Indianában javíthat a Cavs, Milwaukee-ban a GSW

Phoenixben folytatja a Houston - tovább közelíthet az élcsapatokhoz a Minnesota - kilenc meccs következik hajnalban.

 

Charlotte Hornets - Utah Jazz 01:00

Ellentétes előjelekkel készülnek a felek a mérkőzésre, mert a Hornets egy nagyon fájó hazai vereségből, a Jazz pedig egy nagy meglepetést szolgáltató idegenbeli sikerből érkezik. Ezzel együtt a Utah mérlege vendégként még mindig csak 4-17, a Charlotte pedig továbbra is igazából csak otthon veszélyes, így inkább Walkerék felé billenhet a mérleg nyelve, de sokkal nagyobb akaratra, pontosabb büntetőzésre és érdemi védekezésre lesz szükségük ahhoz, hogy ezt érvényesíteni tudják. A Utah ilyen téren nem küzd gondokkal, ők inkább a pontszerzéssel vannak bajban, de azt is tegyük hozzá, hogy már a negyedik állomáshoz érkeztek az idegenbeli túrán, nincsenek túl jó állapotban.

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 01:00

Itt a fő kérdés természetesen az, hogy mi történik a Clevelanddel, a gárda ismét nagyon mélyen van, egymás után kétszer kaptak ki 25 pontnál nagyobb különbséggel, ráadásul most egy 34 pontos verés másnapján lépnek pályára, a back-to-back miatt Isaiah Thomas nélkül. A Pacers két szép győzelem után legutóbb kikapott a Heattől, és Myles Turnert még most is nélkülöznie kell, de jelen helyzetben mentálisan és fizikálisan is ők a frissebbek, Victor Oladipóra építve nagy dolgokra képesek támadásban, és a Cavs mostani védekezését elnézve ez elég sok pontot eredményezhet majd. Nagyon nagy kérdés, hogy James tegnapi kifakadása és az egészen pocsék eredmények milyen hatást váltanak ki a back-to-backet vívó vendégjátékosokból, mert az azért egyértelmű, hogy ennél többre képes a társaság.

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

Két fájó hazai vereség után javítana a Wizards, és főleg a legutóbbi volt nagyon negatív élmény a csapat számára, hiszen egy előzetesen kötelezőnek gondolt meccset buktak el - ez továbbra is visszatérő gondjuk, éppen ezért lesz érdekes ez a találkozó is. A Magic ugyanis hónapok óta a liga leggyengébb csapata, mindenki másnak voltak/vannak fellángolásai akár játékban, akár eredményességben, de az Orlandónak a biztató kezdés óta csak a vereségek jutnak, most éppen egy 1-15-ös szériában vannak, zsinórban hat bukással. Na de éppen ettől lesz kötelező ez a meccs a Washingtonnak, amiből viszont az következik, hogy...

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

Két nappal ezelőtt még inkább a Brooklyn tűnt volna itt esélyesnek, azóta viszont a Nets az addigi remek teljesítmény után beleszaladt egy 34 pontos verésbe, míg a Hawks egy abszolút meglepő denveri győzelemmel zárta le idegenbeli túráját. Ezzel a lendülettel most hazai pályán is bizonyíthatnak Schröderék, bár Belinelli, Prince és Bembry is sérüléssel bajlódik, ez nehezíti a helyzetüket - a túloldalon DeMarre Carroll játéka kérdéses, a többiek elvileg bevethetőek. A hazai pálya és a pozitív töltet az Atlanta mellett szól, de alapvetően azért többet láttunk eddig a Netstől, szoros találkozóra lehet számítani.

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 02:00

A fő kérdés természetesen a ligaelsőt övezi, hiszen Steve Kerr alakulata kikapott hazai pályán a Clipperstől, Steph Curry és Klay Thompson is hiányzott, ráadásul most is kérdéses a játékuk - Thompson azért valószínűleg visszatér, de Curry bokája nem 100%-os még. Back-to-back vereséget azért nem nagyon szokott elszenvedni a bajnok, de Curry nélkül, idegenben lehetnek gondjaik, bár a Milwaukee védekezése továbbra is abszolút ingadozó, és inkább a gyenge kerül elő többször. Ez most nem fog beleférni, Kevin Duranték ellen 100%-on kell pörögniük Giannis Antetokounmpóéknak - mostanában egy győzelem-egy vereség ritmusban játszottak, a sorminta alapján a vereség következik.

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 02:00

Most már hetek óta szenzációs formában van a Minnesota, a védekezést sikerült ligaelitté tenniük, ennek eredményeképp legutóbb a Cleveland, előtte pedig az OKC sem jelentett akadályt - egyetlen meccsre vannak a Spurstől a nyugati harmadik-negyedik helyen. Ez most egy hazai kötelező lesz Jimmy Butlerék számára, a New York ugyan nyerni tudott Dallasban, de idegenben ettől még maradt a rémes mérleg, ráadásul azóta otthon dupla hosszabbításban kaptak ki Porzingisék, ami után ugyan volt egy pihenőnapjuk, de utazással együtt biztosan fáradtabbak, mint a Wolves. Sérültek nincsenek, Jeff Teague is visszatért a Minnynél, ha továbbra is hozzák a mostanában látott védekezést, főleg a palánk alatt, akkor nekik áll a zászló. 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

Itt a Blazers van jobb formában, ugyan legutóbb egy back-to-back második felén, szoros meccsen kikaptak Houstonban, de előtte nyertek zsinórban hármat, ráadásul idegenben 12-9-re állnak, ez sem jelenthet nekik nagy gondot. A Pelicans nagyon ingadozik, az előző meccsüket elvesztették Memphisben, ráadásul Anthony Davis játéka még mindig kérdéses, nincs 100%-os állapotban, lehet, hogy nem tud pályára lépni. A vendégeknél Lillard visszatért, és a hírek szerint most is játszik, ha Nurkic bírni fog Cousinsszal, és a New Orleans tüzérei nem fognak ki egyszerre nagy napot, akkor inkább a Portland az esélyesebb, de tőlük is láttunk már váratlan leolvadást, illetve a Pelicansben még AD nélkül is több van annál, mint amit az utóbbi időben hozott. 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

Komoly gödörbe csúszott a Nuggets, a sacramentói és oaklandi vereség után otthon is kikaptak az Atlantától, ez pedig már semmiképp sem férhet bele, most hazai pályán kötelező lenne javítaniuk. A Grizzlies nincs rossz passzban magához képest, szoros meccseket játszik, az utóbbi négyből kettőt meg is nyert, idegenben sem elveszett, meglátjuk, hogy mire lesz képes, ha a denveri védekezés nem javul fel jelentősen, akkor akár meglepetést is okozhatnak Gasolék. A spanyol center csatája Nikola Jokiccsal igazi csemegének ígérkezik egyébként, ezt mindenképpen érdemes lesz figyelni. 

Phoenix Suns - Houston Rockets 04:30

Két viszonylag szoros, de pontzáporos győzelem után Phoenixben próbálja stabilizálni magát a Rockets, abban a csarnokban, ahol a szezon során egyszer dobott már 142 pontot - most is esélyesnek számítanak a vendégek, de James Harden nélkül nagyon szenvednek, az látszik. Érdekes módon egyébként elsősorban a védekezésük nem áll össze, támadásban Chris Paul és Eric Gordon vezetésével túl tudják dobni ellenfeleiket, de a stabilitás hiányzik, a túloldalon pedig ott van a Booker-Warren duó, akiknek szintén elsülhet a kezük - a Suns sem a védekezéséről híres, ismét dobópárbajra számíthatunk. Nagyon kellene ez a meccs is a Houstonnak, hogy közelebb tudjon kapaszkodni a Golden State-hez, vagy legalább távolodni a Spurstől, de jelenleg nincsenek olyan állapotban, hogy készpénznek vegyük a sikerüket. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus