Jamal Murray vezetésével győzött a Team World

9 triplát hintett a Nuggets újonca és a túloldalon Frank Kaminsky is, a Rising Stars Challenge-et hozták a "vendégek" – a keleti celebek nyertek


Team World-Team USA 150-141 (77-66, 73-75)

A négy negyed helyett NCAA-mintára két félidőre osztott újoncok-másodévesek vegyes meccsen a Denver Nuggets újonc kanadai dobóhátvédje, Jamal Murray villogott, 36 pontja, közte 9 hármas mellett 11 gólpasszt is kiosztott, kérdés nélkül kapa meg az MVP-nek járó díjat. Csapattársa, a hazai pályán játszó bahamai Buddy Hield igyekezett, 28 ponttal boldogította a Pelicans-drukkereket, a meccs előtt a győzelmet kvázi garantáló szerb Nikola Jokics 12 ponttal, 11 pattanóval és 8 gólpasszal közel járt a tripla-duplához. Rajtuk kívül a horvát Dario Saric (17 pont) és a dupla-duplázó lett Kristaps Porzingis is jól mozgott (24 pont, 10 pattanó), és arra is figyeltek, hogy mindenki (az ausztrál Dante Exum, a spanyol Alex Abrines-Guillermo "Willy" Hernangomez duó, a kanadai Trey Lyles és a litván Domantas Sabonis) is szerezzen legalább egy mezőnykosarat. 

A "hazaiak" a Hornets-erőcsatár Frank Kaminsky triplazáporával, illetve Karl-Anthony Towns sokoldalú játékával (24 pont, 10 pattanó) igyekeztek tartani a lépést, de a különbség 19 pontnál is járt, sok esélyük nem volt – bár a gála-jelleget azért figyelembe vette mindenki. Jonathon Simmons 19, Devin Booker 17, D’Angelo Russell 12 ponttal próbálta ellensúlyozni a túloldal hátvédjeinek extráját, ami nem igazán sikerült, de itt is mindenki (Marquese Chriss, Myles Turner, Brandon Ingram, Malcolm Brogdon és Jahlil Okafor) elsüllyesztett legalább egy duplát. Érdekesség egyébként, hogy noha a kongói Emmanuel Mudiay, a tavaly 30 pontot szóró Nuggets-hátvéd sérülés miatt nem játszhatott, elutazott az All-Star hétvégére.

A Team World legjobb dobói: Murray 36/27, Hield 28/9, Porzingis 24/3.
A Team USA legjobb dobói: Kaminsky 33/27, Towns 24, Simmons 19/3.

A nap betétszáma volt a Keleti Celebek-Nyugati Celebek összecsapás, amit Kelet nyert simán, 88-59 arányban. Az MVP a 2001-es draft 23. helyén a Rockets által kiválasztott, majd Netsbe cserélt Brandon Armstrong lett (16 pont, 15 pattanó). Az egykori dobóhátvéd  egészen 2016-ig játszott Európában és Dél-Amerikában, de mostanában már inkább a social mediában utazik, ismert játékosok mozgását figurázza ki mini-videókban a BdotAdot5 Twitter-csatornán. Őt Win Butler, az Arcade Fire énekes-frontembere (a tavalyi MVP) 22 pontos, 11 pattanós dupla-duplával segítette ki. A túloldalon Romeo Miller 18 pontig jutott, Master P fia mellett Hasan Minhaj, a Daily Show műsorvezetője „szórt” 13 pontot. A rendezvény szokás szerint nem a komoly pillanatokról marad emlékezetes, inkább Armstrong James Hardent utánzó eurostepjeiről. 

A nap legemlékezetesebb jeleneteit ide kattintva nézhetitek meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus