Itt a GSW válasza: Curry-ék simán nyertek Clevelandben!

Szinte végig small-ballt játszott és vezetett a Warriors - LeBron elfáradt - a hajrában összeomlott a Cavs - 2-2-re áll a döntő

21 pontos sikert aratott Clevelandben és visszavette korábban elveszített pályaelőnyét a Golden State Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének 4. mérkőzésén. Steph Curry-ék szinte végig vezettek a találkozón és nem adtak sok esélyt a fáradtnak tűnő Cavsnek – ezzel egyenlítettek a párharcban. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: kifulladt a fő Lovag

Cleveland Cavaliers – Golden State Warriors 82-103

Szinte végig vezetett a Warriors. Steve Kerr változtatott a kezdő ötösén, kikerült Andrew Bogut (sőt, szinte pályára sem lépett), bekerült Andre Iguodala és a már erőcsatárként is alacsonynak számító Draymond Green játszott centert. Ugyan a meccset a Cavs kezdte jobban, már az első negyed végére hétpontos előnybe került a GSW, félidőben pedig tíz fölé kúszott a különbség. Aztán a harmadik negyedben egészen három egységnyire fel tudtak zárkózni a hazaiak, de a negyedik etap elején Curry és Iguodala vezérletével végleg eldöntötte a mérkőzést a Warriors – ők ketten 44 pontot és nyolc triplát rámoltak be összesen. A Golden State egyértelműen szintet lépett annak ellenére, hogy Klay Thompson tíz pont alatt maradt, megtalálta magát Green és Barnes is, a hajrában pedig teljesen kiütötték az elfáradó ohióiakat – a vége 21 pontos vendégsiker, amivel 2-2-re áll a párharc.

James elfáradt. A történelmi első három meccset produkáló Cavs-klasszisból ezúttal hiányzott az a mindent elsöprő energia és lendület, ami jellemezte a széria eddigi szakaszában. Egy Bogut-fault után felszakadt a fejbőre, de ennél is nagyobb gond volt, hogy szemmel láthatóan kifulladt – jóval ritkábban tudta megtalálni a dobóhelyzeteit, sőt, könnyű ziccert is hibázott és hiába próbálta járatni a labdát, ezzel sem jutott előrébb a Cleveland. A negyedik negyedben egyetlen pontot sem szerzett, de a teljes Cavs 2/18-at (!) lőtt mezőnyből a záró tizenkét percben – a fővezér nélkül a játékrész elején ismét leszakadtak, itt pedig megtört az ellenállásuk. A hazaiak fénylő pontja Mozgov volt, aki lubickolt a GSW alacsony szerkezete ellen és folyamatosan szerezte a pontokat (28-cal zárt), de mivel a Shumpert-Dellavedova-JR Smith trió összesen 7/35-ös mezőny- és 3/22-es triplamutatót szenvedett össze, ez nagyon kevésnek bizonyult.

A Cavaliers legjobb dobói: Mozgov 28, James 20/3, T. Thompson 12
A Warriors legjobb dobói: Curry 22/12, Iguodala 22/12, Green 17/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus