Irving visszatért, a Cavaliers gálázva az NBA-döntőben!

Irving újra akcióban, a Cavs tarolt – LeBron James Bill Russellékkel egy polcon – a végére teljesen kipurcant az Atlanta.

Amiről a Festékben beszélnek: Curry és Crawford is repült

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 118-88

A végére összeesett az Atlanta. A 0-3-as állás és a rengeteg sérülés (Korver nem játszott, de Carroll, Millsap és Horford sem egészséges) miatt nem volt meglepő, hogy a Hawks a 4. összecsapást sem tudta megnyerni, gyakorlatilag az első percektől kezdve alárendelt szerepet játszottak Mike Budenholzer fiai. A vendégek az előző, hosszabbításba torkolló összecsapáson láthatóan mindent kiadtak magukból, a tank kiürült – különösen védekezésben nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel. Jeff Teague dicsérhető, az irányító bőven 50 százalék felett dobva szerzett 17 pontot, ugyanakkor egy fecske most sem csinálhatott nyarat – társai nem igazán akadtak. Félidőben már 17 pontos hátrányban voltak, de utána is folyamatosan nyílt az olló, a negyedik negyedre le is ültek a kezdők. Az Atlanta 45 év után járt újra főcsoportdöntőben, a döntő azonban nem jött össze – immáron 1961 óta kergetik ezt az eredményt.

James és James történelmet írt. A térd és egyéb sérülések miatt két meccset pihenő Kyrie Irving vállalta a játékot, és kifejezetten biztatóan mozgott – ő, LeBron James, Mozgov és JR Smith az első félidőben gyakorlatilag le is rendezte a meccset, négyesben 45 pontot termeltek a nagyszünetig. Végül hatan érték el a 10 pontot, kiharcoltak 30 büntetőt, 56-39-re hozták a pattanócsatát, illetve 16% alatt (5/32) tartották a Hawks kinti dobóit – teljesen megérdemelten húzták be a negyedik győzelmet és a továbbjutást. A Cavs 2007 után, története során másodszor jutott be a nagydöntőbe, LeBron James így újra megpróbálhatja megtörni az átkot, amely 1964 óta sújtja a clevelandi major proficsapatokat: azóta nem nyertek ugyanis bajnokságot. Apropó, James és a 60-as évek: a legendás, zsinórban 8 bajnokságot nyerő Boston Celtics tagjai óta ő az első játékos, aki sorozatban legalább öt nagydöntőbe jutott be. Nincs azonban egyedül, a Heatben és most a Cavsben is hű fegyverhordozója, a triplaspecialista James Jones szintén végrehajtotta ezt a bravúrt.

A párharc végeredménye: 4-0 a Cavaliers javára.

A Cavaliers legjobb dobói: James 23/6, Smith 18/12, Irving 16/6, Thompson 16.
A Hawks legjobb dobói: Teague 17/3, Millsap 16, Bazemore 12.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus