Indul a tánc - kezdődik a nagydöntő!

Rajtol a Warriors-Cavaliers nagydöntő - Irving nem 100%-os, Thompson játszhat - a Sport 1 élőben közvetít - nézzük, mit kell tudnunk!

 

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 03:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Bő egyhetes pihenőt követően hajnalban végre megkezdődik a 2014/15-ös NBA-szezon nagydöntője – mivel már mi is körbejártuk a párharcot több szempontból is, tekintsük át röviden, hogy mit is kell tudnunk konkrétan az első mérkőzés előtt.

A Warriors egész szezonban összesen három mérkőzést veszített hazai pályán, ebből egyet a playoffban, a Memphis ellen – a liga egyik leghangosabb csarnokában igazi pokol vár a Clevelandre. LeBron James erre azt mondta, hogy játszott ő már Bostonban, San Antonióban, Chicagóban, Oklahoma City-ben és a tíz évvel ezelőtti Pistons otthonában is döntő jelentőségű meccset. Való igaz, hogy túlmisztifikálni nem lehet az Oracle Arénát, de az tény, hogy a GSW szinte verhetetlen saját közönsége előtt.

A legnagyobb kérdés ma este a két fél egészségi állapota. A hazaiaknál a hírek szerint Klay Thompson teljesen egyben van és játszhat, sőt, valószínűleg Speights is bevethető lesz centerposzton, így Kerréknél nincs probléma. A pihenő talán még náluk is jobban jött azonban a Cavsnek, ahol az 50%-os Irvingnek minden extra nap aranyat ér és a túlhajszolt, de pihenten tarthatatlan James is örömmel vette a szünetet. Leginkább persze Irving állapota lehet döntő, ő maga azt mondta, hogy biztosan nem lesz 100%-os, ebben az esetben pedig David Blattnek védekezésben mindenképpen újítania kell.

Az nem fog ugyanis beleférni, hogy Irvinget bárkin is bújtassák hátul, a Golden State-nél mindenki ki tudja ezt használni, ha pedig az irányítót esetleg nem lehet eleget pályán tartani emiatt, szintén gondba ütközhetnek a vendégek. A nagy kérdés ezen felül persze LeBron James játéka, hiszen botrányosan dobja a triplát és a középtávolit is a teljes rájátszásban – érdekes lesz látni, hogy hogyan próbálja meg ezekbe hajszolni a négyszeres MVP-t a vendéglátó.

Sokan gondolják úgy, hogy az első meccsen kijöhet a döntőbeli tapasztalat, amiben nagyjából az összes jelenlévő játékost lekörözi James. Az biztos, hogy a hazai pálya a Golden State mellett szól, de az is tény, hogy emiatt az első találkozón mindenképpen Curry-éken van a nyomás – a Cavs (amennyire egy döntőben lehet) teher nélkül játszhat még ezúttal. A Sport 1 élőben közvetít!

A mérkőzéshez élőképes streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus