Itt a hajrá, meccsmaraton az NBA-ben

Élesedik a küzdelem, sok csapat számára lényegében már el is kezdődött a rájátszás - így ma megnézhetük a Dallast, a Memphist, a Phoenixet, a New Yorkot és az Atlantát is. Rajtuk kívül rendeznek két nagy rangadót is, a Thunder Houstonba, a Pacers pedig Torontóba látogat; nézzük, mit várhatunk az egyes meccsektől!

Memphis Grizzlies – Denver Nuggets (01:00)

Szűk egy hete találkoztak Denverben, akkor a Grizzlies szoros győzelmet aratott. Legutóbb simán kikaptak a Wolvestól, de otthon zsinórban tíz győzelmet arattak, a Nuggets pedig elég halványan szerepel idegenben. Wilson Chandler továbbra is maródi, a play-offért folyó harcban nem hibázhatnak Marc Gasolék.

Charlotte Bobcats – Orlando Magic (01:00)

Múlt héten Orlandóban kisebb meglepetésre nyerni tudott a Magic, Nik Vucsevics 23 pontot és 24 lepattanót gyűjtött a március hónap legjobb keleti játékosának választott Al Jefferson mellett. Ez ma nehezen elképzelhető, főleg az Orlando borzasztó idegenbeli mérlege miatt, 38 meccsükből csupán négyet tudtak megnyerni.

Toronto Raptors – Indiana Pacers (01:00)

A Pacers otthon már javulni látszott a Pistons ellen, de idegenben zsinórban öt vereségnél tartanak. Torontóban ugyan nem könnyű nyerni, de a hazaiak nélkülözni fogják Kyle Lowryt és Amit Johnsont is, ami mindenképp a vendégek malmára hajtják a vizet. Mindkét együttes számára égető szükség lenne egy győzelemre.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers (01:30)

Kyrie Irving visszatérésével még jobb csapattá vált a Cavs, két meccsre vannak az Atlantától és a Knickstől, matematikailag még mindig van esélyük a playoffra. Varejao nem léphet pályára, a Hawksnál Paul Millsaptől függ majd sok minden, de a Cleveland hátvédpárosa így is könnyedén megnyerheti a meccset.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers (01:30)

Két tankcsapat párharcát láthatjuk ezen a meccsen, a hazai pálya és az erősebb keret miatt a Boston tűnik esélyesebbnek. A Philly továbbra sem kelti NBA-szintű csapat benyomását, a Celticsben viszont megvan a sansz, hogy a vendégek szervezettnek nem nevezhető védekezését Rondo, Green és Sullinger vezetésével ízekre szedjék.

Brooklyn Nets – Detroit Pistons (01:30)

Kicsit megnyugodott a Nets, mióta bebiztosították a helyüket a rájátszásban, a Drummond-Monroe páros pedig itt is okozhat kellemetlen perceket számukra. Idén mindhárom összecsapásukat a Pistons nyerte, de Brooklyn otthon elég meggyőző, a palánk alatt dőlhet el a találkozó: amennyiben ott nem tud abszolút dominálni a Detroit, a Johnson-Williams-Livingston alkotta külső sor eldönti a győzelem sorsát.

Miami Heat – Minnesota Timberwolves  (01:30)

Bár a Wolves már kiszállt a playoff-harcból, Kevin Love rémálom matchup a Heat magasai számára, így bármennyire is muszáj nyernie a címvédőnek, nem lesz sétagalopp még akkor sem, ha Pekovics ezúttal sem játszhat. A Miami továbbra is tartalékosan fog kiállni, de a perememberek jól vizsgáztak az utóbbi meccseken, a Minny védekezése pedig nem betonkemény.

New York Knicks – Washington Wizards (01:30)

A Knicks végre odaért a nyolcadik helyre, de ha nem tudják megtartani, Mike Woodsont egészen biztosan kirúgják. Ugyan Raymond Felton kisebb sérüléssel küzd, de saját elmondása alapján játszani fog ma este – szükség is lesz rá, hogy ellensúlyozni tudják John Wallt és a Wizards hátvédsorát.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks (02:00)

Joakim Noah vezetésével a keleti harmadik helyért küzd a Bulls, ehhez pedig kérdés nélkül hozniuk kell ezt a találkozót. Larry Sanders ezúttal eltiltás miatt nem léphet pályára, de lehet, hogy Mayo sem játszik – egy vereséggel a Bucks egyébként franchise-rekordot állítana be a vereségek számában.

Utah Jazz – New Orleans Pelicans (03:00)

Múlt héten New Orleansban nyerni tudott a Pelicans a Jazz ellen, de Anthony Davisnek ezúttal a háta is fáj, alighanem kihagyja a találkozót – nélküle pedig nem nagyon tud nyerni a vendég csapat. Ugyan múlt héten sem töltött sokat a pályán, Evans és Morrow akkor még pótolni tudta, viszont Utahban ez könnyedén kevéssé válhat még akkor is, ha a Jazz mérleg szerint a leggyengébb nyugati együttes.

Houston Rockets – Oklahoma City Thunder (03:30)

A Thunder véget vetett a Spurs sorozatának, a Durant-Westbrook páros pedig duzzad az önbizalomtól – a Beverleyt és valószínűleg Howardot is nélkülöző Rockets számára nem ezek a legjobb hírek. Az OKC idén mindhárom meccset megnyerte a Houston ellen és ezúttal is ők tűnnek az esélyesnek.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns (04:00)

A Blazers kijött a korábbi hullámvölgyből és újra felfelé nézhetnek, mindössze egy meccsre vannak a Houstontól, miközben a Suns késhegyre menő csatát vív a bejutásért. Aldridge vezetésével a Portland otthon mindenképp esélyesebb, de a két legjobban triplázó csapat találkozóján inkább ez dönthet – főleg úgy, hogy a Phoenix az utóbbi meccsein 25%-kal tüzel kintről.

Golden State Warriors – Sacramento Kings (04:30)

Cousins jó este elé nézhet, ugyanis Bogut játéka kizárható, de David Lee sem valószínű, hogy pályára léphet. Andre Igoudala viszont akár játszhat is, ami fontos lehet Rudy Gay ellen, a Kingsnél rá és Cousinsra helyeződik a hangsúly még akkor is, ha a Thomast helyettesítő McCallum sorra dobálja a húszpontos meccseket. Idén csendesebb a Warriors, de otthon nyerniük kell, különben még bajba kerülhetnek a playoff-helyekért folytatott harcban.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks (04:30)

Steve Nash bejelentette, hogy utolsó meccsét játssza ebben a szezonban, Nick Young pedig azt, hogy jövőre kilép a jelenlegi szerződéséből – Los Angelesben mindig történik valami. A Mavs számára kötelezőnek tűnik a győzelem, szervezett játékkal le lehet lassítani a rohanó-tripladobó kaliforniaiakat, a hazaiak védekezését pedig nem túl nehéz feltörni.

A meccsekhez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus