Irving szezoncsúcsot hintett, könnyen nyert a GSW

A Cavs egyese 37 ponttal és döntő kosárral jelentkezett, Curry-ék gond nélkül léptek át Daviséken, csúnya meccsen nyert a Portland

Kyrie Irving szezoncsúcsával szűken nyert New Yorkban a Cleveland, a Splash Brothers túlragyogta Anthony Davist, a Portland pedig csúnya meccsen verte a Pacerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján. Íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők! 

New York Knicks – Cleveland Cavaliers 87-90

Csak Irving, de ő nagyon. A Cleveland szűk 110 pontot átlagol a győzelmi sorozata alatt, ennek közelébe sem tudtak most kerülni, egyszerűen nem működött a játékuk – nem ment a dobás, nem járt a labda, James osztogatott, de nem tudott pontokat szerezni a meccs nagy részében, akárcsak Love. Irving azonban igyekezett ezt pótolni, egymaga 37 egységet rámolt be (szezoncsúcs), folyamatosan támadta a gyűrűt (12/18 mezőnyből, 10/11 büntető, 3/6 tripla) és ízekre szedte a Knicks periméterét – végül jó tíz másodperccel a vége előtt az ő kosara döntötte el a találkozót.

Sem Anthony, sem James nem villogott. Egyik kiscsatárnak sem ment a dobás, Melo mindössze 9 (!) ponttal zárt 4/19-es mutatóval, öt eladott labdával, ennek ellenére ő vállalta el az utolsó dobást – természetesen elrontotta. LeBron passzoló üzemmódban játszott, tíz gólpasszt jegyzett már félidőre, ehhez kettőt tett hozzá utána – viszont bár a dobással nagyon szenvedett, amikor igazán kellett, betalált (utolsó percek), így nála más megvilágításba kerül a 19 pont (7/17), főleg úgy, hogy volt mellette egy Irving…

A palánk alatt jól nézett ki a New York. Ha Anthony nem fog ki ennyire katasztrofális napot és Shumpert nem zár kosár nélkül, dominálhatta volna a meccset a Knicks. Ugyanis FIsher számítása (Acy megfogja majd Love-ot) maradéktalanul bevált, a Cavs négyese 11 ponttal (4/11) zárt, miközben Acy 15 egységet rámolt be 6/8-cal, itt tehát kiradírozta hátrányát a hazai csapat. Sőt, Stoudemire játszott centert és ő is megállta a helyét Varejao ellen, 18 ponttal és 9 pattanóval zárt, miközben a Cavs ötöse 8 ponttal és 3 pattanóval, ráadásul a padról beszálló Tristan Thompsonnak még ennyi sem jutott (2 pont, 3 pattanó, 25 perc). A lepattanózást hozta is 47-33-ra a Knicks (17-6 a támadók aránya), de a kulcsemberek ilyen dobóformája miatt ez kevés volt.

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 20/12, Stoudemire 18, Acy 15
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 37/9, James 19/3, Love 11

Portland Trail Blazers – Indiana Pacers 88-82

Nem a támadójátékról szólt. Egyik csapat sem érte el a 40%-ot mezőnyből, 5/18-cal, illetve 4/21-gyel dobták a triplákat és igazán kiemelkedő egyéni teljesítmény egyik oldalon sem akadt – Aldridge például 7/21-et dobott. A Blazers 16-14-re hozta az első negyedet úgy, hogy mindössze 25%-kal céloztak mezőnyből és bár a második félidőben azért javult a helyzet, ez a tendencia kísérte végig az egész találkozót.

A büntetők döntöttek. Bár a festékből szerzett pontok tekintetében jobban zárt a Pacers, összesen nyolc büntetőt tudtak kiharcolni – eközben Damian Lillard egymaga 11-et. A Portland végül 23-mal zárt, amit ráadásul jóval pontosabban is értékesítettek, mint a vendégek, így Hibberték hiába hozták a lepattanózást, ezt a különbséget nem tudták ledolgozni.

Irányítót cserélt a Pacers. Donald Sloan kikerült a kezdőből, sőt, be sem állt – Rodney Stuckey vette kezébe a karmesteri pálcát, Chris Copeland pedig dobóhátvédként kapott szerepet az első ötösben. Stuckey jól is játszott (16 pont, 7/15 mezőnyből, 6 pattanó, 5 gólpassz), Copeland nem igazán (2/9 mezőnyből), de Watson pontjai is nagyon hiányoztak (2/12) – egyszerűen kevés volt a tűzerő az Indianában.

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 23/3, Aldridge 18/6, Batum 13/3
A Pacers legjobb dobói: Stuckey 16, S. Hill 15/3, West 13/3

Golden State Warriors – New Orleans Pelicans 112-85

Átrohant ellenfelén a Warriors. Jobban kezdtek a vendégek, sőt, 28-22-re hozták is az első negyedet, de a folytatásban összekapta magát a Golden State és egy 20-4-es rohammal könnyedén fordítottak. Innentől kezdve menedzselni tudták a meccset, majd a negyedik negyedben még jobban kinyitották az ollót és végül majdnem harmincat vertek a New Orleansra.

Mindenki tette a dolgát a GSW-nél. Curry és Thompson is remekelt, ketten együtt 42 pontot és nyolc triplát hoztak össze, előbbi 11 gólpasszt is kiosztott mellé, de utóbbi is hozzátett négy pattanót öt assziszt mellett. Mellette Bogut (8 pont, 11 pattanó, 4 blokk), Green (14 pont, 14 pattanó) és Harrison Barnes (17 pont, 10 pattanó, 7/12 mezőnyből) is hozta, amit kell, ráadásul a kispadjuk is felülmúlta a Pelicans második sorát.

Davis újabb óriási meccse is kevés volt. A New Orleans MVP-jelöltje 30 ponttal, 15 lepattanóval, két labdaszerzéssel és 3 blokkal jelentkezett, 19 dobásából 14-et értékesített, Boguték sem tudták megállítani – viszont mellette megint üres volt a csapat. Az Evans-Holiday páros 9/30-at dobott mezőnyből, Ryan Anderson 2/9-cel jelentkezett (0/5 tripla), így pedig nem lehet meccset nyerni a Warriors otthonában.

A Warriors legjobb dobói: Thomspon 23/15, Curry 19/9, Barnes 17
A Pelicans legjobb dobói: Davis 30, Holiday 12, Evans 11/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus