James-mágia, Cavs-győzelem: hetedik meccs lesz!

LeBron James félelmetes estéjével ismét győzött a Cleveland, így kiegyenlített a nagydöntőben - hétfőn hajnalban jön a hetedik meccs.

LeBron James ismét 41 pontot szórt, szenzációs estéjével pedig sorozatban másodszor is legyőzte a Golden State-et a Cleveland, így kiegyenlítette a párharcot. Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) bajnoki címéről tehát hetedik meccs dönt majd, melyet magyar idő szeint hétfőn hajnalban rendeznek meg.

Visszajátszás: Újra trónon a Király?

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 115-101

Futott az eredmény után a Warriors. Borzasztóan kezdte a találkozót a GSW, átgondolatlan, kidolgozatlan támadásokkal nyitottak az Andrew Bogutot nélkülöző vendégek - már az első negyedben húsz (!) ponttal vezetett a Cavs. Innen aztán előbb Curry (30 pont, 8/20 mezőnyből), majd a második félidőben Thompson (szörnyű kezdés után 25 pont, 9/21) vezérletével többször is bejöttek tízen belülre, igazán megszorítani viszont nem tudták a Clevelandet - amikor erre volt lehetőségük, mindig jött LeBron James. A negyedik negyed így is viszonylag szorosan, feszülten alakult, de az utolsó percekben Curry kipontozódott, itt pedig végleg eldőlt a találkozó sorsa. Andre Iguodala egyébként folyamatosan küzdött egy hátsérüléssel, ami tovább szaporíthatja a ráncokat Steve Kerr homlokán...

LeBron Jamest ma nem lehetett megverni. Az első félidőben még Kyrie Irving is termelte a pontokat, de ő a fordulás után eltűnt, így James gyakorlatilag egyedül maradt - ebből 41 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz, 4 labdaszerzés és 3 blokk sült ki. 27 mezőnykísérletéből 16-ot értékesített, volt egy olyan időszak, amikor 27 pontból húszat ő szerzett, hetet pedig előkészített, ezen az estén nem akadt ellenfele. Mellette (és Irving mellett) Tristan Thompson is szenzációsan játszott (15 pont, 16 lepattanó), a Cleveland pedig matematikailag kiegyenlítette, lélektanilag viszont meg is fordította a párharcot - 1-3-ról állt fel a társaság, hétfőn hajnalban pedig hetedik meccs dönt majd a bajnoki címről.

A Cavaliers legjobb dobói: James 41/9, Irving 23/6, T. Thompson 15
A Warriors legjobb dobói: Curry 30/18, K. Thompson 25/9, Barbosa 14/6

A párharc állása: 3-3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus