James 41 pontja elég volt, Melo idei NBA-csúcsa nem

LBJ a Cavst, Harden a Houstont vezette győzelemre, Burke buzzere kisemmizte Anthony 46 pontját, a Pelicans mészárolt, Kobe egyre lejjebb

LeBron James 41 ponttal és brutális hajrával vezette győzelemre a Cavst Bostonban, Carmelo Anthony 46 pontos estéje sem volt elég a Jazz ellen, a Rockets Harden 35 egységével múlta felül az utolsó pillanatban a Phillyt. A Pelicans 48 ponttal verte el a Wolvest, a Pistons hosszabbításban nyert Oklahomában, Kobe Bryant katasztofális meccsén nyert a Spurs Los Angelesben - Tim Duncan elérte a 25 000 pontot. Az Atlanta a Miamit, a Charlotte pedig a Sunst verte el jó meccsen - íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jeleneteit bemutató videós cikkünket itt érhetitek el!

Indiana Pacers – Denver Nuggets 87-108

Egy csapásra összeállt a Denver. Ma abszolút működött a támadójátékuk annak ellenére, hogy Lawsonnak és Mozgovnak nagyon nem ment a dobás, de ennek ellenére heten értek el legalább tíz pontot és vezettek már több, mint harminc ponttal is – minden téren felülmúlták a Pacerst. Lawson és Afflalo most jól kiegészítették egymást, előbbi szervezésben, utóbbi pontszerzésben tett hozzá inkább, ez idén talán először fordult elő.

Gary Harris emlékezetes bemutatkozása. A Denver az első kör 19. helyén húzta ki a hátvédet, aki ma léphetett pályára először – 18 és fél perc alatt 13 pontot szerzett, rendkívül agresszív volt és nehéz dobásokat is elvállalt, ő volt a meccs egyik fénypontja.

Ma tényleg becsődölt a Pacers. Eddig Hibbert és Copeland jó játékára lehetett alapozni náluk, de a center mindössze kilenc pontot és négy lepattanót tudott hozzátenni, a kiscsatár pedig 1/10-es mezőnymutatóval riogatott – érthető, hogy ezeket a jelenlegi Indiana nem bírta el.

A Pacers legjobb dobói: Price 14/6, Allen 12, Sloan 12/6, Hill 12/3
A Nuggets legjobb dobói: Afflalo 17/9, Chandler 13, Harris 13/3

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 101-85

Oladipo visszatért. Kérdéses volt a játéka, de a másodéves hátvéd végül beállt a kispadról, 25 perc alatt 13 pontot szerzett, főleg a vonalról (6/8), mezőnyből nem igazán ment neki (3/10), emellé három lepattanót és két gólpasszt is jegyzett.

Harris volt a vezér. Tobias Harris újabb nagy meccset hozott, 26 pontjával húzta csapatát és tíz lepattanót is leszedett mellé – idén egészen remekül játszik eddig. Ez volt a negyedik húsz pont feletti meccse és a harmadik dupla-duplája már, az utóbbi meccseken átvette a vezérszerepet Vucsevicstől.

Antetokounmpo és Knight kevés volt. A fiatal görög mindenes ma ismét kellően agresszíven játszott, 19 pontig jutott 15 dobásból, ráadásul hét lepattanót (3 támadó) is megszerzett mellé. Knight továbbra is a csapat pontfelelőse, ennek megfelelően 24 egységet szórt be – viszont rajtuk kívül senki nem akadt, aki hozzá tudott volna tenni, nem tudtam triplát dobni és a lepattanózást is elbukták.

A Magic legjobb dobói: Harris 26/3, Vucsevics 18, Fournier 15/9
A Bucks legjobb dobói: Knight 24/6, Antetokounmpo 19, Henson 10

Atlanta Hawks – Miami Heat 114-103

Megállíthatatlan volt az Atlanta. A hazaiak sziporkáztak támadóoldalon, bentről Millsap és Horford (19-19 pont, utóbbi 8/10 mezőnyből) büntetett, kintről Korver (12 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz, 4/5 tripla) elsősorban, mindezt Teague és Schröder komponálásában ( együtt 15 assziszt). Nyolc játékos ért el minimum tíz pontot a hazaiaknál, 56%-kal lőttek mezőnyből, 33 gólpasszt osztottak ki – azt csináltak elöl, amit akartak.

Wade-et pótolta a Heat, védekezni nem sikerült. A Miami ikonja combhajlítójával bajlódott és kihagyta a meccset és bár a helyén kezdő Ennis nem alkotott maradandót, Mario Chalmers 23 ponttal (7/11 mezőnyből) és 11 gólpasszal szállt be, Shawne Williams pedig 5/6 triplát elsüllyesztve jutott el 21 egységig. Támadásban vezére nélkül is remekelt a vendégcsapat, hátul viszont komoly gondok vannak, a festékben nem tényező a Williams-Bosh páros és gyakorlatilag Deng (néha Cole is) az egyetlen jó védőjük kívül is.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 19/6, Horford 19/3, Teague 16/3
A Heat legjobb dobói: Chalmers 23/3, Williams 21/15, Bosh 20

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 121-122

LeBron tarthatatlan volt. A Cavs kiscsatára az első pillanattól kezdve dominált támadóoldalon és már az első félidőben 22 pontnál tartott. A negyedik negyedben aztán hiába csatlakozott hozzá már Irving is, hat perccel a vége előtt tíz egységgel vezetett a Boston – itt gondolta úgy James, hogy kézbe veszi a dolgokat, innentől kezdve egymaga beszórt kilenc pontot és megfordította a meccset, 41 egységgel zárt.

A harmadik negyedben félelmetes volt a Celtics. A Cavs komoly gondja a védekezés, amire a nagyszünet után rá is mutattak a Kelták, ugyanis 42-25-re hozták azt a játékrészt és úgy tűnt, hogy kivégzik a vendégeket – erre jött James és a 38-20-as utolsó etap. Mindenesetre LBJ szerint elfogadhatatlanok az ilyen negyedek, nem kaphatnak ennyi pontot tizenkét perc alatt.

Elöl a Boston is parádézott. Rajon Rondo 16 gólpasszt osztott szét, ebből heten jutottak tíz pont fölé, a Green-Sullinger-Olynyk trió 59-et rámolt be, de a kispadról beszálló Thornton-Bass-Turner hármas is hozzátett 36-ot. Jóval 50% felett céloztak mezőnyből a hazaiak és nem jelentett nekik gondot a Cleveland védekezése – viszont Jamesszel és Irvinggel nem tudtak mit kezdeni.

A Celtics legjobb dobói: Olynyk 21/6, Sullinger 19/3, Green 19/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 41/9, Irving 27/9, Varejao 16

New York Knicks – Utah Jazz 100-102

Drámai végjátékban nyert a Jazz. Végig szoros volt a meccs, az utolsó percbe érve Anthony zsákolásával eggyel vezetett a Utah. Erre Hayward válaszolt, de 2 mp-cel a vége előtt Anthony elsüllyesztett egy triplát, ezzel egalizált. Nem volt azonban vége, jött Trey Burke és egy hátraesős távoli, nagyon nehéz tempóval megnyerte a meccset a vendégeknek.

Anthony szezoncsúcsa. A kiscsatár több gyenge meccs után ma megállíthatatlan volt, 46 ponttal idei NBA-csúcsot dobott, 16/26-tal dolgozott mezőnyből, 13/16-tal a vonalról, egyetlen triplakísérletét pedig 2 mp-cel a meccs vége előtt értékesítette – ma ez is kevésnek bizonyult. Mellette csak Prigioni jutott tíz pont fölé, Stoudemire nem játszott, Shumpert pedig az első percben hagyta el a parkettet sérülés miatt és nem is tért már vissza.

Hayward felvette a kesztyűt. Anthony-val nagy meccset vívtak egymás ellen és a Jazz kiscsatára is berámolt 33 pontot hasonló hatékonysággal, egészen remek meccset produkált ő is. Csak mellette volt egy 21-et szóró Favors, illetve egy buzzert dobó Burke…

A Knicks legjobb dobói: Anthony 46/3, Prigioni 13/6, Prigioni 9/3
A Jazz legjobb dobói: Hayward 33/6, Favors 21, Burke 13/9

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 88-87

Majdnem meglepetést okozott a Philly. A még nyeretlen vendégek Wroten hármasával 87-84-re vezettek az utolsó percben, de kétszer is eladták a labdát, előbbiből Harden két büntetővel, utóbbiból (az utolsó tíz mp-ben már) egy betöréssel és kosárral büntetett, így a Rockets megfordította a meccset és elmaradt a Sixers idei első győzelme.

Harden nyerte meg. A dobóhátvéd beállította 35 pontos szezoncsúcsát, ami figyelembe véve, hogy 88-at dobott a teljes csapat, pláne különleges. Fő fegyverükkel, a triplákkal szenvedtek nagyon, mindössze 7/34-et dobtak a vonalon túlról, ez pedig nem fért volna bele, ha Harden nem büntet (főleg) büntetőkből. Howard is egy 21 pontos, 16 pattanós dupla-duplát hozott hat blokkal, de 3/12-es büntetőzése (és hat eladott labdája) vállalhatatlan, nem lehet fent tartani a végén.

Wroten volt a vezér. MCW ismét a padról érkezett, de most Wroten húzta a csapatot, 19 pontot rámolt be, kiosztott 8 gólpasszt és kulcsfontosságú kosarakat szerzett – Carter-Williams nevéhez 13 pontja, 5-5 pattanója és gólpassza mellett a végső eladott labda fűződik.

A Rockets legjobb dobói: Harden 35/3, Howard 21, Ariza 13/6
A 76ers legjobb dobói: Wroten 19/6, Sims 14, Carter-Williams 13/6

New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 139-91

Rekordok mindenhol. A 139 dobott pont, a 48 pontos különbség és a 66.7%-os mezőnymutató is franchise-rekordnak számít a Pelicans-nél – a 15 bedobott hármas pedig csúcsbeállítás. A túloldalon a kapott pontok száma és a különbség jelentett új negatív rekordot…

Wiggins jó estéjét elrontották. Alig 23 perc alatt 20 pontot szerzett az 1/1-es, 70 százalékkal dobott – de ez csak csepp volt a tengerben. A palánkok alatt szétszedték a Minny-t (Thaddeus Young családi haláleset miatt hiányzott), míg a sérült Ricky Rubio helyettese, a szintén újonc Zach LaVine nem adott gólpasszt.

Dobóedzés. A Pelicans közel 67 százalékos mutatóját felfelé húzták a hárompontosok (75%), nagyszerűen járt a labda (Jrue Holiday 9, Tyreke Evans 7 gólpasszt szortírozott szét), mind a 12 pályára lépő játékos szerzett mezőnykosarat – elmondhatjuk, hogy tökéletes estét varázsolt drukkereinek a New Orleans.

A Pelicans legjobb dobói: Holiday 24/6, Davis 22, Rivers 17/3.
A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 20, Brewer 18, LaVine 13.

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 89-96 – hosszabbítás után

A végjátékra elfogyott a Thunder. Végig nagyszerűen tartotta magát a hazai csapat, Jeremy Lamb (27 pont, 10 pattanó), Reggie Jackson (20 pont, 12 gólpassz) és Serge Ibaka (19 pont, 10 pattanó) is dupla-duplázott, Steven Adams 5 blokkot osztott ki (egyet a rendes játékidő végén kulcspillanatban) – mégsem tudtak nyerni. A 4. negyed végén három támadást is elhibáztak, a hosszabbításban pedig esélyük sem volt.

Brandon Jennings beindult. Az első félidőben gyenge, de a másodikban  sokoldalú és hasznos játékot tett le az asztalra az irányító (29 pont, 5-5 pattanó és gólpassz, 2 labdalopás és egy blokk), mindezt eladott labda nélkül – a ráadásban pedig nyolc pontjával gyakorlatilag a mérleg nyelve volt. Most Josh Smith is jól játszott, 4 triplakísérletből 2 beesett, összességében dobásai felét értékesítette. Monroe és Drummond vezetésével a benti emberek simán hozták a pattanócsatát, így mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.

A Thunder legjobb dobói: Lamb 24/12, Jackson 20/6, Ibaka 19/9.
A Pistons legjobb dobói: Jennings 29/15, Smith 18/6, Monroe 14.

Phoenix Suns – Charlotte Hornets 95-103

Üzent a Hornets. A Knicks, a Lakers és a Trail Blazers ellen is elrontotta a végjátékot a Hornets idegenben, de tanultak a hibáikból, és nagy skalpot szedtek össze. Úgy jutottak el 100 pont fölé, hogy senki nem érte el náluk a 20 pontot, és úgy tartották 100 pont alatt a nagyszerű támadójátékra képes Suns-t, hogy védekezésük egyik alapja, Kidd-Gilchrist nem játszhatott. A kispadról 43 pont érkezett, igazi csapatmunkát mutatott be ma a Hornets.

Beárazták a Suns kispadját? Eddig joggal zenghettünk ódákat a Phoenix cseresoráról, különösen Isaiah Thomas és Gerald Green játékáról – ma Green nullázott, Thomas pedig mindössze 9 ponttal zárt. Hiába szórt 75 pontot a kezdőötös, az eddig 45 pontot átlagoló kispad megállt 20-nál, ami nem fért bele: 14 pontos előnyt harcolt ki az első negyedben a Suns, de a nagyszünetre már egyenlő volt az állás.

A Suns legjobb dobói: Bledsoe 22/9, Marc. Morris 17/6, Mark. Morris 12/6, Plumlee, G. Dragic 12-12.
A Hornets legjobb dobói: Walker 19, Jefferson 14, Neal 14/6.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 80-93

Tim Duncan történelmi magasságokban. A Spurs nagyembere elérte a 25 000 pontos határt, amit stílszerűen a védjegyének számító dupla-duplával (13 pont, 11 pattanó) ünnepelt. A nagyember mindössze 25 percet volt a parketten, de nem is volt szükség a játékára. Ugyan a San Antonio alig érte el a 40 százalékos mezőnymutatót, viszont nagyon jól védekeztek és lehetetlen dobásokba hajszolták bele a Lakerst és Kobe Bryantet, így kaliforniai villámtúrájukon megszerezték harmadik sikerüket is.

Kobe Bryant történelmi mélységekben. A napokban John Havlicek csúcsát megdöntve a Lakers ikonja lett minden idők legtöbb mezőnydobását kihagyó játékosa – ma tett róla, hogy a rekordja sokáig éljen. Siralmas, 1/14-es mezőnymutatóval 9 pontot kapart össze, és mindezt nem kompenzálta a 6 gólpassz és a 2 blokk. Boozeren és Linen kívül a többiek sem találták a gyűrűt, 80 dobott ponttal pedig nem nagyon lehet megverni a bajnoki címvédőt.

A Lakers legjobb dobói: Boozer 19, Lin 15/3, Hill 10.
A Spurs legjobb dobói: Joseph 14/3, Duncan 13, Leonard 12/6.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus