Itt az idő: megkezdődik az NBA-szezon!

Rögtön pályán a két döntős, Curry-ék a Pelicanst fogadják, LeBronék a Bullshoz látogatnak - ráadásul mindkettőt közvetíti a Sport TV. 

 

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 01:00

A Hawks a tavalyi 60 győzelem és főcsoport-döntő után hasonlóban reménykedik idén is, az előszezonban pedig Kent Bazemore támadásban megfelelően pótolta a távozó DeMarre Carrollt - úgy fest, hogy ha megfelelően pörög a Budenholzer-legénység, idén is számolni kell velük a keleti topcsapatok között. A Pistonsnál több jelentős is változás is történt, hiszen távozott Monroe, érkezett Ilyasova és Marcus Morris, valamint draftolták Stanley Johnsont - mindhárman jól teljesítettek az előszezon során, és egyelőre kérdés, hogy közülük ki marad ki a kezdőcsapatban. Otthon tavaly szinte verhetetlen volt a Hawks, ugyanakkor az előszezon végén Detroitban összecsaptak a felek, akkor a Pistons tudott nyerni.

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Kelet két talán legnagyobb esélyese ez a két csapat, így rögtön a nyitónapon igazi csemegének számít az összecsapásuk. A Bullsnál az új vezetőedző módosított a támadójátékon, és az eddigiek alapján ez javulást eredményez, ugyanakkor védekezésben nem olyan acélos a gárda - ráadásul Rose mindössze az utolsó előszezon-meccsen játszott tíz percet, Dunleavy pedig nem bevethető. A Cavsnél Irving és Shumpert révén hiányozni fog a kezdő hátvédsor, de Love már egészséges, és minden bizonnyal az előszezon nagy részét kihagyó James is játszani fog. Nagy hangulatra lehet számítani, és érdekes lesz, hogy a Mirotic-Gasol páros kezdőként hogyan funkcionál majd LeBronék ellen - mondhatni, hogy alig várjuk, ráadásul a Sport 1 élőben tűzi műsorára a találkozót.

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 03:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A bajnok is pályára lép rögtön az első napon, és ezen a meccsen kapják meg a bajnoki gyűrűket is Curry-ék - ezek a meccsek sokszor a vendégcsapat nagyarányú győzelmével zárulnak, és a Pelicans most is pokolian motivált lesz. Egyrészt a tavalyi playoffban a GSW ejtette ki őket, másrészt a sok sérülés miatt nekik minden nyerhető meccset hozniuk kell rögtön az elején, 100%-osan fognak majd pörögni. A tavalyi párharcban Davisre és Curry-re nem volt válasza egyik illetve másik oldalnak, hazai pályán emlékszünk, hogy milyen brutális szériát hozott az alapszakaszban a későbbi bajnok - a hírek szerint egyébként végül Bogut is pályára léphet majd, teljes kerettel kezdi az idényt a GSW. Külön érdekesség, hogy a Pelicans élére kinevezett Alvin Gentry tavaly még a Warriorsnál dolgozott, így ő is megkapja majd a bajnoki gyűrűt, majd átáll a vendég kispad elé. A Sport 1 a Bulls-Cavs derbi után ezt a meccset is élőben közvetíti!

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus