Itt a Cavs esélye, vagy Green nélkül lesz bajnok a GSW?

Ma hajnalban véget érhet az NBA nagydöntője, de ehhez Draymond Green nélkül kellene nyernie a GSW-nek - visszajöhet még a Cleveland?

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A negyedik mérkőzésen gyakorlatilag eldőlt a nagydöntő sorsa, hiszen a Warriors azok után, hogy nagyon simán védte meg hazai pályáját, idegenben 1-1-es eredményt ért el, így egyetlen győzelemre van arról, hogy megvédje bajnoki címét. Komoly veszteség érte azonban a gárdát, hiszen Draymond Green ezúttal nem lehet ott a parketten - ő szerkezetileg és a játék alapjait tekintve is hatalmas érvágás számukra. Őt pótolni biztos, hogy nem lehet, hatása pedig talán még Steph Curry-nél is nagyobb a Golden State-nél, hiszen tulajdonképpen ő az irányító, ő a védelem alapja, és ami még ennél is fontosabb, csak vele tudja a death lineupot játszatni Steve Kerr.

Ez lehet a Cleveland esélye, kérdés, hogy tud-e belőle profitálni az eddig óriási csalódást okozó keleti bajnok. A gárda a harmadik meccsen kihasználta a GSW mentális gondjait és nyert, de a negyediken már nem tudott mit kezdeni Curry-ékkel, így a szakadék szélére került. Kérdés, hogy ha végig centerrel játszik a Warriors, az mennyivel lesz veszélytelenebb rájuk nézve, mint a small-ball, a GSW átalakuló rotációja hogyan fog működni, hackelik-e majd Jamesék a valószínűleg több időt kapó Ezelit. Az biztos, hogy óriási esélyt kapott a Cavaliers, de ahhoz, hogy idegenben tudjanak nyerni Irvingék, ahhoz még így is javulniuk kell - persze itt azt feltételezzük, hogy a GSW-nél Curry és Thompson azért elő tud lépni, kicsit más játékkal ugyan, de nem törik össze a nyugati bajnok.

Meg kell jegyeznünk, hogy ha innen meccset tudna lopni a Cavs, akkor a hatodik találkozón, hazai pályán új erőre kaphat, és izgalmas lehet még ez a döntő - ha nem, akkor viszont igazi izgalmak és fordulatok nélkül ér véget a párharc ma hajnalban.

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus