Irving és Curry előadja: Tripla Dupla

Mára virradóra hét összecsapást rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s az Oklahoma City - Memphis rangadó, illetve a Dallas és a Chicago összecsapása mellett leginkább az extra egyéni teljesítményekre terelődött a hangsúly. Steph Curry megint nagyot alkotott New Yorkban, most tripla duplával vezette győzelemre a Golden State-et, Kyrie Irving pedig ugyanígy tett a Utah ellen, de Goran Dragic élete meccsét is ki kell emelni, valamint a Lakers kiegészítőembereinek nagy estéjét is. Jöjjenek a részletek!

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 99 - 79

Irving első tripla duplája. Eddig mindig a kétszámjegyű lepattanók hiányoztak a Cleveland irányítójának, de most a maga 21 pontos, 12 gólpasszos, 10 pattanós produkciójával teljesítette ezt a lépcsőfokot a korábbi 1/1-es és könnyed győzelemhez is segítette ezzel a Varejao nélkül sem lassító hazaiakat.

Spencer Hawes már philadelphiai szinten. A Sixerstől megszerzett center már napok óta kezdő a sérült brazil helyén és ezt most egy 13 pontos, 16 lepattanós, 2 blokkos performansszal hálálta meg, azaz egy hasonló terméssel, mint amelyet előző csapatának színeiben már megszokhattunk.

Hiányoztak az extrák vendég oldalon. Csak a 18-at szóró Hayward (7 lepattanója és 7 gólpassza is volt) nyújtott átlagon fölüli teljesítményt a Jazznél, ez pedig így a tisztes helytálláshoz kevés volt Clevelandben.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 21/3, T. Thompson 18, Deng 16
A Jazz legjobb dobói: Hayward 18/12, R. Jefferson 13/12, Burks 11/3

 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 113 - 107

Így kell "józanodni". Három hazai vereség után egy régi nagy riválist fektetett két vállra két megszokott kezdőembere, vagyis a már korábban megsérülő Kendrick Perkins, illetve a ma kidőlő Thabo Sefolosha távollétében az OKC.

Durant nem lassít Westbrook visszatértével sem. Az ebben a szezonban sokat hiányzó irányító ugyan 21 pontot és 6 gólpasszt tett a közösbe, de a háromszoros pontkirály 37 pontja 24 mezőnykísérlettel egyértelműen mutatja, hogy ő maradt az első számú opció és nem is alakítja vissza a játékát Durant.

Conley-n ment el? A Grizzlies belső emberei, Marc Gasol (17 pont, 4 gólpassz) és Zach Randolph (13 pont, 10 lepattanó) hozták, ami tőlük elvárható, bár némi meglepetésre a pattanó-harcot elbukta a Memphis (39-33), mégis Mike Conley 10-ből 1-es mezőnyözéssel összehozott 6 pontja, illetve 5 eladott labdája emelhető ki a vendégeknél. Mivel Prince, Lee Johnson és Miller is kétszámjegyű dobóteljesítménnyel zártak, ezért egyértelműnek tűnik, mi hiányzott Joerger mester legénységénél.

A Thunder legjobb dobói: Durant 37/9, Westbrook 21/3, Ibaka 16
A Grizzlies legjobb dobói: M. Miller 19/12, M. Gasol 17, Z. Randolph 13

 

New York Knicks - Golden State Warriors 103 - 126

Curry második nagy New York-i előadása. Tavaly 54 pontot szórt 13-ból 11-es triplamutatóval a GSW üdvöskéje, de akkor nem nyert a Warriors, most viszont elég volt 27 pont is 5 hármassal, valamint 11 lepattanóval és ugyanennyi gólpasszal ahhoz, hogy a Golden State diadalmaskodjon.

Horror mérleg a Nagy Almában. Úgy fest, ebből a rémálomból már nem ébred fel a Knicks, melynek vezére, Carmelo Anthony hiába ért el masszív dupla duplát (23 pont, 16 lepattanó), a ma verekedős kedvében lévő Tyson Chandler és társai 21-38-as mutatóval rendelkeznek és a jelenlegi játékuk miatt elmondható, hogy az idény legnagyobb csodája lenne, ha innen bejutnának a PO-ba.

Jermaine O'Neal nem akarja abbahagyni. Már korára való tekintettel (35 éves) az is becsülendő, hogy még profi kosarasként keresi kenyerét, az pedig pláne különleges, hogy ennyi sérülés után most hetek óta kulcsembere a GSW-nek, ezúttal a padról beszállva is 15 pontot, valamint 6 lepattanót szállított a végig vendég vezetéssel lefolyó győztes meccsen.

A Warriors legjobb dobói: Curry 27/15, K. Thompson 25/15, O'Neal 15
A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 23/3, Hardaway 22/12, JR Smith 17/9

 

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 91 - 100

Már harmadik a Bulls Keleten. A chicagóiaknak semmi sem elég ahhoz, hogy visszább vegyenek az akaratból. A kidőlő Derrick Rose, az elcserélt Luol Deng és a pocsék idénykezdet után ma 15 pontos hátrányból nyert Tom Thibodeau alakulata, mely már a harmadik legjobb mutatóval rendelkezik a Keleti Konferenciában.

Taj Gibson is bejelentkezett a díjért. A Legjobb Hatodik Embernek járó trófeáért óriási a harc idén, s a most 20 pontos, 15 lepattanós, 4 blokkos magasember bizony számításba vehető ezen a fronton is, ma is ő volt a kulcs.

Nem megszokott összeomlás Dallasban. Hiába volt bő kétszámjegyű előnye a Mavsnek, Nowitzki (15 pont, 18-ból 7-es mezőnymutató) és Monta Ellis (20 pont, 19-ből 7-es mezőnyözéssel) sem tudták elállítani a vérzést, amikor a Bulls igazán belejött a védekezésbe és szállította a könnyű pontokat.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 20/6, Carter 15/12, Nowitzki 15/3
A Bulls legjobb dobói: T. Gibson 20, J. Butler 19/3, Dunleavy 16/12

 

San Antonio Spurs – Charlotte Bobcats 92-82

A végére összekapta magát a Spurs. Húsz, általában érthetetlen eladott labdával és rengeteg hibával játszottak a Parkert még mindig nélkülöző hazaiak, de a záró hat percben koncentráltabbá váltak, csupán egyetlen alkalommal szórták el a játékszert, és hiába vezetett 14 ponttal a Bobcats, Duncan kosarával 80-80-nál szűk két perccel a vége előtt utolérték őket  a texasiak. Ez után jött a kiütés, előbb egy Belinelli-tripla, majd Ginobili 2+1-e, végül a San Antonio egy 12-2-es rohanással fejezte be a találkozót.

Nagyon gyengén dobott a Bobcats. Mezőnyből mindössze 37%-kal, a triplavonal mögül pedig 17,6%-kal céloztak a vendégek, köszönhetően elsősorban Kemba Walkernek (3/15) és Gerald Hendersonnak (6/15).  Egyedül Al Jefferson 20 pontja (10/21) emelhető ki pozitív irányban tőlük, bár az ex-Spurs játékos, Gary Neal is eljutott 15-ig (6/13 mezőnyből, 1/3 tripla).

Duncan előzött. A Spurs legendája 17 pontja mellé 16 lepattanót is begyűjtött, utóbbival pedig a vonatkozó listán megelőzte a Houston Rockets egykori zseniális centerét, Hakeem Olajuwont, és fellépett a 12. helyre.

A Spurs legjobb dobói: Duncan 17, Ginobili 15/6, Belinelli-Mills 14/6-14/3
A Bobcats legjobb dobói: Jefferson 20, Neal 15/3, Henderson 12

 

Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 126-122

Pofozógépek, ha találkoznak. A nyugati konferencia két leggyengébb mérleggel bíró csapata mérkőzött meg egymással, támadóoldalon mégis színvonalas meccset játszottak. A Lakers támadógépezete tökéletesen működött, 60%-kal dobtak mezőnyből, 70%-kal(!) a triplavonalon túlról, négyen jutottak húsz pont fölé és kiosztottak 35 gólpasszt, de a Cousinst nélkülöző Kings sem panaszkodhatott erre, 50%-os mezőnymutató, három húsz pont feletti játékos és 29 gólpassz került a statlapjukra.

Mindenki előlép idén a Lakersnél. A sztárok sérülései miatt sok lehetőséget kapnak  az ismeretlenebb emberek, akik rendre bizonyítják, hogy egyénileg jó képességű játékosok. Ezúttal Jordan Farmar villantott a legnagyobbat, a padról beszállva 30 pontot és 8/10(!) triplát dobott, emellett még hét gólpasszt is ki tudott osztani. Szintén a padról érkezett MarShon Brooks 23 pontja (9/13 mezőnyből, 3/3 tripla), a kezdőben pedig Jodie Meeks parádézott (22 pont, 8/8 mezőnyből, 3/3 tripla). Ma mindenkinek sült a keze, csak hát a védekezés…

A Lakers legjobb dobói: Farmar 30/24, Brooks 23/9, Meeks-Gasol 22/9-22
A Kings legjobb dobói: Gay 32/3, Williams-Thomas 26-26/6

 

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 116-104

Dragic bombaformában. A szlovén hátvéd a héten már javította karriercsúcsát, ezúttal sérült bokája miatt az sem volt biztos, hogy játszik. Ennek ellenére pályára lépett és karrierje első 40 pontos meccsét játszotta le (14/21 mezőnyből, 3/7 tripla) úgy, hogy bő 41 percet töltött a parketten. Hasonló cipőben járt Anthony Davis is, a Pelicans erőcsatára szintén sérüléssel bajlódott, de vállalta a játékot és 32 pontjával karriercsúcsot dobott, alig rontott dobást (14/18) és leszedett kilenc lepattanót is – szintén 40 percet játszva.

A hajrában lerohanta a Suns a Pelicanst. A záró  etapban 13-at szóró Dragic vezérletével egy 17-1-es futással döntötték el a találkozót a hazaiak, bár a harmadik negyed végén még bajban voltak. Aztán Markieff Morris elindította a hazaiakat, négy és fél perccel a vége előtt pedig már 13 ponttal vezettek – innentől nem volt kérdés a végkimenetel.

Evans késett. A New Orleans bedobója egy órával a feldobás előtt érkezett meg, ugyanis beragadt a szálloda liftjébe. Ez nem zavarta annyira, 36 perc alatt 14 pontot szerzett – ez tőle idén jónak számít.

A Suns legjobb dobói: Dragic 40/9, Mark. Morris 18, Marc. Morris 15/6
A Pelicans legjobb dobói: Davis 32, Gordon 21/9, Evans 14/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus