James debütált, de gyenge játékkal kapott ki a Cavs

Nem működött a három MVP-s kezdő - Holiday és Markkanen is villogott - a Denvert nyomta le az OKC - Simmons visszatért San Antonióba.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva megtekinthető!

Toronto Raptors - Detroit Pistons 116-94

Végig a Toronto akarata érvényesült. Bár Kyle Lowry nem dobott jól, így is az történt a pályán, amit a Raptors akart - már az első negyedben tíz pont fölé nőtt a különbség, a másodikban elérte a tizenötöt, a fordulás után pedig végképp állva hagyták ellenfelüket DeRozanék. A Valanciunas-Ibaka páros remekül működött, előbbi dupla-duplázott, utóbbi bebombázott 4/7 triplát, a periméteren pedig a padról 5/8 hármassal beszálló CJ Miles szórta meg magát - ezúttal nem ő, hanem Norman Powell kezdett kiscsatárként, de utóbbi most nem igazán talált gyűrűt. A magabiztos győzelmet a sokkal jobb dobószázaléknak, a 44-34-re megnyert lepattanózásnak és a harminc gólpassznak köszönhette a Toronto, ezúttal gyakorlatilag mindenben ellenfele fölé tudott nőni.

Ish Smith parádés. Ezúttal is Reggie Jackson kezdett irányítóként a Pistonsnál, de húsz perce alatt hat pontig (3/8 mezőnyből), két gólpasszig, két eladott labdáig és -29-es +/- mutatóig jutott - ellenben a helyére beálló Ish Smith messze kilógott a csapatból felfelé. Az hagyján, hogy csak ő hozott pozitív +/- mutatót, de 22 pontját 10/14 dobást értékesítve szerezte, kiosztott nyolc gólpasszt, csak egyszer adta el a labdát, védekezésben pedig két-két blokkal és labdaszerzéssel jelentkezett - Jacksonnak ugyan ez még csak a második meccse volt az előszezonban, de egyelőre egyértelmű, hogy melyik irányítóval működik jobban a csapat. 

A Raptors legjobb dobói: Miles 19/15, Valanciunas 18, Ibaka 14/12
A Pistons legjobb dobói: Smith 22, Galloway 16/6, Drummond 14

Indiana Pacers - Maccabi Haifa 108-89

Nem sokáig volt kérdés. Az első negyedben átrohant ellenfelén az Indiana és kereken húsz ponttal vezetett tizenkét perc után, innentől egyértelmű volt, hogy ki fogja nyerni a találkozót - igaz, a Maccabi azért becsülettel küzdött, a második és harmadik negyedet is megnyerte, így látótávolságon belül tudott maradni. Náluk a padról beszálló ex-NBA-s Josh Smith (16 pont, 6/16 mezőnyből, 0/4 tripla) volt a legjobb pontszerző, de összességében azért nem szakadtak meg, csak egy játékosuk kapott harminc percnél többet, tízfős kiegyensúlyozott rotációt alkalmaztak és becsülettel helytálltak annak ellenére, hogy a győzelemre nem nagyon volt esélyük.

Hatékony hátvédpár, előkerült Sabonis. Nagyon kevés hibával játszotta le a meccset a Pacers kezdő hátvédduója, Darren Collison 6/7 dobását értékesítette két eladott labda mellett, Victor Oladipo pedig 18 pontot szórt 4/5 triplával, négy gólpasszal, öt szerzett és öt eladott labdával - jól irányította a csapatot ez a kettős és könnyedén szerezte a kosarakat. Mellettük kiemelhető a nyáron megszerzett Domantas Sabonis, aki a padról beszállva 12 ponttal, 11 lepattanóval és 2 blokkal jelentkezett - kihasználta Al Jefferson hiányát és megmutatta, hogy hasznos tud ő lenni, bár eddig elég csendes előszezont produkált. 

A Pacers legjobb dobói: Oladipo 18/12, Collison 15/3, Bogdanovic 13/3
A Maccabi legjobb dobói: J. Smith 16, Rodriguez 15/6, Samuels 14/3, Blayzer 14/6

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 94-108

Hiába James, gyenge volt a Cavs. Először lépett pályára az előszezonban LeBron James, de egyelőre eléggé akadozott a játéka, 17 pontja mellett nyolc labdát is eladott, még nem érezte igazán a ritmust. Mégsem ez volt a Cavs legnagyobb gondja, hanem az, hogy a Wade-Love páros 2/19-et dobott mezőnyből és összesen hét pontot tett hozzá, ez pedig nem férhetett bele - hiába tüzelt stabilan Crowder, hiába játszott agresszíven és hasznosan Rose, illetve hiába szállt be jól a padról Shumpert és Thompson, végig a Bulls járt előrébb. A kiváló triplázás (14/27) mellett egészen pocsékul dobták a ketteseket (20/57) Jamesék, ráadásul 21 labdát is eladtak, ez sem segítette őket.

Bejelentkezett Markkanen. A finn magasembertől sokat várnak Chicagóban, de az első meccsen nem nagyon talált gyűrűt, ezúttal viszont megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani: 18 ponttal, 7/12-es mezőnymutatóval, 4/7 triplával szállt be, ráadásul volt két támadópattanója is. Fred Hoiberg nem is küldte vissza az első percek után a remekül kezdő Nikola Miroticot, négyesben Markkanent, Portist, Feliciót próbálgatta, érdekes kérdés lesz, hogy hogyan osztja majd el a perceket az alapszakaszban. Kiemelendő viszont még a korábbi szolnoki Justin Holiday, aki egészen extrát játszott most támadásban, kintről, bentről, büntetőből is megszórta magát és végül 28 ponttal, valamint 11 lepattanóval zárt, ő volt a mérkőzés legjobbja. 

A Cavaliers legjobb dobói: James 17/3, Rose 13/3, Shumpert 12/6
A Bulls legjobb dobói: Holiday 28/12, Markkanen 18/12, Valentine 14/6

San Antonio Spurs - Orlando Magic 98-103

Simmons szépen tért vissza. Tavaly még a Spurs egyik nagyon fontos láncszeme volt, most az Orlando egyik energiabombája lehet Jonathon Simmons, akit nagy szeretettel fogadott a texasi közönség és Gregg Popovich is. A pályán aztán már kevésbé tetszett nekik, amit tőle láttak, mert Fournier és Ross sérülését kihasználva húsz pontos, tíz gólpasszos dupla-duplát gyártott kezdőként és nagy szerepet játszott az orlandói győzelemben - ugyan néhányszor túlpörgött, de így is nagyszerű meccset produkált. Kiemelendő még a Vucsevics helyett kezdő Biyombo (18 pont, 8/11 mezőnyből) és az ismét nagyon agresszív (11/24 mezőnyből, 27 pont, 11 lepattanó) Aaron Gordon is a Magicnél, ők ráadásul a mérkőzés hajrájában is fent voltak, ezért tudott nyerni a vendégcsapat - az utolsó negyedben fordított a társaság, amikor a Spurs kezdői nagyrészt már a padon ültek.

Murray egyre meggyőzőbb. Tony Parker sérülése miatt biztos, hogy első számú irányítóként kezdi a szezont a tavaly draftolt Dejounte Murray és az előszezonban eddig bizonyítja is, hogy lehet vele számolni - ezen a találkozón például gyakorlatilag ő volt a Spurs legjobbja. Rögtön egy szép duplával, majd egy gólpasszal nyitott, az első percekben nagyon eredményes volt támadásban, de még az első negyed első felében betakarta Biyombót, majd Gordont is - végül 15 ponttal, hat lepattanóval, öt gólpasszal és három blokkal zárta az összecsapást. Nagyrészt egyébként a San Antonio járt előrébb a mérkőzés folyamán, de a hajrában már leült az első sor, a Magic pedig fölénybe került, így végül elveszítette a találkozót Gregg Popovich csapata.

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 16/3, Murray 15, Gay 13/3, Mills 13/3
A Magic legjobb dobói: Gordon 27/6, Simmons 20/6, Biyombo 18

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 86-96

Nem ment a Denvernek. Ezúttal nem igazán találta a ritmust támadásban a Nuggets, Millsap és Jokics is gyengén dobott, a kezdőcsapat pedig egyáltalán nem működött - 10-9 után jött egy 13-0-s Thunder-futás, ekkor szakadt le a Denver. Innentől végig kisebb-nagyobb hátrányban volt a társaság, a harmadik negyedben volt ez húsz pont is, hiába szállt be a padról extra teljesítménnyel (26 pont, 4/6 tripla, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés) Will Barton - összességében most nem játszott jól az együttes, bár védekezésben azért produkáltak extra dolgokat.

Megoszlottak a szerepek. Ezúttal jelentősebb időt töltött együtt a pályán a Thunder nagy hármasa, bár Carmelo Anthony 16 perc után kiszállt - igaz, ez alatt is eljutott 17 mezőnykísérletig, 16 pontig és 9 lepattanóig. Russell Westbrook már több időt (26 perc, 20 pont, 9/13 mezőnyből, 7 gólpassz), Paul George pedig szabad kezet kapott: a kiscsatár 35 percet játszhatott, beszórt 19 pontot 11 lepattanóval, négy gólpasszal és öt labdaszerzéssel megtoldva, ő még a záró etapban is fent volt - volt egy olyan ötven másodperce, amikor két triplát és egy gólpasszt jegyzett, ezzel döntötte el végleg a találkozót. Mellettük Steven Adams öt blokkja emelhető ki, a kispad viszont elég vékonynak tűnt, persze Westbrook és főleg Anthony jóval többet fog nekik majd segíteni. 

A Nuggets legjobb dobói: Barton 26/12, Jokics 12, Harris 11/6
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 20/6, George 19/15, Anthony 16/6

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 99-105

Hood kidőlt. Kiválóan játszott eddig az előszezonban a Jazz kettese, most azonban négy perc után befejezte a meccset nyakfájdalmakra panaszkodva - hogy ez pontosan mit takar és mennyire komoly, azt egyelőre nem tudni. Így az újonc Donovan Mitchell kapott a helyén 33 percet és meg is hálálta a bizalmat, nagyszerűen játszott és beszórt 26 pontot 10/20-as mezőnymutatóval, valamint három gólpasszal - mellette most hozta eddigi legjobbját Ricky Rubio (22 pont, 6 gólpassz), Rudy Gobert pedig korlátlan úr volt (29 pont, 10/12 mezőnyből, 13 lepattanó, 2 blokk) a palánk alatt. Ezek után némileg meglepő, hogy viszonylag nehezen nyert a társaság a Ball-Deng-Bogut triót nélkülöző és a Jazzhez képest a kezdőket is kevesebbet használó Lakers ellen, de egészen a meccs legvégéig szoros volt az állás, nem tudott dominálni Quin Snyder együttese.

Volt tartása a Lakersnek. Lonzo Ball nélkül sem játszott rosszul az arany-lila társaság, a kezdőben az Ingram-Lopez-Nance trió szépen megtalálta egymást és hozta a pontokat, a padról pedig a Kuzma-Clarkson duó tolta meg a szekeret, de az öt labdát szerző Randle is dicsérhető. Luke Walton együttese egyáltalán nem engedett futást a Jazznek, sőt, többször át tudta venni a vezetést is, védekezésben is stabil tudott maradni és csak az utolsó két percben maradt alul - úgy, hogy a Utah kezdői, meghatározó játékosai még ekkor is fent voltak, míg Nance-ék azért kevesebbet játszottak. 

A Lakers legjobb dobói: Kuzma 18/6, Clarkson 18/3, Randle 13, Ingram 13
A Jazz legjobb dobói: Gobert 29, Mitchell 28/6, Rubio 22/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus