Itt a vége: hajnalban 14 meccsel zárul az alapszakasz

A Boston vagy a Cavs nyeri Keletet? - ad-e esélyt még a Heatnek a Pacers vagy a Bulls? - megőrzi nyugati negyedik helyét a Clippers?

Orlando Magic – Detroit Pistons 02:00

Két csalódott csapat találkozik egymással zárásként, mindketten sokkal többet reméltek ettől az évtől, és különösen igaz ez a tavaly még rájátszás-résztvevő Detroitra – ezúttal viszont bőven negyven győzelem és messze 50% alatt zárja a szezont a gárda. Erre a meccsre fókuszálva alapvetően jobb a védekezésük, mint a Magic-é, ebben van leginkább különbség, de a Van Gundy által folyamatosan emlegetett „energiahiány” bármikor előjöhet ismét, akkor pedig simán ki is kaphatnak – rendszeresen akaratgyengén játszanak a kezdők, a ponterős, bár hátul lyukas Orlando pedig ezt képes lehet megbüntetni.

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 02:00

Nagyon úgy fest, hogy elbukhatja a keleti első helyet a Cavs, ugyanis nem a saját kezükben van a sorsuk – ha nyer a Boston, akkor ők bármit csinálnak a Raptors ellen, csak másodikak lesznek. A hazaiaknál LeBron James nem lesz ott a parketten, márpedig nélküle továbbra sem nyert még meccset idén a bajnok, a jó formába lendült Raptors ellen pedig még otthon sem számítanak így esélyesnek, főleg hogy Tristan Thompson játéka is kérdéses – Kyrie Irving valószínűleg visszatér, de nem biztos, hogy van értelme erőltetni a fájós térdét. A Raptors a rájátszásban is nagyon készül a Cavsre, ennek megfelelően igazoltak DeRozanék, kérdés, hogy ők pihentetnek-e a playoff előtt, hiszen már az első körben is kemény párharc vár rájuk – a James nélküli Cavsnek pedig nincs sok értelme „üzenni”.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 02:00

A Boston számára komoly a tét, ugyanis a Cleveland botlásai miatt egy apró lépésre vannak még a keleti első helytől – ha megnyerik ezt a meccset, akkor a Cavs eredményétől függetlenül övék az első kiemelés és a pályaelőny. Ennél nagyobb motiváció nem kell, főleg hazai pályán, míg a Bucks részéről már eldőlt, hogy hatodik lesz a gárda, így Antetokounmpo, Middleton, Snell és Dellavedova is kihagyja ezt a derbit – nélkülük több kategóriányi a különbség a felek között, így nem nagyon lehet olyan forgatókönyvet elképzelni, hogy ne a Celtics nyerje ezt a találkozót.

New York Knicks – Philadelphia 76ers 02:00

Itt nincs tét, a Knicks három, a Sixers hét vereséget szenvedett el zsinórban, bár a hazaiaknál a sztárok nélkül is voltak biztató dolgok, hazai pályán inkább ők tűnnek esélyesnek. Porzingis játékára van valamennyi esély, Carmelo Anthony viszont könnyen lehet, hogy már lejátszotta utolsó meccsét a csapat színeiben – térdsérüléssel bajlódik, és nem úgy megy neki a nyárnak, hogy minden rendben van közte és a Knicks között. Itt sok érdekességre nem számíthatunk, van bőven más meccs, amelyet érdemes lesz követni – ezt maximum a két csapat szurkolóinak ajánljuk, bár lehet, hogy inkább nekik sem…

Miami Heat – Washington Wizards 02:00

A Heat számára itt még van valamennyi tét, a Wizards idegenbeli és a Cavs hazai legyőzésével megteremtették maguknak az esélyt Dragic-ék, hogy kiharcolják a rájátszást, de a sorsuk nem a saját kezükben van – ha nyer a Pacers és a Bulls is, akkor mindegy, hogy ők mit csinálnak, lemaradnak. A Wallt és Portert legutóbb pihentető és már tét nélküli meccsre készülő Wizards ellen otthon azért van keresnivalójuk, ha hozzák az elmúlt találkozókon mutatott játékot, a palánk alatt Whiteside remek formában van, a periméterről pedig a két Johnson szokott elsősorban büntetni, de Josh Richardson védekezése is sokat érhet Beal ellen, amennyiben utóbbi játszik. Kérdés, hogy a fővárosiaknál ki lép pályára, kit akarnak frissíteni a playoff előtt, mindenesetre teljes fegyverzetben sem feltétlenül ők a favoritok most.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 02:00

Itt dől el a Chicago sorsa, ha nyer a gárda, akkor ott van a rájátszásban, ha kikap és a Heat győz, akkor viszont nincs – papíron ilyen tét mellett simának kéne lenni a ligautolsó elleni hazai találkozónak, de ennyire azért nem egyszerű a képlet. Négy napja idegenben ugyanis kikaptak éppen ettől a Brooklyntól, amely ráadásul a Boston elleni vereség ellenére most már hetek óta több szinttel felülteljesít a ligautolsó helyhez képest, volt győzelmi sorozata, vert meg minőségi csapatokat is. Viszont az előzetes tervek szerint ezúttal nem tervez ilyeneket Kenny Atkinson, a szezon zárásaként, idegenben kiülteti Lopezt és Lint is, ebben a formában pedig gyakorlatilag esélytelen lesz a társaság – ha tényleg így lépnek pályára a vendégek, akkor még nagyobb blama lenne a Bulls számára, ha elbukná a meccset. Persze Butlerék a Magic elleni közel ötven ponttal megnyert találkozóval bizonyították, hogy átérzik a helyzet súlyát…

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 02:00

A Mavsnél megvolt a „Romo-nap”, megvolt az utolsó hazai meccs, most pedig minden bizonnyal kiülteti csapatának jelentős részét Rick Carlisle – előző este Barnes és Matthews hiányzott, de most a többi kezdő is csatlakozhat hozzájuk. Bemutatkozhat viszont zárásként a Cavs által kitett DeAndre Liggins, ennyi lehet számukra érdekesség, míg a Memphis is leginkább már a Spurs elleni párharcra készül – legutóbb „előszezon-rotációt” alkalmazott Fizdale, és most is valami hasonlóra készülhetünk. Mivel tét nincs, így nem lehet megjósolni, hogy mi dönthet, de ha csak nem ülteti ki a kezdőit mégis a hazai alakulat, akkor ők természetesen esélyesebbek és saját közönségük előtt motiváltabbak is.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 02:00

A Rockets azért szép lassan mindenkinek adott némi pihenőt az utóbbi meccseken, de James Harden most is ott lesz a parketten, ahogy valószínűleg Ryan Anderson is – a többiek közül talán a legutóbb pihenő Lou Williams, Beverley Capela és Nené játékára van a legtöbb esély. A vendégeknél nincs szó ilyesmiről, Thibodeau előző este is játszatott mindenkit, de a gárda nem tudta lenyomni a tartalékos Thundert, és a back-to-back második felén most sem esélyes – főleg a rájuk mostanában jellemző védekezéssel, az nem túl biztató a Houstonnal szemben.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 02:00

Mindkét csapat back-to-backet vív és mindkettő tartalékos volt előző este, ráadásul az biztos, hogy a Nuggets most is az lesz – négy alapember mellett két kiegészítő is hiányozhat náluk. Kérdés, hogy az OKC pihentet-e, tegnap Westbrook, Gibson és Roberson mehetett szabadságra a sérült McDermott mellett, de azért a hazai pálya kicsit motiválhatja őket arra, hogy ha nem is 35 percig, de megmutassák magukat még egyszer. A meccs már csak azért is érdekes, mert pár napja éppen a Nuggets ellen érte el idei 42. tripla-dupláját Westbrook, amikor 50 pontos meccsére egy buzzer triplával tette fel a koronát, és ezzel elütötte a rájátszástól Jokicsékat…

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 02:00

Előző esti győzelmével „elintézte” magának a keleti ötödik helyet a Hawks, így nem számít, hogy mit csinál ezen a találkozón, akár pihentethet is – kérdés, hogy meg fogja-e ezt tenni, hiszen végre felépült mindenki (Bazemore és Millsap után Sefolosha is viszsatért), ráadásul lendületbe jöttek, nem biztos, hogy ezt érdemes megtörni. Az mindenesetre biztos, hogy a Pacers sokkal motiváltabb csapat jelenleg, hazai pályán játszik, és mindenképp kell neki a győzelem, hiszen csak akkor biztos a playoff-részvétele, ha behúzza ezt a találkozót – az utóbbi időben meggyőzőek voltak George-ék, és otthon korábban is remekeltek, egyértelmű favoritnak számítanak. Kérdés, hogy lesz-e bennük görcs a tét miatt, illetve hogy a Hawks hogyan áll az összecsapáshoz, de ha mindenki játszik is a vendégeknél, az azért meglepő lenne, ha egy fizikális, brusztolós csatába belemennének Howardék egy back-to-back második felén lejátszott lényegtelen találkozón.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 03:00

A GSW idegenbeli legyőzése után halovány esélye még van a Jazznek az elsőkörös pályaelőnyre, de ez már nem csak rajtuk múlik, kellene hozzá egy újabb komoly Clippers-blama is – amennyiben nyernek Blake Griffinék, akkor övék a negyedik hely, csináljon bármit a Utah. Ettől függetlenül egy jó meccset azért még játszhatnak Haywardék a Spursszel, bár a vendégek azért túlzásba természetesen nem viszik a küzdelmet, ez jól látszott a Portland ellen is – ugyan hiányzó nem volt, nagyjából „féltávot” teljesítettek a kezdők a játékperceket tekintve. Most is hasonlóra számíthatunk, így otthon a motiváltabb Utah felé billenhet a mérleg nyelve, ahova már visszatért George Hill, sőt, a hírek szerint most már Hood és Favors is pályára léphet.

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 04:30

A remek formában lévő, a Spurs után a Houstont is megverő Clippers egy apró lépésre van a nyugati negyedik helytől, hiszen a jóval alacsonyabb szintet képviselő, back-to-backet játszó Sacramento az ellenfél. A vendégek számára tétje sincs a találkozónak, előző este még a Suns ellen meccseltek, minden adott ahhoz, hogy Chris Paulék ünnepelhessenek, de egy zárójeles megjegyzést érdemes azért tenni: éppen a Kings elleni érthetetlen leolvadás és vereség miatt számít még ez a találkozó Doc Rivers csapata számára…

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04:30

A back-to-backet játszó Lakers remek formában van, előző este a New Orleanst is megverte a társaság, így zsinórban öt győzelemnél jár, míg a GSW legutóbb sorozatban 14 siker után kapott ki a Jazztől – igaz, Klay Thompson nem játszott, Steph Curry pedig csak három negyedet töltött parketten. Ezúttal a tervek szerint a hazaiak négy All-Starja ott lesz a pályán, viszont Iguodala és Livingston pihenőt kap, Matt Barnes pedig sérülés miatt nem játszik, így a rotáció azért rövidebb lesz náluk – kérdés, hogy a kezdők mennyit játszanak a rájátszás előtt, de Kevin Durantre valószínűleg minden játékperc ráfér, hogy ledobja magáról a rozsdát.

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 04:30

A Pelicans back-to-backet játszik, de ahogy az elmúlt találkozókon, úgy jó eséllyel most sem lép páéyára a Davis-Cousins páros, plusz Moore sem – igaz, a Blazersnél is folyik a pihentetés, legutóbb Lillard, McCollum, Harkless, Crabbe és Nurkic hiányzott, igaz, utóbbi kettő sérülés miatt. Kérdés, hogy velük mi lesz, de a hírek szerint a kezdő hátvédpár játékára van esély, velük pedig természetesen egyértelmű favorit lenne a hazai csapat – persze nem mindegy, hogy ha játszanak is, akkor mennyit, mindenesetre legutóbb nélkülük is megverték a Spurst, a fáradtabb és legalább ilyen tartalékos Pelicans sem lesz nehezebb feladat.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus