Irvinggel javítana a Cleveland, fővezér nélkül a Rockets

A Hawks a Houstont fogadja - visszatérhet Irving - folytatja a Knicks? - magasok harca Memphisben - Bulls-Wizards a Sport TV-n

New York Knicks – Sacramento Kings 01:00

A Knicks az esélytelenek nyugalmával megnyerte előző két mérkőzését, és a minimális teher és elvárás nélkül játszó Bargnani-Hardaway Jr. páros kifejezetten jól nézett ki ezen az összecsapásokon. Amellett, hogy ez a két játékos húsz pontokat dobál, a védekezésük is jól működött, csak 26,7%-kal dobták ellenük a triplákat a korábbi 38,6% helyett, ami nagyban hozzájárult a sikerhez. A Kings közel sincs ilyen helyzetben, szezonbeli leghosszabb idegenbeli túrájukra indultak, méghozzá Cousins és Collison nélkül – két kulcsjátékosuk hiányában nem reménykedhetnek sok jóban. Bár Gay és a legutóbb villogó Derrick Williams is hasznos, de jelenleg mindenképpen a Knicks van jobb formában, ráadásul a vendégek jelenleg a liga legrosszabb tripladobói, ami főleg úgy nem segít, hogy az egyetlen érdemi centerük sem bevethető.

Charlotte Hornets – Los Angeles Lakers 01:00

Kemba Walker sérülésével hét ponttal átlagolt kevesebbet a Hornets, mint a klasszis irányítóval, ezek a pontok azonban „visszatértek” Mo Williams érkezésével – ráadásul a veterán egyes főleg a triplákon javított, a csapat 30%-os dobómutatóján jelentőset dob az ő 42%-os hatékonysága. Most már a csapat is kezd köré formálódni, Williams 23 pontot átlagol, és a többiek is kezdik megtalálni a helyüket a pályán – ma viszont a Lakers új vezére, Jordan Clarkson lesz a feladat. Az arany-lilák sorozatban három mérkőzést nyertek, majd kikaptak a tartalékos Thundertől, de ettől függetlenül eléggé együtt van most a társaság, a legnagyobb problémájuk a pattanózás, de ebben a liga aljába tartozik a Charlotte. Kérdés, hogy a hazaiak fizikális védekezése hogy ízlik majd Clarksonéknak, akiknél Nick Young nem léphet ma pályára.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:00

LeBron James kissé túlpörgött a Houston ellen és kulcspillanatban többször is hibázott, így csapata vereséget szenvedett Hardenéktől – ma viszont nem kell mindent magára vállalnia, mert a hírek szerint visszatérhet Kyrie Irving. A Cavs január 13-a óta először kapott ki zsinórban kétszer, de hazai pályán sorozatban 11 győzelemnél járnak, méghozzá úgy, hogy átlagban 15 ponttal hozzák a meccseiket – 2009 áprilisa óta nem nyertek 12-t egymás után. A Boston is nagyon együtt van jelenleg, az új igazolások eddig maximálisan beváltak, amit az is mutat, hogy 26 pontot vertek a Golden State-re – apró szépséghiba, hogy ezt leadták és végül vereséget szenvedtek. Thomas szűk 22 pontot és 6 gólpasszt átlagol a padról beszállva, de ma a védekezésnek is tökéletesen kell működnie a vendégsikerhez.

Atlanta Hawks – Houston Rockets 01:30

Szép csendben ismét az Atlanta áll az NBA legjobb mérlegével, ráadásul nagyon impresszív az, amit a rangadókon mutatnak be: 21-8-ra állnak 50% feletti csapatokkal szemben. A Houston legyőzte ugyan a Clevelandet, és sorozatban öt mérkőzést nyert meg (közte több rangadóval), viszont egyrészt a játékuk sokszor nagyon szenvedős volt, másrészt ma nélkülözni fogják James Hardent, ami óriási érvágás számukra – MVP-jelöltjük mögött nincs hasonló stílusú játékos. Nagy kérdés, hogy a rendszer motorja nélkül mire lesz elég a gárda, hiszen a betörés-fault vagy tripla alapgondolat nélküle nem ugyanaz a kategória, márpedig a Rockets emeli rá a legtöbb hármast a ligában – ha ezek nem lesznek meg, össze fog esni a támadójáték. A Hawks teljes csapattal fogadja a texasiakat, és abszolút ők az esélyesek, ők is behúztak sorozatban négy mérkőzést, otthon pedig 29-4 a mérlegük, meglepetés lenne, ha Arizáék győztesen távoznának.

Chicago Bulls – Washington Wizards 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Chicagót még az ág is húzza, Derrick Rose kiválása után Taj Gibson a bokájával bajlódik - még egy hétig legalább járógipszben lesz -, tegnap pedig 3-6 hétre Jimmy Butler is kidőlt – a periméteren komoly gondban van Tom Thibodeau. Annál is inkább, mert Butler volt az alapja a kinti védekezésnek, nélküle nem nagyon lesz ember John Wallra, bár az is igaz, hogy a Wizards és az irányító messze van a jó formától az utóbbi időben. A fővárosiak 89 pontot átlagolnak 40%-kal az elmúlt hét idegenbeli mérkőzésükön, ha ezen nem tudnak javítani, a legutóbbi borzalom után minden bizonnyal javuló Gasol és Mirotic vezérletével be tudja húzni a derbit a Bulls. Bradley Beal visszatérése azért valamelyest javít a gárdán, és az is tény, hogy a Chicago 31%-kal tüzelt a Clippers ellen, a hazaiak ráadásul mentálisan sincsenek igazán a topon, úgyhogy a Washington esélye mindenképpen megvan – kérdés, hogy tudnak-e annyit javulni, hogy éljenek vele.

Memphis Grizzlies – Utah Jazz 02:00

Igazi nehézfiúk küzdelmére van kilátás, mindkét gárda igazi ereje a palánkok alá koncentrálódik, Gobert-ék és Gasolék is itt védekeznek a legjobban, valamint innen szerzik elsősorban a pontjaikat – magától értetődik, hogy itt el is dőlhet a találkozó. A Memphis, különösen Marc Gasol nincs a legjobb formában, de a Jazz is ki tudott kapni a Lakerstől, ők még messze állnak a stabil csapattól. Hozzá kell tenni, hogy a Grizzlies nagyon nyert a festékben a Minnesota ellen, és Gasol is parádézott, de Pekovicsék ebben a liga leggyengébbjei, míg a Utah a topcsapatok közé tartozik. A vendégeknél Gordon Hayward mellett már Trey Burke is belendült, kettejük közül valaki mindig hozza a pontokat, de az Allen-Conley-Lee-Green sor ellen mindenkinek nehéz élete van – a döntő harc azonban mindenképpen a palánk alatt zajlik majd.

Denver Nuggets – Milwaukee Bucks 03:00

A Denver még mindig nem tudott nyerni az All-Star szünet óta, otthon pedig már előtte sem – 11 mérkőzés óta nyeretlenek hazai pályán, ki is rúgták ma este Brian Shaw vezetőedzőt. Ez a csapat jelenleg a teljes reménytelenség mintapéldája, sem elöl, sem hátul nincsenek összerakva, egyéni villanásokban sem igazán bízhatnak, ezek folyományaként pedig a moráljuk sem az igazi - most kiderül, mennyit segíthet az edzőváltás. A Bucks sem igazán remekel egyébként idegenben, mindössze 79,7 pontot átlagolnak 37,2%-kal az utóbbi három ilyen mérkőzésükön, de Carter-Williams sem áll eddig a helyzet magaslatán – bár legutóbb 16 pontig jutott, a rendszer működéséhez nagyon kellene tőle az elfogadható tripladobás. A problémák és az idegenbeli gyengélkedés ellenére egyértelműen a Milwaukee az esélyes, a Denver az elmúlt 21 meccsből 19-et elbukott és nem látni (még pislákolni sem) a fényt az alagút végén…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus