Ismét összecsap Durant és Westbrook, Torontóba látogat a Boston

Két kiemelt rangadó mellett pályára lép a Houston és a Cleveland is - lesz mit nézni hajnalban, mutatjuk, hogy mit kell tudni előtte. 

 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 01:00

Nem nagyon lehet megmondani, hogy mire számíthatunk, a legutóbbi, Rockets elleni vereséggel ismét nagyon mélyen van a Cavs, hiába nyeregetett előtte egy-két meccset, most idegenben megint nem lehet azt mondani, hogy kérdés nélküli favorit a gárda. A Magic back-to-backet játszik, előző este nyerni tudott Miamiban és bár fáradtabb, illetve a liga egyik leggyengébbje, fejben mégis tisztább lehet most, mint a vendégcsapat. LeBron Jamesék nagyon régóta vannak már gödörben, most elég sok cserepletyka is kering velük kapcsolatban, Kevin Love-ot jó időre elvesztették, meglátjuk, hogy ezen a találkozón mennyire tudják mindezt maguk mögött hagyni. 

Toronto Raptors - Boston Celtics 01:30

Ez kiemelt rangadó lesz, hiszen a keleti második fogadja az elsőt, méghozzá úgy, hogy a Boston csak két meccsel jár előrébb, torontói siker esetén minimálisra csökkenne közöttük a különbség. A hazai pálya mindenképpen a Raptors mellett szól, DeRozanék a liga legjobbjai saját környezetükben és egy washingtoni kisiklást leszámítva hozzák is mostanában a meccseiket, nincs sérültjük (CJ Milesnak küzdött ezzel-azzal mostanában), míg a Celtics helyzete bonyolultabb: Smart nincs, Irving és Morris meccseket hagyott ki, Monroe most érkezett, de így is zsinórban négy győzelemnél járnak. A hírek szerint egyébként most visszatérhet az Irving-Morris páros, velük a támadójáték hatékonysága mindenképpen emelkedhet - főleg az irányítóra lehet nagy szükségük most. Nehéz jósolni, két kiváló csapatról beszélünk, amelyik frissebb és pontosabb lesz majd, az jöhet ki győztesen a csatából - az biztos, hogy a hazai pálya Lowryékat segíti majd. 

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 01:30

Ez gyakorlatilag tét nélküli, érdektelen meccs, a Memphisnél most éppen Tyreke Evans cseréjével vannak elfoglalva, ki is kapott zsinórban háromszor, ráadásul egy idegenbeli túra negyedk állomásához érkezett az együttes, nincs is jó állapotban - a túloldalon a Hawks elég ingadozó, de ők legutóbb azért nyerni tudtak, több bennük a potenciál. A hazai pálya is mellettük szól, csak Bembry sérült náluk, pihentebbek és támadásban mindenképpen előrébb tartanak, ha nem fognak ki rossz napot Bazemore-ék a dobóformát tekintve, akkor extra kell a Grizzliesnél valakitől, hogy tartani tudják a lépést. 

Brooklyn Nets - Houston Rockets 01:30

Nagy formában van a Houston és ha nem "piheni le" ezt a meccset a vendégcsapat, akkor most is toronymagas esélyes - zsinórban négy győzelemnél jár a társaság, idegenben rendkívül hatékony és még visszafogottabban is képes megszórni ellenfeleit. A Netsben mindig benne van egy-egy remek meccs, de most két hazai vereség után kellene javítani, Hollis-Jefferson sérült, Quincy Acy játéka kérdéses, meglátjuk, hogy képes lesz-e felszívni magát az együttes - az mindenesetre biztos, hogy egy nem gyengén játszó Houstonnal nem tudja tartani a lépést. A vendégeknél Trevor Ariza ezúttal sem fog játszani, Eric Gordon viszont visszatérhet. 

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

Fontos meccs ez mindkét csapat számára, hiszen a playoffról van szó, bár a New Yorknak ebből a szempontból jobban kell kapaszkodnia - már négy meccsre vannak a keleti nyolcadik helytől Porzingisék, otthon borzasztóan kellenének az ilyen győzelmek. Meglátjuk, hogy a festékben tudak-e dominálni, a Porzingis-Kanter kettős magassában és súlyban jelenthet problémákat a centerben vékony Milwaukee-nak, de Antetokounmpóék mostanában remek formában vannak, most is bízhatnak a sikerben - az utóbbi tíz meccsükből hetet megnyertek és már ötödikek Keleten. A New Yorknál Frank Ntilikina nem edzett, a vendégeknél Brogdon és Dellavedova sérült, de Antetokounmpo sem 100%-os - a hírek szerint játszik, de döntő lehet, hogy az ő bokája milyen állapotban lesz. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 02:00

Ez is jó meccs lehet, hiszen a Wizards parádézik, John Wall nélkül éppen egy ötös győzelmi szériában vanna, előző este Indianában is nyertek, ezek után ide is lendületből érkeznek meg - igaz, a back-to-back azért nehezítheti a dolgukat. A Philly sokkal ingadozóbb, de a vereségek azért főleg idegenben érkeznek, otthon meggyőzőbb a társaság és nagyon kellene is neki ez a siker, hiszen holtversenyben 8-9. Keleten, minden győzelemnek komoly jelentősége van. Meglátjuk, hogy a fővárosiak sokpasszos, mindenkit bevonó támadójátéka mennyire fog működni fáradtabban, ez döntő lehet - Wallt leszámítva fontos sérült egyik oldalon sincs, ez nem lesz faktor. 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:30

Ez lesz a játéknap nyugati rangadója, de ahhoz, hogy valójában az legyen, a Thundernek fel kell nőnie a feladathoz - ugyan nincs jó formában a ligaelső (az utóbbi három meccséből kettőt is elveszített), de a zsinórban négy vereséggel érkező vendégcsapat kimondottan rossz passzban van. George-ék legutóbb a Lakerstől is kikaptak, elöl-hátul gondjaik vannak, ez pedig a Golden State-tel szemben nem túl jó előjel még akkor sem, ha Curryék sem a legjobb időszakukat élik. Nyilván kiemelendő Durant és Westbrook csatája, több parázs összecsapást is vívtak, mióta "elváltak" és az idei első meccsüket meg is nyerte a Thunder Oklahoma Cityben 108-91-re, az biztos, hogy most is nagyon pörögni fognak a vendégek. 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:30

Itt egyértelműen a Lakers az esélyes, Ingramék az előző 14 meccsükből 10-et megnyertek, legutóbb az OKC otthonában kerekedtek felül, így most hazai pályán mindenképpen favoritnak számítanak a Sunsszal szemben - a vendégcsapat 3-11-et hozott azon a bizonyos 14 meccsen, amelyen a LAL 10-4-et. A Los Angelesnél Lonzo Ball hiányzik, a Phoenixnél pedig Devin Booker nem bevethető, így nélküle még nehezebben helyzetben lesz a társaság - a hazaiak védekezésést és az utóbbi időben mutatott stabilitását elnézve bravúr lenne Warrenéktől, ha nyerni tudnának. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találltok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus