Isaiah Thomas bemutatkozik, otthon javíthat a Cavs

Újabb Clippers-Grizzlies felvonás - idegenben is bizonyítania kell a Spursnek - öt meccs jön hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni!

 

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 01:00

A mérkőzés és a játéknap sztorija természetesen az, hogy Isaiah Thomas végre bemutatkozik a Cavs mezében, még akkor is, ha a hírek szerint egyelőre erős perclimiten lesz - tényleg csak egy debütáló mozgásról lesz szó az esetében, de közel nyolc hónap kihagyás után ennek is örülni kell. A Cavs mindenesetre nincs jó formában, 0-3-mal zárta idegenbeli túráját a gárda és főleg támadásban nem találták a ritmust, kérdés, hogy most otthon mire lesznek képesek. A Blazersnél is visszatér egy klasszis irányító, Damian Lillard ugyanis most valószínűleg újra ott lehet a parketten, nála is kérdés, hogy mennyit tud dobni back-to-backet játszó csapatán - a vendégek előző este Chicagóban arattak hosszabbításos győzelmet, egy ilyen után pedig nem túl barátságos dolog Clevelandbe utazni. 

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

A két ünnep között találkoztak a felek San Antonióban, akkor 119-107-re nyert végül a Spurs, de azóta idegenben megint kikapott a társaság és a vendégként hozott 8-10-es mérleg most is figyelmeztető jel, főleg a Knicks 15-6-os hazaijával párosítva. Nagyon sok múlik majd azon, hogy milyen napot fognak ki a New York "bennem lehet az extra és a nulla is" játékosai, gondolunk itt akár Beasley-re például, aki képes lehet akár a meccset is eldönteni, de természetesen az is fontos lesz, hogy Porzingis mit mutat majd. A San Antoniónál Rudy Gay sérült, illetve Kawhi Leonard játéka is kérdéses, de a hírek szerint valószínűleg játszik majd - mindenesetre a texasiaknak javulni kell idegenben, ha tartani akarják a lépést a riválisaikkal.

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 03:00

Kiváló formában van az Atlanta, az utóbbi négy meccséből hármat megnyert, de azért tegyük hozzá, hogy mindhárom hazai pályán született, idegenben még nem jött meg az áttörés. A Phoenix sincs rossz passzban, Bookerék ugyan legutóbb kikaptak a Phillytől, de előtte ők is négyből hármat nyertek, úgyhogy bár gyenge mérlegek találkoznak, jelen pillanatban egyik csapat sem számít borzasztóan gyengének. Jósolni viszont nem nagyon lehet, ha idegenben is úgy fog dobni a Hawks, mint ahogy tette azt mostanában otthon, akkor bőven lesz esélye, a Blazers elleni védekezéssel pláne, míg a Suns elsősorban a Booker-Warren kettősre épít, ha nekik megy a játék, otthon most is feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 04:00

Foggal-körömmel küzd az utóbbi meccseken a Hornets, négyből kettőt megnyert, kettőt pedig szoros csatában veszített el, most idegenben nagyon kellene az újabb győzelem Walkeréknek. A Kings a Cavs legyőzése óta kétszer is simán kikapott otthon, kérdés, hogy ők tudnak-e javulni, mert olyan ingadozásokra képesek, amelyeket nem lehet megjósolni - nagyon számít, hogy ismét fel tud-e pörögni például Zach Randolph, mert ő eléggé "pihent" az előző két vereség során. Ha feltüzelik magukat, akkor sok mindenre képesek, ezt láttuk már, de a Charlotte-nak is nagyon jól jönne egy siker, hogy még lehessen később rájátszásról beszélni náluk. 

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 04:30

Ez érdekes meccs lesz, játszottak ők már egymással "roncsderbit" is pocsék formában, de még karácsony előtt sem ugyanaz volt a helyzet náluk, mint most - akkor találkoztak utoljára, amikor is 115-112-re győzni tudott a Grizzlies. Gasolék támadásban rátaláltak valamire, 110-120 pontokat dobálnak és az utóbbi öt meccsükből meg is nyertek hármat, ha kitart ez a lendület, akkor most is jó esélyeik lesznek, de tegyük hozzá, hogy idegenbeli túrájuk ötödik állomásához érkeztek, ami az eddigi 2-2-es mérleg ellenére nem mellettük szól. A LAC sem néz ki rosszul, az előző öt meccsből csak azt a Grizzlies ellenit veszítette el, az utóbbi hármat megnyerte és önbizalomtól duzzadva várhatja ezt a derbit, bár Gallinari még mindig nincs, Rivers játéka pedig kérdéses - a Memphisnél Selden és Parsons nem bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus