Irving nélkül megy az egyenlítésért a Cleveland

Mit tud csinálni a Cavs ebben a helyzetben? - szinte minden a Warriors mellett szól - kezdés: 02:00 - nézzük, mit kell tudnunk! 

 

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

LeBron James bődületes meccsével nagyon közel volt az első találkozó megnyeréséhez a Cleveland, de a hosszabbításra összecsuklott a gárda – ráadásul ennél is nagyobb gond, hogy Kyrie Irving eltörte a térdkalácsát. Az irányítót azóta megoperálták, de ebben a döntőben már természetesen nem segíthet, így szinte kilátástalan helyzetbe került a Cavs.

Ami látszott az első találkozón: a vendégeknek szükségük van James mellett még legalább egy játékosra, aki hozni tudja a pontokat és önállóan képes bontani a védekezést, mert annál sokkal jobb csapat ez a Warriors, hogy a kiscsatár egymaga meccset tudjon nyerni. Védekezésben jól tette a dolgát a Cleveland (de ebben is nagy szerepe volt Irvingnek), ezt most is hoznia kell, elöl viszont több labdajáratással, kinti dobással kell operálnia ezúttal – JR Smith-től, Shumperttől és Dellavedovától sokkal-sokkal több kell.

A Golden State nem játszott extrát az első találkozón, talán Iguodala tett hozzá többet a vártnál, de Greennek nem volt igazán hatékony napja, ahogy Curry-ből és Thompsonból sem jött ki az „állat”. Nagyon mást nem várhatunk tőlük, a szuper small-ballt erőltetheti esetenként Steve Kerr, Jamesen továbbra is rotálni fogják a védőket, elöl pedig a minél gyorsabb, lendületesebb és a labdát sokat járató, anélkül sokat mozgó támadójátékra számíthatunk.

Ugyan a Cavs Irving és Love nélkül nyert két meccset a Hawks ellen, ez a GSW nagyon más kategória, azt pedig nehéz elképzelni, hogy Jamestől mondjuk el lehet várni egy újabb 44, akár 50 pontos estét, hogy partiban legyenek a vendégek. Sokan megkérdőjelezték David Blatt döntését, miszerint Mariont, Millert vagy éppen Perkinst sem vetette be, ezúttal talán közülük is láthatunk valakit a parketten – mindenesetre a nyomás most már rajtuk is ott van. Vagy éppen az esélytelenek nyugalma és az „akkor is meg mutatom” hozzáállás vezetheti sikerre őket?

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

A mérkőzést természetesen a Sport TV élőben, magyar kommentárral közvetíti, de eredeti nyelvű streamet ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus