Itt a vége: megállíthatatlan volt, bajnok a Warriors

A második negyedben átvette az irányítást a GSW - Jamesék nagyot küzdöttek, de ma nem volt esélyük - Kevin Durant lett az MVP

Parádés meccsel ért véget az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2016-17-es szezonja, a Golden State hazai pályán már nem adott újabb esélyt a címvédő Cavaliersnek, és megszerezte a franchise ötödik bajnoki címét. 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 129-120

A második negyed volt a fordulópont. Kiválóan kezdte a meccset a hazai csapat, ültek a triplák, jöttek a jó védekezések, de ekkor beindult LeBron James (46 perc, 41 pont, 13 pattanó, 8 gólpassz), és rárúgta az ajtót Durantékre: 14-2-t futott a Cavs. Curry és Durant állította meg a zuhanást és hozta vissza látótávolságra a GSW-t, hogy aztán a második negyedben teljesen megforduljon a meccs képe. Durant (39 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz) és Curry (34 pont, 10 gólpassz, 6 pattanó, 3 szerzett labda) tovább folytatta a pontszórást, hátul pedig Draymond Green és a padról beszállva 20 pontot is beszóró Andre Iguodala végzett óriási munkát, így 17 ponttal is vezetett már ekkor a hazai gárda. Innen 11-ig visszatáncolt a Cavs, a harmadik negyedben pedig James, Irving és Smith vezetésével többször is visszazárkóztak 4-5 pontra, de a negyedik játékrészben kiderült, hogy a Warriorsnak van még egy sebességi fokozata, amit be is kapcsoltak Curry-ék: parádés dobásokkal gond nélkül húzták be a meccset és az újabb bajnoki címet. 

Kevin Durant elsőzött. A nyáron érkezett kiscsatár vita nélkül nyerte meg az MVP-címet, hiszen a döntő 5 meccsén 40 percet volt pályán átlagban, ezalatt 35.2 pontot, 8.4 pattanót, 5.4 gólpasszt, 1.6 blokkot és 1 labdaszerzést tudott felmutatni. A dobóstatisztikája félelmetes volt (55.6% mezőnyből, 47.4% a triplavonal mögül, 92.7%-os büntetőzés), ráadásul a nehéz pillanatokban mindig lehetett rá számítani. Ne feledkezzünk meg persze Steph Curry-ről sem, aki 26.8 pontot, 9.4 gólpasszt és 8 pattanót átlagolt, kettejüket nem igazán tudta lefogni a Cleveland. Durant mellett egyébként több veterán is első bajnoki címét szerezte meg: Zaza Pachulia, David West és JaVale McGee mellett ki kell emelni Matt Barnest, aki a legendás 2007-es "We Believe" Warriors tagjaként kilenc év után, idén tért vissza Oaklandbe. 

A Warriors legjobb dobói: Durant 39/15, Curry 34/6, Iguodala 20/6.
A Cavaliers legjobb dobói: James 41/6, Irving 26/3, Smith 25/21.

A párharc végeredménye: 4-1 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus