Indianába látogat a Cleveland, javíthat a Spurs

George-ékat is átlépnék Jamesék - a Magicet fogadja a Spurs - Denverben folytatná a Toronto - tovább süllyed a Hawks és a Bulls?

Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers 01:00

A nehézségek, kérdőjeles morál, viharos edzőváltás után a San Antonio ellen bizonyított a Cavs, LeBron Jamesék remekül játszva verték meg Gregg Popovich szárnyaló együttesét, így jelezték a többieknek, hogy nincs itt semmi látnivaló – az előző két meccsét a Pacers is megnyerte, George-ék nem valószínű, hogy alárendelt szerepet fognak játszani. Az Indiana saját pályáján még a gyengébb időszakokban is masszív volt, mostanában viszont a nagy formába lendült Ellis és a kezdőbe bekerülő Myles Turner révén egyre inkább összeáll a gépezet, ráadásul Turner védekezésben is faktor volt az utóbbi meccseken. A Cavsnél szinte mindenki nagy formában van és mindenki egészséges, a George-James csata érdekesnek ígérkezik, ahogy George Hill és az említett Turner is keserítheti az Irving-Love páros életét, de ahhoz, hogy nyerni tudjon a Pacers, a védekezésük legjavát kell mutatniuk ezen az estén.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons 01:30

A Detroitnál Andre Drummond jelent problémát az utóbbi meccseken, először is az egészen nevetséges büntetőzésével, majd a csökkent koncentráció miatt már a lepattanókat sem szedi úgy, ahogy tőle elvárják – ez pedig nagyon hiányzik most a Pistonsnak. Ezúttal is fontos szerepe lesz, mert Brook Lopezt kell megfognia a palánk alatt, márpedig a Nets centere kimondottan jó formában van, az utóbbi két meccsen 61 pontot szerzett, igaz, csapata így is kikapott. Nagyon kellene a győzelem a Detroitnak, de ehhez Drummond mellett Reggie Jacksontól is több kell, illetve védekezésben is javulniuk kell, mert Joe Johnsonék a Pelicans ellen is bizonyították, hogy ha hagyják őket, akkor képesek megszórni az ellenfelet igazi irányító nélkül is…

Atlanta Hawks – Dallas Mavericks 02:00

Az Atlantánál komoly a gond, tegnap Miamiban is kikapott az együttes, a palánk alatti gyengeségek mellett az egész támadójáték romokban hever, folyamatos eladott labdák, rossz dobóteljesítmények jellemzik őket, márpedig ezt a vérzést minél hamarabb el kell most már állítaniuk, ha nem akarnak lemaradni a playoff-harcban. A Mavs is back-to-backből érkezik, de Nowitzki pihent előző este, és a texasiak nem is erőltették meg magukat túlságosan, a Suns elleni produkcióhoz képest nekik is javulniuk kell erre a meccsre – kérdés, hogy Carlisle ad-e valakinek pihenőt. Náluk főleg Matthewstól kellene több, de ha a Hawks nem talál vissza a helyes útra, nem kell extra a dallasi győzelemhez.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 02:00

A New Orleans hét meccset nyert az utóbbi tízből és elindult a playoff-helyek felé, visszatért Anthony Davis, és a szezon második felére igyekszik megteremteni magának az esélyt a csapat, hogy odaérjen a rájátszásba – a Memphis legyőzése komoly skalpnak számítana. A vendégek idegenben azért mérsékelten sikeresek (9-13), de így is megnyerték az utóbbi három meccsüket, a támadójátékuk évek óta nem látott hatékonysággal működik, és ha most is dobnak száz pontot, a franchise története során először tennék meg ezt sorozatban kilencszer. Két hete két ponttal nyert otthon a Grizzlies, és most is nagyon fontos lesz a kinti dobások hatékonysága, a vendégek 40%-kal tüzelnek kintről mostanság, de kérdés, hogy saját pályájuktól távol mennyire lesznek pontosak – a hazaiaknál újra korábbi önmagát idézi Jrue Holiday, és Ryan Anderson is nagy formában van, rajtuk sok múlhat ezen az estén.

Oklahoma City Thunder – Washington Wizards 02:00

Jelenleg elég nagy a különbség a csapatok között akkor is, ha a Washington meg tudta nyerni az előző meccsét, az OKC épp egy 9-1-es szériában van, otthon 22-5 Westbrookék mérlege és a támadójátékuk szenzációs – mindemellett fekszik is nekik a Wizards stílusa. A Westbrook-Wall csata érdekes lesz (bár Wall nagyon szenved általában Westy ellen), de ezt leszámítva mindenhol előnyben van a Thunder, a fővárosiak védekezése semmivel sem jobb a hazaiakénál, Durantre nincs emberük, ráadásul a palánk alatt is fölényben lehetnek Kanterék. Szintén az OKC mellet szól, hogy Randy Wittman sajnos elveszítette a testvérét pénteken, és ezen a találkozón a segédedző, Don Newman ül majd a kispadon.

San Antonio Spurs – Orlando Magic 02:30

A Spurs a Cavs elleni vereség után igyekszik összeszedni magát, márpedig a továbbra is bevehetetlen AT&T Centerbe jelenleg egyetlen csapat sem utazhat esélyesként – Parkerék 25-0-ra állnak idén otthon, a GSW elleni vereséget pedig a Houston földbe döngölésével feledtették, így most is hasonlóra számíthatunk. Az Orlando kilenc vereség után tudott tegnap nyerni, de nincs egy súlycsoportban a két csapat, a back-to-back sem a vendégek mellett szól, ráadásul Oladipóék 89 pontot átlagoltak az utóbbi nyolc idegenbeli meccsükön – mindennek tetejébe 2009 óta nem nyertek ebben a csarnokban. Ugyan Tim Duncan valószínűleg most sem léphet pályára, óriási meglepetés lenne, ha most veszítené el hazai veretlenségét a Spurs.

Denver Nuggets – Toronto Raptors 03:00

A sorozatban tizenegy győzelemnél járó Toronto egy hatmeccses idegenbeli túrát kezd meg Denverben, és az edzőjük szerint csak akkor maradhat életben a széria, ha 100%-osan koncentrálnak – mostanában hajlamosak voltak leadni komoly előnyöket a negyedik negyedekben. Ez most nem valószínű, hogy bele fog majd férni, a Nuggets decemberben nyerni tudott Torontóban, és bár nincs túl nagy formában, saját közönsége előtt bőven okozott már meglepetéseket idén. Gallinariéknál a védekezés a kérdéses, elöl többnyire rendben vannak, de a győzelmeikhez védekezniük is kell – a DeRozan-Lowry párost kell elsősorban megfogniuk, de a Valanciunas-Jokics csata is kimondottan jónak tűnik a palánk alatt. A Raptorsnál is a védekezés a kulcs, alapvetően remekül szívják el a levegőt az ellenfelek elöl, de ha nem koncentrálnak végig, érheti őket meglepetés.

Utah Jazz – Chicago Bulls 03:00

Ugyan a Chicago harmadik keleten, a Jazz pedig csak kilencedik nyugaton, mégis a hazaiak vannak jobb formában – mióta visszatért Gobert és Favors, valamint belendült Hood, ismét elindultak a Portland után a playoffért. A Bulls ellenben az utóbbi 12 meccsből nyolcat elveszített, tegnap 120 pontot kapott a Clipperstől és hétmeccses idegenbeli túrája harmadik állomásához érkezett úgy, hogy hetek óta gyengén védekezik – nincs könnyű helyzetben Fred Hoiberg. Pau Gasol sem lesz könnyű helyzetben Rudy Gobert ellen, és bár a Rose-Butler páros termeli a pontokat, ezt a bombaformában lévő Hood vezérletével simán ellensúlyozhatja a Jazz, ha nem tud javulni védekezésben a vendégcsapat – a back-to-back sem mellettük szól…

Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 04:00

Nagyon fontos ez a találkozó mindkét csapat számára, a Milwaukee-nak most már nincs pardon, hoznia kell a győzelmeket, mert ez már az 50. találkozó lesz, de továbbra is több mint öt meccs a hátránya a playoff-csapatokkal szemben – a Kings pedig zsinórban négy vereség után igyekszik megkapaszkodni. A hazaiak legnagyobb gondja DeMarcus Cousins állapota, a center játéka kérdéses ezen az estén, márpedig ha ő nem léphet pályára, nagyon nehéz helyzetben lesz a csapat – eddig csak miatta voltak versenyben a rájátszásért, a ligautolsó védekezésüket rommá futhatja a Bucks. Hátul a vendégek sem túl hatékonyak, de ők tudják tartani Rondóék tempóját, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak és jóval több fegyverük van – a 7/21-es idegenbeli mutató azért figyelmeztető, de ha nem játszik Cousins, nagy esélyt kap Jason Kidd csapata.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus