Itt van a szezon legjobban várt csatája: Warriors-Spurs

Idén először meccsel a két nagyágyú - javítania kell a Cavsnek - ki állítja meg Cousinst? - Davisék a Houstont is átlépnék - 9 meccs jön

 

Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves 01:00

A Cavsnél nem volt túl sikeres Tyronn Lue bemutatkozása, de ezen a mérkőzésen már mindenképpen kötelező számukra a győzelem, ha nem tudnák legyőzni a Minnesotát, az óriási blama lenne a csapat számára. Nyilvánvalóan idő kell még Jameséknek, hogy az új tréner által preferált gyorsabb támadójátékot összerakják, ez legutóbb a Chicago ellen egyáltalán nem sikerült, de a védekezésben meglehetősen harmatos Wolves ellen már nem lehet pardon. A Minnesota mutatott szép dolgokat mostanság, de ez győzelmekben mérsékelten jelent csak meg, a Cavstől két hete nagyon simán kikaptak otthon és azóta azért sokkal jobbak nem lettek – Wigginstől várhatunk nagy estét, ő draftoló csapata ellen 31,7 pontot átlagol eddig.

Washington Wizards – Boston Celtics 01:00

A Boston back-to-backből jön, de a Philly ellen nagyon azért nem izzadt meg a társaság, a Wizardsnak viszont nagyon fontos ez a hazai meccs, hiszen minden esélyt meg kell ragadniuk már, hogy odaérjenek a rájátszást jelentő helyekre. A két csapat szűk két hete találkozott, akkor szoros meccsen két ponttal győzött a Boston ebben a csarnokban és Crowder, valamint Randy Wittman kissé összeveszett a meccs végén, paprikás hangulatra számíthatunk. Ahhoz képest a Celtics úgy fest, hogy előrébb tudott lépni, a Wizards viszont nem, mindenesetre a Wall-Thomas csata most is döntő lehet – igaz, a hazaiaknál most Porter és Gooden is bevethető állapotban lesz. Mindkét együttes szereti siettetni a támadásokat és rohanni, fontos lesz, hogy ki vét majd kevesebb eladott labdát.

Chicago Bulls – Miami Heat 02:00

Ezen a meccsen egyértelműek az erőviszonyok, a védekezéssel mostanában kissé szenvedő Bulls megmutatta Clevelandben, hogy nincs semmi látnivaló, bár akadnak gondjaik Butleréknek, jelenleg kategóriákkal jobb csapatot alkotnak, mint a Heat. A vendégeknél Dragic, Deng, Udrih, Whiteside és McRoberts is sérült a fontosabb játékosok közül, Wade szintén közel sem 100%-os, hogy közülük végül ki tudja vállalni a játékot, az egyelőre kérdéses. Ezek tükrében a győzelem kötelező a Chicago számára, de a Gasol-Bosh, valamint a Butler-Wade csata azért jónak ígérkezik – az utóbbi időben katasztrofális támadójátékot bemutató floridaiak azonban nem valószínű, hogy ki tudják használni a Bulls gyengeségeit.

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 02:00

A Magic nem tud kimászni a gödörből, sorozatban öt vereségnél jár a csapat és csak a riválisok hasonlóan gyenge szereplése miatt nem veszítette még el az esélyét a rájátszásra. A Memphis sorozatban négy győzelem után enervált játékkal kikapott Minnesotában, de egyrészt most volt idejük pihenni, másrészt hazai pályán az utóbbi 11 meccsükből 10-et megnyertek, így egyértelműen ők az esélyesek. A sérültekkel nekik sincs szerencséjük, legutóbb a nagy formában lévő Marc Gasol sem volt 100%-os, Tony Allennek több problémája is van, Conley és Lee nemrég tért vissza, de valószínűleg csak Allen nem lesz bevethető ezen az estén. A Magicnél Oladipo nem teljesen egészséges, de náluk ennél sokkal súlyosabbak a gondok, amíg nem találnak vissza a korábbi védekezésükhöz, illetve nem tisztázzák le ismét a támadójátékukat, nem sok esélyük lesz a felzárkózásra.

New Orleans Pelicans – Houston Rockets 02:00

A Houston tegnap megverte a Dallast és Josh Smith ebből aktívan ki is vette a részét, úgy fest, hogy a visszatérő erőcsatár rögtön erősítést is jelent az együttesnek – ezzel együtt Dwight Howard továbbra is sérült, ezt a mérkőzést is kihagyja. A Pelicans megkezdte a felzárkózást a playoff-helyek felé, hazai szériájuk van és az előző három meccsüket megnyerték, de a Rockets is hozott nyolcat tizenegyből, így összességében két jó formában lévő csapat találkozik ezen a meccsen. Döntő lesz, hogy a védekezésre ki tud jobban figyelni, mert ez mindkét oldalon bizonytalan, a back-to-back a Pelicans mellett szól, Anthony Davis jó formája szintén, de Hardennel valamit kezdeniük kell és igazi védőjük nincs rá – a small-ball mindkét csapatnál működik, jó meccsre számíthatunk.

Denver Nuggets – Atlanta Hawks 03:00

A Hawks ugyan ott van a keleti negyedik helyen, de idegenben jelenleg negatív a mérlegük Millsapéknek, miután az utóbbi öt meccsükből négyet elveszítettek saját pályájuktól távol – ugyan az erőcsatár most visszatérhet, mindenképpen javulniuk kell, főleg támadásban. A Denver az utóbbi tíz meccséből ötöt megnyert és ők is ott vannak a playoff-harcban nyugaton, Gallinari szenzációs formában van, Mudiay is egyre inkább érzi a ritmust, Nelson viszont valószínűleg nem játszhat, Faried pályára lépése pedig még kérdéses. Mindkét félnek nagyon kellene a győzelem, de a Nuggets periméter-védekezése meglehetősen szellős, ami döntő lehet: nagyon sok triplát kapnak a hazaiak, ezt kell kihasználniuk Teague-éknek, kérdés, hogy idegenben képesek-e rá.

Utah Jazz – Detroit Pistons 03:00

A Detroit védekezése finoman szólva sincs rendben az utóbbi meccseken, Stan Van Gundy hangot is adott kritikájának csapata felé, ez azonban egyelőre nem tette meg a hatását – rendre kapják a 30 pont feletti negyedeket és idegenben már csak 9-14 a mérlegük. A Jazz ebben a faktorban messze ellenfele előtt jár, Gobert-ék védekezésével semmi gond, az ő és Drummond csatája mindenképpen érdekes is lesz a palánk alatt, hiszen ha a Pistons centere nem hozza a számait, könnyen ismét bajba kerülhetnek a vendégek. Haywardék egyébként egy hatmeccses hazai sorozatot nyitnak és saját közönségük előtt kimondottan jók, így bár Favors, valamint Burks továbbra is hiányzik, a Jazz győzelmére van nagyobb esély. Irányító poszton persze most is lehetnek gondjaik a Jackson-Jennings kettős ellen, de ezt eddig rendre meg tudták oldani.

Sacramento Kings – Charlotte Hornets 04:00

Januárban az egyik legnagyobb történet a ligában DeMarcus Cousins szenzációs formája, a center két napja 48 pontos karriercsúccsal jelentkezett, ebben a hónapban pedig 32,5 pontot átlagol, amivel vezeti az NBA-t. Kulcskérdés lesz, hogy vele mihez kezd a Jeffersont és Zellert is nélkülöző Charlotte, főleg úgy, hogy Nic Batum sem léphet pályára – bár a helyén Lin remekül teljesít, a rotáció mindenképpen rövidült. A hazaiaknál Gay hiányzik és bár Cousins káprázatos, rajta kívül nincs igazán stabil fegyver most a Sacramentónál, így ha ellene ki tud valamint találni a Hornets, akkor bőven lehet esélye, Walkerék szét tudnak dobni bárkit és bár a Kings az utóbbi meccseken meglepően jól védekezik, Rondóék hajlamosak rengeteg pontot kapni.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 04:30

Eljött az igazság pillanata – vagy mégsem? Itt van az a meccs, amire mindenki várt, összecsap a Golden State és a San Antonio, de a „rutinos” NBA-nézők joggal tehetik fel a kérdést, hogy Gregg Popovich mennyire vesz komolyan az alapszakaszban egy ilyen ütközetet. Tim Duncan biztosan nem játszik, neki már egy ideje fáj a térde, ez és a tény, hogy a GSW van otthon (ahol még veretlen) a nyomást mindenképpen a hazaiakra helyezi még akkor is, ha jelenleg ők vannak előrébb két meccsel. A Spurs sosem szokott belemenni az ilyen keménykedésbe, a Warriors viszont az utóbbi időben azért nyert két statement game-et is, ráadásul jelenleg szinte csak nekik van vesztenivalójuk ezen a meccsen. Biztos, hogy nagyon fel lesznek tüzelve Curry-ék még akkor is, ha Popovich esetleg kiülteti még a nem teljesen egészséges Parkert, vagy akár másokat is, de ez tényleg az a meccs, amire azt kell írni: „meglátjuk”…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus