a Celtics negyedik vereségét is begyűjtötte. Chris Paul pedig újra a Clippers vezére volt, a Los Angeles-i együttes 137 pontot dobott a Houstonnak, így simán nyertek Hardenék ellen. Lássuk a részleteket!

A nap legjobb, legérdekesebb videóit állandó rovatunkban (Amiről a Festékben beszélnek) érhetitek el.

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 93-92

Love kihűlt. Az első hét legjobb nyugati játékosának választott erőcsatár bombaformában játszott eddig, de ma hajnalban csak 8 mezőnykísérlete ért célba 20 vállalásból, ráadásul mind a hét próbálkozását elhibázta a triplavonalon túlról - közte a potenciális meccsnyerő dobást -, így az újabb dupla-dupla ellenére is kissé negatív hős lett.

Bynum egyre jobb, Bennett nem. A Cavaliers több mint egy év után, térdsérülésekből visszatérő centere ma már majdnem 19 percet játszott, 10 pontot, 4 pattanót és 3 blokkot jegyzett. Ezzel szemben az idei 1/1-es továbbra is teljesen súlytalan, 10 perc alatt ma (is) nulla ponttal zárt 0/3-as mezőny-, illetve 0/2-es triplamutatóval, Bynum felépülésével pedig egyre csak kevesebb lehetősége lesz.

Sok hűhó semmiért. A hazaiak a harmadik negyed közepén már 23 ponttal is vezettek 72-49-nél, sőt, 5 perccel a vége előtt is még 91-75-öt mutatott az eredményjelző. Innen előbb egy 9-0-t, majd egy Irving dupla után egy 8-0-t intéztek a vendégek - mindhiába, mivel Love egy viszonylag üres helyzetből célzott pontatlanul a legvégén.

Kritikán aluli dobószázalék. A Minnesota vereségének minimális mértéke meglepő, ha a dobószázalékokra nézünk: 36% mezőnyből, 18%-kal hármasból. Kevin Martin (23 pont) 5 triplát vállalt 8 kísérletből, a csapat többi részének statisztikája ebben a kategóriában: 0/20. Ricky Rubio egyetlen dobása sem ült, amit nem a büntetővonalról engedett el, így hiába az ő 5, illetve Corey Brewer 6 szerzett labdája, a végén ez nem ért győzelmet.

A Cavaliers legjobb dobói: Miles 19/9, Irving 15/3, Thompson-Varejao 12-12.
A Timberwolves legjobb dobói: Martin 23/15, Love 17, Brewer-Williams 13-13.

 

Philadelphia Sixers - Golden State Warriors 90-110

Hatodikra sikerült - másfél negyed alatt. Zsinórban öt vesztes meccsnél járt a Warriors a Philly ellenfeleként a Wells Fargo Centerben - most megtörték az átkot, méghozzá egy borzasztóan sima mérkőzésen, amely a második negyed közepén, egy 19-3-as oaklandi rohammal végleg el is dőlt.

A visszatérő hős. A Sixers sokáig Andre Iguodalát szánta az Allen Iverson utáni éra franchise-playerének. Tavaly nyáron megunták a várakozást, elcserélték, AI2 pedig visszavágott: védekezésének szokásos minősége mellett 32 ponttal terhelte meg volt csapata gyűrűjét, 7 bedobott hármasa karriercsúcs, ráadásul már a félidőben 27 pontnál járt - a Warriors eddigi három találkozóján összesen dobott 26-ot eddig.

Vissza a földre. A keleten a hét legjobb játékosának választott Michael Carter-Williams visszatért a valóságba: 18 pontját 4/17-es mezőny-, illetve 1/7-es triplamutatóval érte el, ráadásul volt 6 eladott labdája 4 gólpassz és 0 szerzett labda mellett.

Curry hasznos. A Warriors legnagyobb sztárjának a dobás most nem ment olyan jól - 18 pontját 7/16-os mezőny-, illetve 2/9-es hármasmutatóval szerezte -, de karrierje második tripla-dupláját szállította 12 gólpasszal, 10 pattanóval, és emellett még volt 5 szerzett labdája is.

A Sixers legjobb dobói: Carter-Williams 18/3, Turner 18, Wroten 14/3.
A Warriors legjobb dobói: Iguodala 32/21, Curry 18/6, Lee 18.

 

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 95-88

Magas ötös. A Boston meglepte a kiváló nagyemberekkel rendelkező Grizzliest, mivel Avery Bradley-n kívül egy centerrel (Faverani) és három kiscsatárral-erőcsatárral (Bass, Jeff Green és Gerald Wallace) kezdték a meccset, és még a 3. negyedet követően is vezettek. 

A Grizzlies cseresora bizonyított. A szezon előtt papíron óriásit javult a Memphis kispadja, ennek azonban eddig nem sok jelét adták éles helyzetben. Nem úgy most: Jon Leuer és Jerryd Bayless vezetésével törték meg a Bostont a negyedik negyed elején, majd a visszatérő kezdők lezárták a meccset. A hazaiak majdnem 67%-kal dobtak az utolsó játékrészben. 

0-4. Az újrastrukturált Celticset idén még senki nem verte meg nagyon (6, 7, 10, 7 pontos vereségek), sőt a Bucks elleni meccset ők szórakozták el - viszont beszédes adat, hogy négyből egyszer sem tudtak 20 pontig jutni az utolsó játékrészekben. Talán ha Rajon Rondo visszatér, megfordul a szerencséjük. 

A Grizzlies legjobb dobói: Bayless, Conley 15/3-15/3, Randolph 15.
A Celtics legjobb dobói: Green 22/3, Sullinger 16/6, Bradley 14.

 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 137-118

Bostoni múlt. A két vezetőedző közül Kevin McHale játékosként szerzett három bajnoki címet a Celticsszel, Doc Rivers pedig 2008-ban szakvezetőként ünnepelhetett.

Villámrajt. Az első félidőben 78 pontot szerzett a Clippers, az első negyedet 42-25-re nyerték meg. Bár a Rockets a második negyedben kapcsolt, és ők is 41-ig jutottak, egy percig sem volt esélyük - így elvesztették veretlenségüket, és mindkét csapat 3-1-gyel áll a tabellán.

Csapatjáték vagy vezér nélküliség? Szokatlan, de a 118 pontig jutó Rocketsban a legeredményesebb a 19 pontos csere, Omri Casspi volt. Sem Harden, sem Howard nem tudott élére állni a Houstonnak, a Clippers teljes kontroll alatt tartotta a játékot, így a végén Kevin McHale nem is erőltette sztárjai játékát.

Chris Paul: klasszis. 23 pontja és 17 gólpassza nem adja vissza hűen, mennyire tarthatatlan volt a Lob City agya. Az irányítót nem féltjük, és ha a sorozatban harmadszor nyerő Clippers is konzisztensen hozni tudja ezt a szintet, Paul be fog jelentkezni az idei MVP címért.

A Clippers legjobb dobói: Redick 26/6, Paul 23/3, Crawford 21/18.
A Rockets legjobb dobói: Casspi 19/9, Harden 15, Garcia 14/6, Parsons, Lin 14/3-14/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus