James Hardenre nem volt válasz, szépített a Houston

Harden 35 ponttal és győztes kosárral jelentkezett a GSW ellen - visszavette a pályaelőnyt a Thunder és a Toronto is. 

James Harden 35 pontja és utolsó másodpercekben elsüllyesztett dobása győzelmet ért a Houstonnak, a texasiak megverték a Golden State-et és 2-1-re szépítettek a párharcban. Az Oklahoma City 131 pontig jutott Dallasban és a Toronto játéka is összeállt az Indiana otthonában, így mindkét gárda visszavette korábban elvesztett pályaelőnyét – nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának ma hajnali mérkőzésein!

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 102-131

Végig az OKC diktált. Az első perctől kezdve a vendégek akarata érvényesült, Kevin Durant maga mögött hagyta legutóbbi történelmien gyenge dobóformáját és félidőben már húsz pontnál járt – végül 34-ig jutott (11/25 mezőnyből, 9/11 büntető). Russell Westbrook inkább a fordulás után vált agresszívvé és bár a tíz pont körüli OKC-előny addig is megvolt, innentől már nem volt kérdés – a mezőnyből 57,7%-kal, a triplavonalon túlról 55,6%-kal dobó Thunder magabiztosan győzött és azonnal visszavette a pályaelőnyt.

Eddig tartott? Ezen a találkozón teljesen esélytelennek bizonyult a Dallas, a legutóbb látott szervezett, jó védekezés most nem igazán volt felfedezhető, az OKC játékosai úgy bontották meg, ahogy akarták – 131 pontot kapni playoff-meccsen nem túl szívderítő. Wesley Matthews most jól játszott és Feltonra, valamint a térdsérüléssel bajlódó Nowitzkire sem lehetett különösebb panasz, de egy sebességi fokozattal végig lassabbak voltak a hazaiak – kérdés, hogy a negyedik meccsre tudnak-e valamit váltani ismét, mert ha nem, a szakadék szélére kerülhetnek.

A Mavericks legjobb dobói: Matthews 22/9, Felton 18/3, Nowitzki 16
A Thunder legjobb dobói: Durant 34/9, Westbrook 26/6, Kanter 21/3

A párharc állása: 2-1 a Thunder javára.

Indiana Pacers – Toronto Raptors 85-101

DeRozan is magára talált. A harmadik meccsre úgy fest, hogy összeállt a Toronto játéka, a védekezésük nagyon harapott, támadásban pedig most először számíthattak DeMar DeRozanra – ugyan a dobás nem igazán ment neki, de ezt büntetőkkel ellensúlyozta és eljutott 21 pontig. Valanciunas kezében most kevesebbet volt a labda, de a gárda így is végig kontrollálta az összecsapást, félidőben már 17 pont volt a vendégek előnye, amelyet meg is tartottak a fordulás után. A Raptors most először idézte igazán az alapszakaszban látott énjét, ezzel pedig sima győzelmet aratott és visszavette az első meccsen elvesztett pályaelőnyét.

Ennél több kell. Paul George most is hozta magát (25 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és végre találtak a hazaiak egy jól teljesítő magasembert Myles Turner (17 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) személyében, ám itt véget is ér a pozitívumok felsorolása. Védekezésben nem igazán tudtak mit kezdeni a Toronto játékával, támadásban pedig 40% alatt dobtak, nem ültek a tripláik és eladtak 17 labdát – ugyan büntetőkkel igyekeztek kompenzálni, de lepattanózásban is alulmaradtak. Végig futottak az eredmény után és a negyedik találkozóra biztos, hogy változtatnia kell valamint Frank Vogelnek, mert a Raptors „visszaadta a labdát”…

A Pacers legjobb dobói: George 25/3, Turner 17, G. Hill 13/6
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 21, Lowry 21/12, Carroll 17/9

A párharc állása: 2-1 a Raptors javára.

Houston Rockets – Golden State Warriors 97-96

James Harden játéka győzelmet ért. A harmadik meccsre már védekezésben is összeállt a Rockets és a Steph Curry-t ismét nélkülöző Golden State támadójátékát remekül tudta limitálni. A túloldalon James Harden vette vállára csapatát és bár összességében nem dobtak jól a texasiak, de Szakáll 35 pontos, 9 gólpasszos estéje elégnek bizonyult a győzelemhez – hiába dolgozták le a hátrányukat Thompsonék, 2,7 másodperccel a vége előtt Harden elsüllyesztette a győztes duplát. A Rockets ezzel életben tartotta reményeit és 2-1-re szépített a párharcban, erre a játékra pedig építhet a továbbiakban is.

Gyengén játszott a Warriors. Klay Thompson 0/7-es mutatóval zárt a triplavonalon túlról, ezúttal nem tudta hátára venni csapatát és nem akadt senki, aki ezt megtegye – a padról Speights szórt be 22 pontot három triplával, ő volt a GSW legjobbja. A korai hátrányt a második félidőben ledolgozta az együttes, sőt, Ian Clark két kosarával vezettek is az utolsó pillanatokban, de Harden visszalépős tempója beakadt, a maradék időben pedig Draymond Green eladta a labdát. A vendégek most meg sem tudták közelíteni az első két meccsen mutatott formájukat és ha a következő találkozón is ez lesz a helyzet, elillan az előny – igaz, az jól látszik, hogy hol és miben kell javulniuk.

A Rockets legjobb dobói: Harden 35/12, Motiejunas 14/6, Howard 13
A Warriors legjobb dobói: Speights 22/9, Thompson 17, Livingston 16

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus